label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Az összes kommentálható tartalom

VIDEÓINTERJÚ - Büntetőfeljelentés a műemlékromboló ellen    [2014. június 18.]
– Bár Kelemen Hunor művelődési miniszter és Hegedüs Csilla államtitkár megpróbálta „menteni a menthetőt”, a Petőfi/Avram Iancu utca 25. szám alatti ingatlan sorsa már évekkel ezelőtt megpecsételődött, ugyanis 2010-ben a PDL-s többségű kolozsvári városi tanács jóváhagyta azt a területrendezési tervet, amely ott kétemeletes és két manzárdszintes szállodát hagyott jóvá.

Az ügy fejleményeiről Horváth Anna, Kolozsvár alpolgármestere számol be.

VIDEÓINTERJÚ - Korszerű kempinget hoznak létre Kolozsváron    [2014. június 16.]
A Szabadság hírportálnak (archivum2.szabadsag.ro) adott videóinterjúban Horváth Anna, a kincses város polgármester-helyettese arról számolt be, hogy az elkövetkező hónapokban korszerű, a nyugati országokban már évtizedek óta működő kempinget hoznak létre, felmerült ugyanis, amikor hol szállnak majd meg a Kolozsvár Európa Ifjúsági Fővárosa rendezvénysorozatára érkező fiatalok.

VIDEÓINTERJÚ - „Magyarul beszélő” jegyautomaták Kolozsváron    [2014. június 16.]
Horváth Anna, Erdély fővárosának alpolgármestere a Szabadság hírportálnak adott videóinterjúban arról számol be, hogy közbenjárására a Kolozsvári Közszállítási Vállalat (CTP, volt RATUC) vezetősége elfogadta: magyar menüsorra is rendelkeznek majd a jegyautomaták.

Izsák Balázs Kelemen Hunortól vár magyarázatot a kormány autonómiaellenes érveire    [2014. június 11.]
A Székely Nemzeti Tanács (SZNT) Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettestől vár magyarázatot a kormány kedden nyilvánosságra került, autonómiaügyben adott válaszára.

VIDEÓINTERJÚ - Kolozsváron a Tolvajkergetők!    [2014. május 11.]
Erdély fővárosába érkeztek a híres budapesti Tolvajkergetők annak érdekében, hogy helyi csapatot képezzenek ki. A „kergetők” a csalikerékpárt korszerű nyomkövető technikával látják el, s lopás esetén a tolvaj nyomába erednek, s azonnal értesítik a rendőrséget.


A kolozsvári az első határon túli akciójuk, a néhány nap alatt kiképzett helyi csapat tegnap máris sikeres akciót hajtott végre. Polgár Tamás (alias Tomcat) az eddigi tapasztalatokról mesélt. A Kolozsvárra érkezett budapesti csapat tagja Mester Ferenc (Frenki) és Kelecsényi Nándor (Kelna) is.

*** Frissített tartalom. Eredetileg feltöltve 2014. május 11-én.***

VIDEÓINTERJÚ - Kolozsvári Magyar Napok: ugyanaz a forgatókönyv?    [2014. május 07.]
Gergely Balázs főszervezőt a részletekről kérdeztük...

FOTÓRIPORT - Felújított túrajelzések a Jókai Mór Teljesítménytúra nyomvonalán    [2014. április 06.]
Szombaton az EKE-Kolozsvár 1891 önkéntesei helyenként felújították, máshol pedig új turistajelzéseket festettek a Jókai Mór Teljesítmánytúrának a Mikes-házaktól a Hordós-kútig terjedő szakaszán.

Nagy Zoltán szervező elmondása szerint az akcióra azért volt szükség, mert helyenként a jelzések elkoptak, s több gyalogtúrázó elbizonytalanodott, vagy eltévedt a korábbi rendezvények során.

Mint ismeretes, az idén május 3-án, szombaton sorra kerülő XVII. Jókai Mór Emlék- és Teljesítménytúrának több szakasza van. Érdeklődni a www.ekekolozsvar.ro honlapon vagy a www.facebook.com/eke.kolozsvar lehet.

VIDEÓ - Emil Boc sört akar inni a ma elültetett fa árnyékában...    [2014. április 02.]
Ma a Kolozsvári Polgármesteri Hivatal, a Kolozsvári Rendőrség, a Kolozs Megyei Rendőr-főkapitányság, a 4-es Erdélyi Hadtest, illetve a sajtó és egy tanintézmény képviselői faültetési akción vettek részt a Szent György-hegy térségében

FOTÓRIPORT – Hangulatképek: „Húsz év múlva sört iszunk ennek a fának az árnyékában”    [2014. április 02.]
Ma a Kolozsvári Polgármesteri Hivatal, a Kolozsvári Rendőrség, a Kolozs Megyei Rendőr-főkapitányság, a 4-es Erdélyi Hadtest, illetve a sajtó és egy tanintézmény képviselői faültetési akción vettek részt a Szent György-hegy térségében. Emil Boc polgármester kijelentette: húsz év múlva sört lehet majd inni az általa elültetett fa árnyékában. (4)

FOTÓRIPORT - Nagyszabású faültetési akció a Hója-erdőben (II.)    [2014. március 30.]
Hatezer facsemetét ültetett el szombaton a CERT (Community Emergency Response Team) mintegy ötszáz önkéntese a Kolozsvár közelében levő Hója-erdőben. A valamennyi korosztályhoz tartozók reggel kilenc óra előtt gyülekeztek két helyszínen, majd az erdőnek a Kisbács közelében levő részéhez mentek, ahol 1,2 hektáros telek várt a facsemeték elültetésére.

A helyszínen a Romsilva Erdőgazdálkodási Vállalat szakembereinek utasítására és felügyelete alatt láttak hozzá a munkához. Az akción többek között kolozsvári székhellyel is rendelkező multinacionális cégek, valamint egy politikai párt ifjúsági szervezetének képviselői vettek részt.

A civil szervezet kiadós ebéddel vendégelte meg az önkénteseket. A hatalmas alumínium üstben készített bogrács gulyásból mindenkinek jutott. A résztvevők önkéntes munkáját oklevél is tanúsítja.

Tavaly a CERT Magyarvistán szervezett ugyanilyen akciót. (4)

FOTÓRIPORT - Nagyszabású faültetési akció a Hója-erdőben (I.)    [2014. március 30.]
Hatezer facsemetét ültetett el szombaton a CERT (Community Emergency Response Team) mintegy ötszáz önkéntese a Kolozsvár közelében levő Hója-erdőben. A valamennyi korosztályhoz tartozók reggel kilenc óra előtt gyülekeztek két helyszínen, majd az erdőnek a Kisbács közelében levő részéhez mentek, ahol 1,2 hektáros telek várt a facsemeték elültetésére.

A helyszínen a Romsilva Erdőgazdálkodási Vállalat szakembereinek utasítására és felügyelete alatt láttak hozzá a munkához. Az akción többek között kolozsvári székhellyel is rendelkező multinacionális cégek, valamint egy politikai párt ifjúsági szervezetének képviselői vettek részt.

A civil szervezet kiadós ebéddel vendégelte meg az önkénteseket. A hatalmas alumínium üstben készített bogrács gulyásból mindenkinek jutott. A résztvevők önkéntes munkáját oklevél is tanúsítja.

Tavaly a CERT Magyarvistán szervezett ugyanilyen akciót. (4)

FOTÓRIPORT – Folyamatban van a széki református templom restaurálása    [2014. március 23.]
Folyamatban van, s előreláthatóan jövőre fejeződik be a Kolozs megyei Szék községben az 1241-es évszámot viselő református templom teljes felújítása.

Amint arról korábban beszámoltunk, a templomot teljesen kiürítették, és a berendezést (a feltételezhetően a XVII–XVIII. századból származó székeket és az orgonát) a széki önkormányzat által felajánlott biztonságos helyre szállították.

Sallai Márton helyi református lelkipásztor a Szabadsággal közölte, a támogatást megítélő szerződést 2013. január 29-én írták alá a fejlesztési minisztériumban, a tényleges munkálatokat 2015-ben be kell fejezni. Az istentiszteleteket ideiglenesen a kultúrotthonban tartják. (4)

FOTÓRIPORT - Merkel és Cameron is rácsodálkozott a számtech eszközökre    [2014. március 11.]
Tegnap Angela Merkel német kancellár és David Cameron brit miniszterelnök körbejárta az észak-németországi Hannoverben zajló CeBIT számítástechnikai és távközlési világkiállítást...

Kényszerszabadságra küldött dolgozókat a Verespatakon az RMGC    [2014. március 04.]
Márciustól csaknem négyszáz alkalmazottat küldött kényszerszabadságra a verespataki aranybányát megnyitni tervező Roșia Montană Gold Corporation (RMGC) kanadai-román vegyes vállalat, mert a bányaprojekt megnyitásának halasztása miatt visszaesett a cég tevékenysége.

VIDEÓINTERJÚ - Mikor avatják fel a kolozsvári Holokauszt-emlékművet?    [2014. március 04.]
Kolozsvár RMDSZ-es alpolgármestere Horváth Anna, arról számolt be, Erdély fővárosában milyen dátumon avatják fel a Holokauszt-emlékművet.

VIDEÓINTERJÚ - Hol lesz a Mátyás-emlékszoba, s mi a helyzet a Dónát-szoborral?    [2014. március 04.]
Horváth Annát, Kolozsvár RMDSZ-es alpolgármestere a kialakítandó Mátyás-emlékszobáról, illetve a Dónát-szobor restaurálásáról, elhelyezéséről és újraavatásáról kérdeztük.

FOTÓRIPORT - Gyatra állapotban a főtéri szökőkút    [2014. február 25.]
Nemrég a Kolozsvári Városi Tanács félmillió lejt utalt ki a szökőkutak megjavítására és karbantartására. Remélhetőleg a rossz állapotban levő főtéri szökőkútra is jut pénz...

VIDEÓ - Márciuska-vásár a Főtéren    [2014. február 24.]
Több kereskedő már elkezdte a márciuska árusítását a Főtéren. (4)

Ukrán válság - Bukarest új rendelkezést vár a kisebbségek védelmében    [2014. február 24.]
Bukarest új, európai rendelkezést vár Ukrajnától a kisebbségek védelmében a vasárnap eltörölt nyelvtörvény helyett - derült ki Victor Ponta kormányfő mai nyilatkozatából.

FOTÓRIPORT - Jótékonysági bál Szamosújváron    [2014. február 24.]
Szombaton szamosújvári Téka Alapítvány immár hatodik alkalommal szervezte meg a Jótékonysági Farsangi bált a helyi Conte étteremben. A rendezvénynek kettős célja volt: a Téka Alapítvány által működtetett szórványkollégium támogatása, illetve az egybegyűlt társaság szórakoztatása. A hangulatos muzsikaszót ebben az évben is a jól ismert zenekar, a Csigás banda biztosította. A népzenét a dési Rezeda zenekar játszotta.  « Első oldal    «...   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   ...»    Utolsó oldal »  


Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:560
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4094.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 646
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap