label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Bonifac

« Vissza a főoldalra


Ifjúság – Apáczai Csere János Elméleti Líceum

Létrehozva: 2016. október 28. 03:16

Horváth Erika, Happ Klementina, Péntek Emese, Székely Renáta

A 19. Xantus János Környezetismereti Vetélkedő október 8-án zajlott a hagyományt követve, azaz egy erdő közepén, ez esetben a Bácsi-torokban.


 

A hideg októberi reggelen a Törökvágás tetején találkoztunk. A helyszínre a Hója erdőn keresztül jutottunk, körülbelül 4 kilométert gyalogoltunk míg a tisztásra értünk, ahol a verseny kezdődött. 26 junior és 18 senior csapat vett részt, egyszóval rengetegen voltunk. Mind lelkes diákok, akik nem csak Kolozsvárról érkeztek, hanem más kis városokból (Torda, Bánffyhunyad, Szamosújvár, Zilah, Szilágysomlyó, Kraszna) és falvakból is. Nagyon jó volt a hangulat, mindenki izgatottan várta, hogy mikor kezdődik a „rohanás”. Miért is neveztem rohanásnak? Tulajdonképpen azért, mert összesen 15 állomáshely volt elrejtve az erdőben, amelyeket térkép segítségével találhattunk meg. Ezen állomáshelyeken különböző feladatokat kellett megoldanunk: fizika, biológia, kémia, logikai, illetve általános műveltségi feladatokat. A feladatok között találtunk vízsebesség mérést, koncentrációszámítást, torz állatok felismerését, fák életkorának megállapítását, rejtvényeket, fák O2 kibocsátásának a kiszámítását, ökológiai kapcsolatok felismerését, de tárgyakat is fel kellett ismernünk tapogatással, valamint anagrammákat megfejtenünk.

Mi ez?

 


További cikkek
MA


TEGNAP


TEGNAPELŐTT


Tovább a rovat cikkeihez
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap