label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Kultura

« Vissza a főoldalra


Újrakezdések – művészetben, magánéletben

Bemutatták Demény Péter Lélekkabát című verseskötetét
Létrehozva: 2016. február 20. 01:18

KÖLLŐ KATALIN

Marosvásárhelyre való költözéséről, legújabb verseskötetéről, újrakezdés-történetekről, Kolozsvárhoz fűződő viszonyáról, színházi munkáiról és egyéb érdekességekről faggatta Balázs Imre József csütörtökön este a Györkös-emlékházban költőtársát, Demény Pétert. A beszélgetés során a vásárhelyi Lector Kiadó gondozásában 2015-ben megjelent Lélekkabát című kötetéből olvasott fel a szerző néhány verset, a kivetítőn pedig a könyvet illusztráló Eperjesi Noémi rajzait láthatta a közönség. Az eseményen jelen volt a kiadó három munkatársa: Gálfalvi Ágnes szerkesztő, Cseke Szilárd gazdasági igazgató, és Koros-Fekete Sándor, a könyv műszaki szerkesztője is.


Sok év kihagyás után, 2015-ben két könyve jelent meg versműfajban, a Kolindárium és a Lélekkabát, Demény Péter azonban mindeközben több mindennel foglalkozott, hiszen a 2007-ben napvilágot látott A fél flakon című verseskötet óta Bolero címmel darabot írt, amelyet 2013-ban mutattak be a Kolozsvári Állami Magyar Színház stúdiójában; román nyelvű tárcakötete jelent meg (Ghidul ipocritilor), szintén román nyelven blogot ír az Adevărul című bukaresti lapnál, és nem utolsósorban intenzíven „közöl” a Facebook nevű közösségi oldalon. Megállapítható tehát, hogy nemcsak különböző műfajokban és nyelveken ír, de folytonos újrakezdő, mind a szakmai, mind pedig a magánélete terén.

Mi ez?


További cikkek
MA


TEGNAP


TEGNAPELŐTT


Tovább a rovat cikkeihez
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap