label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Az összes kommentálható tartalom

FOTÓRIPORT - Hull a vakolat a Szent Mihály-templomról    [2015. július 21.]
Hatalmas darab vakolat hullt le tegnap délelőtt a Szent Mihály plébániatemplom Schleynig-kápolnájának bejárata fölötti boltszakaszról. (4)

FOTÓRIPORT - Néptánc-tábor Magyarlapádon    [2015. július 20.]
Néptánc-oktatással egybekötött tábort szervezett a Sipos Ferenc és Szilágyi András kezdeményezése nyomán 1985-ben, azaz 30 évvel ezelőtt megalakult Magyarlapádi Piros Pántlikás Zenekar. A rendezvény keretében a gyermekek, fiatalok népi táncot tanultak, népdalokkal ismerkedtek, előadásokat hallgattak, majd az esti táncházban akár éjfélig gyakoroltak. A szórakoztató programok közé tartozott a szerdai kirándulás és természetesen a gálaműsor, amelynek keretében szombat este a tanultakat mutatták be. Idén a falu nyugalmazott tanítónője, a 81 éves Szakács Ida a harmincéves évforduló jegyében mesélte el a réten felállított színpadon a zenekar névadásának történetét, és megújította a pántlikákat. (4)

FOTÓRIPORT - Szolidaritási felvonulás a romákért a Patarétről a városba    [2015. július 17.]
„Várost az embereknek, ne a nyerészkedésnek” – ezzel a szlogennel szerveztek szolidaritási felvonulást ma a pataréti telepen lakók érdekeinek érvényesítéséért. A kulturális és civil megmozdulást a „So keres, Europa?!” nemzetközi roma ifjúsági találkozó alkalmával szervezték, amelyet a héten tartanak Kolozsváron.

A felvonuláson több emberjogvédő szervezet képviseletében vettek részt külföldi fiatalok is, valamint az öt évvel ezelőtt Kolozsvárról a Coastei utcából kilakoltatott, és a Patarétre erőszakkal kiköltöztetett személyek.

A felvonulás célja egyébként épp ez volt: felhívni az illetékes hatóságok figyelmét az embertelen életkörülményekre, a bizonytalan és egészségtelen lakhatási feltételekre, arra, hogy ígéretük ellenére a város vezetősége évek óta nem intézkedett a Pataréten élők érdekében.

Kiment a telepre Andrei Andreicuţ ortodox érsek-metropolita is, aki többek közt arról beszélt, hogy kinevez egy papot, aki majd szolgálni fog az ott élő romáknak, és a tanfelügyelőségen is lesz egy tanfelügyelő, aki külön a roma gyerekek oktatásával foglalkozik majd. Az érsek bejelentéseit nem fogadta mindenki lelkesen: a tömegből egy nő haragosan kezdte hangoztatni, hogy „Isten nevében” lerombolnak házakat, kilakoltatnak embereket, hogy templomokat építsenek. A felvonulásra készülők között is szóváltás keletkezett, amit végül elnyomott a csendes-szomorkás gitárzene, és a felvonulók megindultak a dombon át, a város irányába. (4)

Villanymotoros szuperautót épített a kínai diák. Igaz, csak 60 km/h a csúcs    [2015. július 17.]
Mindössze fél év alatt építette meg álmai szuperautóját a 27 éves Chen Yanxi, aki nem autóipari karrierben gondolkodik.

Görög adósság - A német lakosságot és a parlamenti képviselőket is megosztja az új mentőprogram ügye    [2015. július 17.]
Németországban a lakosságot és a parlamenti (Bundestag) képviselőket is megosztja a tervezett harmadik görög mentőprogram ügye, a Bundestag azonban pénteken várhatóan nagy többséggel felhatalmazza a kormányt arra, hogy tárgyalásokat kezdjen az új mentőprogramról.

Nyolc brutálisan őszinte Facebook-értesítés, aminek léteznie kellene    [2015. július 17.]
Egy volt osztálytársad lájkolta a fesztiválszelfidet, egy kollégádnak tetszett a komment, amit a főnök nyaralós fotója alatt hagytál, miközben bejelölt az a helyes srác, akivel a Balatonnál ismerkedtél össze. Ezeket az üzeneteket ismerjük, azonban a közösségi oldalon akadnak olyan helyzetek is, amikor a kevésbé pozitív történésekről is szeretnénk értesülni. Lássuk, melyek ezek.

VIDEÓ – Összekaptak Boc polgármesterrel a szamosfalvi lakósok    [2015. július 17.]
Ahelyett, hogy megnyugtatta volna őket, Emil Boc polgármester jobban felbőszítette a Kolozsvár vonzáskörzetéhez tartozó Szamosfalva egyes lakóit. A polgárok amiatt tiltakoztak, hogy a Nagyváradra történő szállítás előtt a szemetet a Közterület-fenntartó Vállalat (RADP) udvarán tárolják, s rettenetesen bűzlik. (4)

VIDEÓ – Folyik ki a szennylé a szemétszállító kocsikból    [2015. július 17.]
Kolozsváron nem csupán a lakosság által létrehozott hulladék elszállításával és megsemmisítésével van gond, hanem a szemételszállítással is. Pontosabban a köztisztasági cégek által használt egyes gépkocsikkal...

A felvételek a kolozsvári Heltai Gáspár utcában készültek. (4)

VIDEÓ - WRC 5 - itt az első gameplay trailer    [2015. július 16.]
Bemutatkozott a WRC 5 első gameplay videója, ami nem sok újdonságot tud felmutatni a korábbi részhez képest és a fejlesztőcsapat sem túl biztató, de reméljük a legjobbakat.

VIDEÓ - Mi jut eszedbe a Kolozsvári Magyar Napokról?    [2015. július 16.]
Megkérdeztük a kolozsváriakat: mi jut eszükbe a Magyar Napokról? A válaszokon még Oszkár is meglepődött :)

VIDEÓINTERJÚ - Milyen rendezvényekkel rukkol elő a Share Föderáció Kolozsváron?    [2015. július 12.]
Szöllősi Tamás, Kolozsvár 2015 nagykövetet a marosfői EU-táborban kérdeztük. (4)

VIDEÓINTERJÚ - Sógor Csaba: a szüleimnél meghúzódött menekült meg akarta ölni az összes magyart    [2015. július 12.]
Az Európai Parlament képviselője szüleinek a bevándorlókkal kapcsolatos élményeiről mesél.

A politikus Határeset: bevándorlás – gazdasági, emberjogi vagy politikai vita? címmel tartott előadást a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT), az RMDSZ Ügyvezető Elnöksége és a Kós Károly Akadémia Alapítvány által a Hargita megyei Marosfőn július 7-12. között zajlott, idén immár a tizenkettedik alkalommal szervezett EU-táborban. (4)

VIDEÓINTERJÚ - Tonk Gabriella: a kolozsvári városháza elveszíti a pert a Coastei utcai romákkal    [2015. július 10.]
Tonk Gabriella, a Kolozs Megyei Öko-Metropolisz Közösségi Fejlesztési Egyesület (Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Eco-Metropolitan Cluj) által idén februárban útjára indított Pata-Cluj projekt vezetője szerint a városháza elveszíti a pert a Coastei utcából kilakoltatott romákkal.

Miért?

A szakemberrel a A Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT), az RMDSZ Ügyvezető Elnöksége és a Kós Károly Akadémia Alapítvány által a Hargita megyei Marosfőn szerdán kezdődött és július 12-ig tartó, immár a tizenkettedik alkalommal szervezett EU-táborban beszélgettünk. (4)

VIDEÓINTERJÚ - Geréd Imre: többszörös kisebbségben vagyok...    [2015. július 10.]
Geréd Imre az RMDSZ legfiatalabb önkormányzati képviselője. A Hargita megyei Marosfőn szervezett EU-táborban felvetettük neki: úgy életkor, mint nemzetiség szempontjából kisebbségben van a Kolozsvári Városi Tanácsban. Azt kérdeztük tőle, ilyen kontextusban nem tácsolják le, illetve kisebbségiként milyen eszközei vannak a többsági román tanácsos kollégák meggyőzésére?

VIDEÓINTERJÚ - Markó Béla: előtérben a stabilitás, háttérben a demokrácia    [2015. július 10.]
A Kós Károly Alapítvány elnökét a Hargita megyei Marosfőn zajló EU-táborban tartott mai előadása kapcsán arról kérdeztük: vajon a nagyhatalmak, de elsősorban az Amerikai Egyesült Államok nem feltétlenül demokratikus, de katonailag stabil országokat szeretnének látni az ukrán válság miatt?

FOTÓRIPORT - Chill, relax és in the zone: hangulatképek az EU-táborból    [2015. július 10.]
Egyedi módon, formatervezők által kialakított előadótérnek örvendhetnek a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT), az RMDSZ Ügyvezető Elnöksége és a Kós Károly Akadémia Alapítvány által a Hargita megyei Marosfőn szerdán kezdődött és vasárnapig tartó, idén immár a tizenkettedik alkalommal szervezett EU-tábor résztvevői. (4)

FOTÓRIPORT - Politikusok lazán az EU-táborban    [2015. július 09.]
Zsebre dugott kezek, chill és relax hangulat, tiniroham és csoportkép, ing a nadrágon kívül – az RMDSZ politikusai is próbáltak beilleszkedni ma a Marosfőn zajló EU-táborba.

Kovács Péter, az érdekvédelmi szervezet ügyvezető elnöke vonatkozásában arra lettünk figyelmesek: főnöke, Kelemen Hunor szövetségi elnök előadása közben jegyzetel. Mint utólag kiderült, nem a Boss által mondottakat, hanem saját gondolatait vetette papírra, az előadók sorában ugyanis ő következett...

Mindketten hagyták magukat lerohanni a tinédzserek által: a fiatalok az előadóknak, meghívottaknak és újságíróknak járó EU-pénzt próbálták megszerezni a politikusoktól is, s ezáltal megnyerni a győztes csapatnak járó brüsszeli tanulmányutat...

A résztvevők között diszkréten meghúzódott Nagy Zoltán, a Szövetségi Elnöki Hivatal kabinetfőnöke, illetve Korodi Attila volt környezetvédelmi miniszter is... (4)

VIDEÓINTERJÚ – Kovács Péter: milyen fiatalokra van szüksége az RMDSZ-nek?    [2015. július 09.]
Ma Kovács Péter a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT), az RMDSZ Ügyvezető Elnöksége és a Kós Károly Akadémia Alapítvány által a Hargita megyei Marosfőn szerdán kezdődött és július 12-ig tartó, idén immár a tizenkettedik alkalommal szervezett EU-táborban A kabát újragombolása címmel tartott előadást.

VIDEÓINTERJÚ - Kelemen Hunor: Milyen kulcsszó alapján figyelnek fel ránk az amerikaiak?    [2015. július 09.]
Ma Kelemen Hunor a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT), az RMDSZ Ügyvezető Elnöksége és a Kós Károly Akadémia Alapítvány által a Hargita megyei Marosfőn szerdán kezdődött és július 12-ig tartó, idén immár a tizenkettedik alkalommal szervezett EU-táborban Hogyan látnak minket Amerikában? címmel tartott előadást.

Az RMDSZ szövetségi elnökét többek között arról kérdezték a sajtó képviselői, mely kulcsszavak alapján lehet „eladni” az amerikaiaknak a romániai magyar kisebbség ügyeit. (4)

VIDEÓINTERJÚ - Tonk Gabriella: egymillió euróból házakat építünk a pataréti romáknak    [2015. július 08.]
Tonk Gabriellát, a Kolozs Megyei Öko-Metropolisz Közösségi Fejlesztési Egyesület (Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Eco-Metropolitan Cluj) által idén februárban útjára indított Pata-Cluj projekt felelősét a részletekről kérdeztük.

A szakember a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT), az RMDSZ Ügyvezető Elnöksége és a Kós Károly Akadémia Alapítvány által a Hargita megyei Marosfőn ma kezdődött és július 12-ig tartó, idén immár a tizenkettedik alkalommal szervezett EU-táborban Patarét és Kolozsvár – integrált projekt a pataréti közösségek társadalmi befogadásáért címmel tartott előadást. (4)  « Első oldal    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   ...»    Utolsó oldal »  


Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:560
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4094.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 684
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap