label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Korkep

« Vissza a főoldalra


Károli Gáspár-díjat kapott Ősz Sándor Előd

Létrehozva: 2016. október 29. 01:25


Ősz Sándor Előd
Ősz Sándor Előd
Károli Gáspár-díjjal tüntették ki Ősz Sándor Elődöt, az Erdélyi Református Egyházkerület Központi Gyűjtőlevéltárának munkatársát és Gáborjáni Szabó Botondot, a debreceni Református Kollégium Nagykönyvtárának gyűjteményi igazgatóját a reformáció emléknapja alkalmából.


 

A díjakat Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Fülöp Attila egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár adta át pénteken Budapesten. Ősz Sándor Előd levéltáros egyik legfontosabb munkája az erdélyi református Kálvin-bibliográfia összeállítása. Egyháztörténészként főbb kutatási területei a gyülekezettörténet, az iskolatörténet és a felekezetek közötti kapcsolatok. Számos szakkönyv, tanulmány szerzője, szerkesztője – hangzott el. Az egykori bibliafordító, Károli Gáspár nevét viselő díjat 1997-ben alapította az akkori kulturális minisztérium, és azóta évente egyszer adják át, olyan embereknek, akik a hittudományok területén maradandót alkotva gazdagították a magyar vallásos és szellemi életet.


További cikkek
MA


TEGNAP


TEGNAPELŐTT


Tovább a rovat cikkeihez
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap