label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Velemeny

« Vissza a főoldalra


Megmenthető-e Románia?

Létrehozva: 2016. október 20. 03:18

SZÉKELY KRISZTA

Egyenlő erőviszonyok alakultak ki a romániai bal- és jobboldalon két hónappal a december 11-re kiírt választások előtt – legalábbis erre utal az Avangarde októberi felmérése.


 

Ami viszont a kormányalakítási esélyeket illeti, ez az egyensúly patthelyzet kialakulásához vezethet.  Bár korai lenne még messzemenő következtetéseket levonni az adatokból, egy dolog továbbra is bizonyos: sem a bal-, sem pedig a jobboldal nem lesz képes kényelmes többséget szerezni decemberben, ennek minden következményével együtt.

A felmérés szerint a Szociáldemokrata Párt (PSD) tartja a stabilnak tűnő 38 százalékot, potenciális szövetségese, a Călin Popescu Tăriceanu vezette ALDE 6 százalékon van. Látványosan csökkent viszont a Nemzeti Liberális Pártnak (PNL) a támogatottsága, most már tíz százalék a különbség a szocdemek és liberálisok között. A felmérésre a korrupcióval gyanúsított Vasile Blagának a PNL társelnöki tisztségéről való kényszerű lemondását követően került sor. Úgy tűnik azonban, hogy folyamatos lemorzsolódásáról van szó a PNL esetében, a Blaga-epizód csak felgyorsította a folyamatot.

Mi ez?

 


További cikkek
MA


TEGNAP


TEGNAPELŐTT


Tovább a rovat cikkeihez
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap