label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Korkep

« Vissza a főoldalra


Többezer postás sztrájkol

Létrehozva: 2016. október 28. 02:54


Országszerte többezer postás illetve postai alkalmazott lépett sztrájkba tegnap, azt követően, hogy szerda este 11 óra körül spontán módon beszüntette a munkát a Román Posta kolozsvári regionális tranzitközpontjának több tucat alkalmazottja. A munkabeszüntetéssel tüntetők amiatt elégedetlenkednek, hogy kudarcba fulladtak a szakszervezet egyeztetései a vállalat vezetőségével, így többek között nem kapják meg a nettó 200 lejes fizetésemelést. A munkabeszüntetés miatt a postások nem kézbesítették a nyugdíjakat sem, de a leveleket, egyéb küldeményeket sem dolgozták fel, illetve nem vitték ki a címzetteknek. Egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor állnak ismét munkába.


 

 Szerda este spontán módon beszüntette a munkát a Román Posta kolozsvári regionális tranzitközpontjának több tucat alkalmazottja. A helyi postásszakszervezet vezetője, Sinka Károly szerint ezzel a szerdai bukaresti tárgyalások miatti elégedetlenségüknek adtak hangot. „A postai dolgozók nem kapták meg a kért nettó 200 lejes fizetésemelést, hanem csak bruttó 100 lejt ígértek nekik olyan körülmények között, hogy bruttó átlagbérük 1300 lej. De okot adnak az elégedetlenségre a munkakörülmények is, úgy dolgozunk, mint ezelőtt harminc évvel, a levelezés szétválogatása kézzel történik. Ugyanakkor munkaerőhiánnyal is küzdünk, erre sem érkezett megoldás. Az éjjel semmit sem dolgoztak fel” – részletezte Sinka.

Mi ez?

 


További cikkek
MA


TEGNAP


TEGNAPELŐTT


Tovább a rovat cikkeihez
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap