Gábos Zoltán akadémikus 90 évesTanítványaid és mukatársaid

„A hallgatóság figyelmét már az első mondataival leköti, minden alkalommal szabadon adott elő, a kréta kivételével más »segédanyagot« nem használt” – ARCHÍV
Az a fizikus, az a vegyész, aki nem hallgathatta Gábos Zoltán professzor egyetemi és tudományos előadásait, aki nem dolgozhatott vele együtt oktatói, tudományos közösségben, nem képes felmérni, mit vesztett. Vesztett, mert nem ismerhette meg közelről az egyetemi tanárt, a tudóst, a munkatársat, az embert, a felelős egyetemi vezetőt.


Példaértékű egyetemi oktató, nevelő. Magas mércét állított és állít önmagával és hallgatóival szemben, de azonnal meg kell jegyezni, hogy saját magával sokkal igényesebb. Előadásait mindig élmény hallgatni, ezeket logikusan és tudományos igényességgel építi fel. A hallgatóság figyelmét már az első mondataival leköti. Ez annak tulajdonítható, hogy minden alkalommal szabadon ad elő, a kréta kivételével más „segédanyagot” nem használ. Volt hallgatói, jelenlegi kollegái, több vagy kevesebb sikerrel igyekeznek ezt a példamutató tanári magatartást követni. Tömören, logikusan, tudományos igényességgel fogalmaz. A tömörség, az igényesség nem befolyásolja az érthetőséget, sokkal inkább elősegíti azt.

************************************************************************
 
 
Lapunk teljes tartalma azok számára az internet útján is elérhető, akik a Szabadságot a Digitálstandon megvásárolják (havi előfizetési díj: 1800 forint, illetve az annak megfelelő lej, euró, dollár, a napi árfolyamon).
 
Cikkeink a változásról:
 
 
 
**********************************************************************