label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Bonifac

« Vissza a főoldalra


Ifjúság – Víz Világnapja a kisdiákoknál

Báthory István Elméleti Líceum
Létrehozva: 2015. május 01. 02:46


A báthorys kisdiákok iskolai és iskolán kívüli helyszíneken, rugalmas időkeretek között, változatos tevékenységekkel ünnepelték idén is a Víz Világnapját.


Az idei projekt témái rávilágítottak a víz egy-egy sajátos aspektusára. Szintenként, az életkori sajátosságaiknak megfelelően választottak témát a gyerekcsapatok, és tanítóik irányításával, meghívott vendégeik segítségével valósították meg azokat: Élet a tóban és a tó partján (tó és tókörnyék benépesítése, mozgásos játékok: Gólya és a békák, origami: hajókészítés dúcnyomással); Az éltető víz – és ezernyi felhasználása; Lázár Ervin mesefeldolgozása és rajzos ábrázolása; Sporttevékenység: úszás; A víz Kolozsvárért! – Kolozsvár a vízért! (fogalmazásírás, rajzkészítés, fotókiállítás); Szamos-történet: honnan-hová? (séta a Kis-Szamos partján, becslés és ellenőrzése: Átérjük a folyót az Erzsébet hídnál?, kirándulásaink során is találkoztunk a Szamossal – élménybeszámoló, filmnézés, programszervezés a nyári vakációra: Szamos-bazár, Csodavár meglátogatása....); A víz körforgása – kísérletek, tapasztalatok, tények. És természetesen minden évfolyamon volt vízkóstolás is.

Az úszás sem maradhatott ki a programból…
… mint ahogyan a vízmúzeum sem

 

 

Mi ez?


 


További cikkek
MA


TEGNAP


TEGNAPELŐTT


Tovább a rovat cikkeihez
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap