label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Velemeny

« Vissza a főoldalra


Tolerancia

Létrehozva: 2016. október 22. 00:53

Borbély Tamás

Kisebbségiként megnyugtató álláspontot fogalmazott meg Klaus Johannis államfő, aki a melegházasság alkotmányos tiltására irányuló népszavazás-kezdeményezés ügyében foglalt állást. Az elnök nem szólalt meg túl gyakran kényes kérdésekben, rendszerint semmitmondó, kihátráló álláspontra helyezkedett, a viccek tömkelegét szülő aggódó szemlélődést preferálva. Ezúttal Johannis határozottnak bizonyult, és világosan a tolerancia mellett foglalt állást.


 

A vitatott vallási fanatizmus kifejezésbe azonnal belekapaszkodott az azonos neműek házasságát vagy élettársi kapcsolatát határozottan ellenző ortodox egyház. A terminológia azonban nagyon relatív, mindenki vérmérséklete szerint döntheti el, hogy az egyházi berkekből érkező melegellenes állásfoglalások kimerítik-e a fanatizmus fogalmát vagy nem. Az államfőt a Romániai Evangélikus Szövetség elnöki tisztségét is betöltő Viorel Iuga, a romániai baptista szövetség elnöke szólította fel állásfoglalásra. Azzal fenyegette meg Johannist, hogy ha nem foglal állást a kereszténység mellett, majd ők foglalnak állást menesztése mellett.

Mi ez?

 


További cikkek
MA


TEGNAP


TEGNAPELŐTT


Tovább a rovat cikkeihez
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap