label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Decibel

« Vissza a főoldalra


Panoráma – „Szeretném, ha negyven év múlva is együtt zenélnénk”

– vallja Bagossy Norbert, a Bagossy Brothers Company alapítója
Létrehozva: 2014. február 08. 03:03

SZÉPLAKI ZITA

Kolozsvári koncertjük apropóján sikereikről kérdeztük a Bagossy Brothers Company tagjait, valamint annak is igyekeztünk utánajárni, hogyan hódították meg az erdélyi közönséget. Az indie, alternative és folk zenei stílusokat ötvöző gyergyószentmiklósi csapat tavaly májusban alakult, tagjai pedig: Bagossy Norbert (gitár/ének), Bagossy László (basszusgitár/vokál), Bartis Szilárd (dobok), Tatár Attila (gitárok, vokál) és Kozma Zsombor (hegedű, harmonika, billentyűk).


– Minek vagy kinek köszönhető, hogy a zenei pályát választottátok?

Bagossy Norbert: Nagy hatással volt rám György László, aki gitárestéket tartott a gyergyószentmiklósi Salamon Ernő Gimnáziumban, itt sokat tanultam, és remekül szórakoztam. Elhangolt gitárokon kezdtem gyakorolni, majd lassacskán a behangolás is jobban ment, és akkor vettem észre igazán, hogy mennyire szeretem, és mennyire fontos számomra a zene.

Bagossy László: Egy gyerekkori emlék jut eszembe, amikor először találkoztam a gitárral. Az egyik barátommal elkezdtünk akusztikus gitáron metál dalokat játszani, ami számomra nagyon érdekes volt.

Bartis Szilárd: Nem készültem zenésznek. Csíkszeredában elvégeztem a műszaki rajz szakot, és úgy terveztem, ezt a pályát választom, ez azonban sajnos nem jött össze. Elkezdtem templomi orgonákat készíteni és javítani, majd jött az új ötlet, hogy jó lenne megtanulni dobolni, ebben már Cserei Csaba segített.

Tatár Attila: Édesapám tanította meg a gitározás alapjait, majd barátaim segítettek, és sokat fejlesztettem magamat. Mindig is fontos volt számomra a zene, jelen pillanatban, mivel komoly fordulatot vett ez a zenei projekt, rengeteg időt és energiát fektetek bele. Ugyanakkor megprobálom nem hanyagolni más kötelezettségeimet sem.

************************************************************************
 
 
Lapunk teljes tartalma azok számára az internet útján is elérhető, akik a Szabadságot a Digitálstandon megvásárolják (havi előfizetési díj: 1800 forint, illetve az annak megfelelő lej, euró, dollár, a napi árfolyamon).
 
Cikkeink a változásról:
 
 
 
**********************************************************************

További cikkek
MA


TEGNAP


TEGNAPELŐTT


Tovább a rovat cikkeihez
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap