label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Napirenden

« Vissza a főoldalra


Emlékmű a Colectiv áldozatainak

Létrehozva: 2016. október 31. 02:57


Több ezren vettek részt azon az utcai megmozduláson, amely során a tavalyi bukaresti Coletivben bekövetkezett tragédiában elhunyt 64 fiatalra emlékeztek.


 

A jelenlevők leleplezték az áldozatok emlékművét. Az utolsó sebesült október 19-én hagyta el a brüsszeli katonai kórházat, de további 27 személyt még kezelnek. A kabinet sürgősségi kormányrendelet által további két évvel meghosszabbította azt az időszakot, amíg a sérültek külföldi kezeléseit megtérítik, hiszen jelenleg még 27 ilyen személy létezik. Az igazságszolgáltatásnak még nem sikerült megtalálnia a tragédia vétkeseit: több dossziét már összeállítottak, amelyben gondatlanságból elkövetett emberölés vádját fogalmazták meg a Colectiv Club Kft. és a Golden Ideas Fireworks Artists Kft.-vel szemben. A per idén áprilisban kezdődött el, eddig 40 személyt hallgattak ki, 82 törvényszéki orvosi leletet csatoltak a peranyaghoz. Egy másik pert azzal az építtető céggel szemben indítottak, amely felépítette a klubot és a belső szivacsréteget felszerelte.

Mi ez?

 


További cikkek
MA


TEGNAP


TEGNAPELŐTT


Tovább a rovat cikkeihez
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap