Fokozatosan épül, formálódik a K Plusz tér(dézsi)

Mile Lajos kolozsvári főkonzul
Az ötvenedik K Plusz rendezvény apropóján a PONT Csoport és a Magyar Ifjúsági Központ munkatársai kedd délután sajtótájékoztatón ismertették az elmúlt két hónap megvalósításait, de a további elképzeléseket, terveket is.


 

Mile Lajos kolozsvári főkonzul a K+ közösségi tér avatóünnepségén, februárban azzal zárta beszédét, hogy a tér 50. rendezvénye utáni kiértékelőre invitálta a résztvevőket. – Ebből az „elszólásból” lett ma hagyomány – jegyezte meg a főkonzul a sajtótájékoztatón. Egyúttal azt is hangsúlyozta, hogy a magyar állam eddig is, és ezután is szerepet vállal a határon túli tehetséggondozásban, ezt bizonyítja, hogy az Emberi Erőforrás Minisztériuma által kiírt, fiatalok tehetséggondozását célzó pályázatok közül nyolc a határon túli magyar szervezetek számára is elérhető.

– Úgy tűnik, hogy a közösségi térnek az elmúlt két hónapban sikerült beilleszkednie a kolozsvári ökoszisztémába, ami azért is nagyon fontos, mert alátámasztotta azt a tényt, hogy szükség van ilyen terekre, ahol fiatalok találkozhatnak. Természetesen Kolozsvár tele van vendéglőkkel, kocsmákkal, amelyek alkalmasak lehetnek az ismerkedésre, viszont nem feltétlenül alkalmasak strukturált beszélgetésekre, találkozókra, képzésekre – fogalmazott Farkas András a PONT Csoport társalapítója. – Azt tapasztaltuk, hogy a K plusz keretprogramon belül megvalósuló rendezvények mellett számos felkérés érkezik magyar és román szervezetek részéről is – tette hozzá.

Mi ez?