label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Az összes kommentálható tartalom

FOTÓRIPORT - Rekord számú résztvevő a Jókai Emlék- és Teljesítménytúrán    [2015. május 11.]
Nyolc hónapos gyermekével útnak induló édesanya, a kizárólag gyalogos útvonalként elképzelt 55 kilométeres távot biciklivel megtevő vakmerő és rendkívül szívós bringás, illetve amerikai résztvevő – ez az EKE Kolozsvár 1891 által immár 18. alkalommal, idén nem május első, hanem második szombatján megszervezett Jókai Mór Emlék- és Teljesítménytúra néhány sajátossága, érdekessége.

Ambrus Tibor főszervező, az EKE-Kolozsvár 1891 elnöke a Szabadsággal közölte: idén abszolút rekordról beszélhetünk, ugyanis öt híján 300 résztvevő járta le az 55 (tulajdonképpen 58), a 30, illetve a 10 kilométeres távot.

Részletek a május 12-i Szabadságban. (4)

VIDEÓ - Rendőriskola: tízéves román–magyar partnerség    [2015. május 08.]
Budapesti vendégeket fogadott a napokban a kolozsvári Septimiu Mureşan Rendőrképző Iskola: az Adyligeti Rendészeti Szakközépiskola – sofőrrel és tolmáccsal együtt ötfős – küldöttsége hétfőn érkezett a kincses városba.

Az iskolanapokat is ünneplő kolozsvári intézmény ma kis meglepetéssel búcsúzott vendégeitől: emlékplakettet adott át, ezzel fejezve ki háláját az éppen 10 éves együttműködés során közösen elért eredményekért, megvalósításokért.

**** Készült a Szakmai gyakorlat médiaintézményi munkahelyért/Practică pentru un loc de muncă în mass-media elnevezésű projekt (POSDRU/161/2.1/G/138032) keretében. ***(4)

VIDEÓRIPORT - KMDSZ Diáknapok: Állandó a pörgés és a lazulás    [2015. május 08.]
Munkatársaink a Kolozsvári Magyar Diákszövetség (KMDSZ) Diáknapok elnevezésű rendezvényének nyitó napján készítettek képsorokat és videóinterjúkat a Főtéren és a Hója-erdőben.

**** Készült a Szakmai gyakorlat médiaintézményi munkahelyért/Practică pentru un loc de muncă în mass-media elnevezésű projekt (POSDRU/161/2.1/G/138032) keretében. ***

VIDEÓINTERJÚ - Mădălin Potoroacă, Clean Cluj: megtisztítjuk a várost    [2015. május 05.]
Idén szervezik meg az először a Clean Cluj projektet. Mădălin Potoroacă főszervezőt arról kérdeztük, mi a kezdeményezés lényege.

**** Készült a Szakmai gyakorlat médiaintézményi munkahelyért/Practică pentru un loc de muncă în mass-media elnevezésű projekt (POSDRU/161/2.1/G/138032) keretében. *** (4)

VIDEÓ - Nemzetközi biciklimaraton Kolozsváron    [2015. április 28.]
Vasárnap rendezték a hegyikerékpárosok nemzetközi versenyét, Banca Transilvania MTB Marathon powered by Vodafone elnevezésű vetélkedőt. A kerekeseknek 57 és 26 km-es távot kellett megtenniük. A megmérettetést a magyarországi Blazsó Márton nyerte.

Sógor Csaba: Romániában tabutémának számítanak a magyar közösség megoldatlan problémái    [2015. április 28.]
Romániában vannak olyan témák, amelyekről még az államfőnek sem szabad beszélnie – erre hívta fel Sógor Csaba az Európai Parlament figyelmét a strasbourgi plenáris ülés április 27-i nyitónapján – olvasható a politikus mai sajtóközleményében.

ActiveWatch: Johannis tisztázza álláspontját a nemzeti kisebbségek jogairól    [2015. április 27.]
Az ActiveWatch civil szervezet felszólította ma Klaus Johannis államfőt, hogy tisztázza álláspontját a nemzeti kisebbségek jogainak tiszteletben tartásáról.

VIDEÓINTERJÚ - Horváth Anna: megoldást keresünk a májusi ifjúsági projektek lebonyolítására    [2015. április 21.]
Közel háromszáz fiatal gyűlt össze ma a Kolozsvári Polgármesteri Hivatal nagytermében annak érdekében, hogy a Com’ON, Kolozsvár! ifjúsági részvételi költségvetés kapcsán találkozhasson a Pont Csoport illetékeseivel. Az informális találkozó elején Horváth Anna alpolgármester kijelentette: a Kolozsvár Európa Ifjúsági Fővárosa keretében ez a legjelentősebb, összességében a legnagyobb ifi tömeget megmozdító projekt.

A találkozó során a fiatalok számtalan kérdés tettek fel a projektek kivitelezésével, a finanszírozással kapcsolatban.

Az alpolgármestert többek között arról kérdeztük, az adminisztratív rövidzárlat okozta városházi határidő csúszása miatt, mi lesz az április közepétől május végéig tervezett elképzelések finanszírozásával és kivitelezésével?

VIDEÓ - VILÁGVÉGI ÁLLAPOT A FÜZES-PATAKON    [2015. április 20.]
Videófelvételt küldött szerkesztőségünknek Hajdu István, aki szerint a Kolozs megyei Ördöngösfüzesen „szörnyű látnivaló, ahogy a szemét felgyűl(t) a Füzes-patak patak medrében”. A képsorok készítője abban reménykedik, hogy „közzétéve ezt az állapotot, az illetékeszek észbe kapnak, és tesznek a helyzet ellen”.

A világvégi állapotokat bemutató videót mi is ezzel a reménnyel tesszük közzé. (4)

FOTÓRIPORT – Kezdők és profik a kolozsvári maratonon (II.)    [2015. április 19.]
A világ valamennyi tájáról érkezett több mint 3200 futó vett részt ma a kolozsvári maratonon – tájékoztatták a szervezők a sajtót.

Az ötödik kiadásához érkezett, amatőr és profi, hazai és külföldi résztvevőknek egyaránt nyitott Arobs – Kolozsvári Nemzetközi Maratont a Runners Club Egyesület és a polgármesteri hivatal szervezte. (4)

FOTÓRIPORT – Kezdők és profik a kolozsvári maratonon (I.)    [2015. április 19.]
A világ valamennyi tájáról érkezett több mint 3200 futó vett részt ma a kolozsvári maratonon – tájékoztatták a szervezők a sajtót.

Az ötödik kiadásához érkezett, amatőr és profi, hazai és külföldi résztvevőknek egyaránt nyitott Arobs – Kolozsvári Nemzetközi Maratont a Runners Club Egyesület és a polgármesteri hivatal szervezte. (4)

VIDEÓ - Hogy van ez? Eddig nem játszott, s továbbjutott az országos döntőbe?    [2015. április 18.]
Ma a kolozsvári Polus Centerben a doboz.ro csapata Carcassonne-bajnokságot szervezett.

A stratégiai társasjáték kedvelői azért gyűltek össze, döntsék el, ki a közel negyven résztvevő közül ki megy a június 6-án, Brassóban sorra kerülő országos döntőre.

A mai helyi bajnokságból az országosba továbbjutó kilenc társasjátékos közé tartozik Csöregi Ilka profi teniszező is, aki a bajnokság kezdete előtt alig néhány perc leforgása alatt tanulta meg a szabályokat...

FOTÓRIPORT - Carcassonne-bajnokság: a helyszínen tanulta meg a szabályokat, továbbjutott az országos bajnokságra...    [2015. április 18.]
Ma a kolozsvári Polus Centerben a doboz.ro csapata Carcassonne-bajnokságot szervezett.

A stratégiai társasjáték kedvelői azért gyűltek össze, döntsék el, ki a közel negyven résztvevő közül ki megy a június 6-án, Brassóban sorra kerülő országos döntőre.

A mai helyi bajnokságból az országosba továbbjutó kilenc társasjátékos közé tartozik Csöregi Ilka profi teniszező is, aki a bajnokság kezdete előtt alig néhány perc leforgása alatt tanulta meg a szabályokat... (4)

Carcassonne-bajnokság Kolozsváron– bedurrantani az éles elmét    [2015. április 17.]
Holnap, április 18-án a Kolozsvár melletti Polus Center ad otthont a doboz.ro csapata által szervezett helyi Carcassonne-bajnokságnak. A szervezők által a sajtón keresztül is üzentek a fiataloknak, arra biztatva őket, hogy álljanak fel a konyhaasztal mellől, s költöztessék át a bútordarabot a bevásárlóközpont Kajaudvarára (Food Court).

VIDEÓ - Mit nyilatkozik Ponta az RMDSZ kongresszusról tudósító sajtósoknak?    [2015. április 17.]
Victor Ponta miniszterelnök előbb a saját gondolatait tolmácsolja a sajtónak, s csak ezt követően hajlandó az újságírók kérdéseire válaszolni.

VIDEÓINTERJÚ - Ifjúsági projektek: kitolták a szavazási határidőt? Meddig? Miért?    [2015. április 14.]
Ugron Hanna, a Pont Csoport illetékese, a Com'ON, Kolozsvár! projektfelelőse válaszol.

FOTÓK - Valódi nők fehérneműben – így hódít a divatmárka    [2015. április 09.]
Úgy látszik, nemcsak nekünk, hétköznapi halandóknak lett elegünk abból, hogy XS-es modellek diktálta divatot akarnak lenyomni a torkunkon. Egy fehérneműmárka most drasztikusan váltott: valódi nőkkel mutatja be a termékeit.

VIDEÓ – Divatbemutató a Hallássérültek Iskolájában    [2015. április 08.]
Ma a Hallássérültek Iskolájának kilenc-tizenkettedik osztályos diákjainak segítségével Szabó Linda (Zsazsa), a Kolozsvári Képzőművészeti és Formatervezői Egyetem harmadéves hallgatója egyedi divatbemutatót tartott: a tinédzsereket újrahasznosítható anyagokból készült „ruhába” öltöztetek.

FOTÓRIPORT – Divatbemutató a Hallássérültek Iskolájában    [2015. április 08.]
Ma a Hallássérültek Iskolájának kilenc-tizenkettedik osztályos diákjainak segítségével Szabó Linda (Zsazsa), a Kolozsvári Képzőművészeti és Formatervezői Egyetem harmadéves hallgatója egyedi divatbemutatót tartott: a tinédzsereket újrahasznosítható anyagokból készült „ruhába” öltöztetek.

A bemutató fodrászati részével a formatervező segítségére volt a 16 éves Czira Xénia, a smink pedig Ember Beatrix munkáját dicséri. Nicoleta Dunca aligazgató és Balogh Róza tanár a WebSzabadságnak elmondta: a tevékenység az Iskola Másképp program keretében zajlott. (4)

VIDEÓ – Amerikaifutball – Fölényesen győzött a Kolozsvár Crusaders (Keresztesek) a Temesvár 89ers ellen    [2015. április 05.]
Ma az amerikaifutball-bajnokság újabb mérkőzését tartották a Iuliu Haţieganu Egyetemi Sportpark pályáján: ezúttal a Kolozsvár Crusaders (Keresztesek) a Temesvári 89ers csapatával küzdött meg.

A hidegben és szemerkélő esőben kitartó több tucatnyi, többnyire rokonokból, ismerősökből, illetve az NFL-rajongókból álló néző előtt mindkét csapat jól szerepelt, a győzelem viszont (29–13) a kolozsvári Keresztes Vitézeké lett.

A mérkőzés során sajnos két súlyos sebesülés is bekövetkezett, mindkét alkalommal a rohammentősök (SMURD) beavatkozására volt szükség. (4)  « Első oldal    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   ...»    Utolsó oldal »  


Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:560
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4094.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 704
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap