label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Gyorshírek
Adrian Gurzău képviselő őrizetbe vételének és letartóztatásának jóváhagyását kéri a DNA

Adrian Gurzău képviselő őrizetbe vételének és letartóztatásának jóváhagyását kérik az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) ügyészei. A honatyát befolyással való üzérkedéssel gyanúsítják ugyanabban az ügyben, amelyben a Carpatica Asig biztosító volt elnökét már őrizetbe vették.

A Carpatica Asig vezetőtanácsának korábbi elnökét, Angela Toncescut azzal gyanúsítják, hogy Adrian Gurzău képviselőnek, aki egyben egy cég vezetője volt, azt ígérte, a biztosítótársaság nevében szolgáltatási szerződést köt a céggel – derül ki a DNA közleményéből.

A szerződést 2015. november másodikán meg is kötötték, legkevesebb 5 évre, 270 ezer euró értékben. Ennek alapján a képviselő cége ügyfélkapcsolati, infóvonallal, eladással és marketinggel kapcsolatos szolgáltatásokat nyújtott a Carpatica Asignak. (4)


Az ország több városában tüntetnek a postai alkalmazottak

Az ország több városában tiltakoztak a Román Posta helyi fiókjainak alkalmazottai ma reggel, mert szerintük a vállalat és a távközlési minisztérium vezetőségét nem érdeklik a dolgozók problémái. A követelések közt szerepel a fizetésemelés a munkakörülmények javítása.

A szakszervezeti vezetők azt mondják, a béremelés mellett a dolgozók azt is kérik, hogy javuljanak a munkakörülményeik, és azzal vádolják a Román Posta és a fő részvényes távközlési minisztérium vezetőségét, hogy nem akarja megoldani az alkalmazottak problémáit.

A postai szakszervezet Dolj megyei vezetője, Titi Roman azt mondta, ezen a nyáron már vagy tíz találkozóra került sor az alkubizottságoknál, de szerinte a dolgozók a vállalat és a minisztérium játékának áldozatai. (4)


Kövesi: úgy látom, cégeket bérelnek fel, hogy megfélemlítsék a DNA ügyészeit

Laura Codruţa Kövesi, az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) főügyésze úgy nyilatkozott, a DNA ügyészei megszokták a támadásokat, s „újabban sok pénzért magáncégeket bérelnek fel”, hogy megfélemlítsék az ügyészeket. Kijelentésével a Black Cube-ra utalt.

„Ahhoz voltunk hozzászokva, hogy nyilvános nyilatkozatokkal támadnak bennünket. (…) Újabb, látom, sok pénzért magáncégeket bérelnek fel, hogy megfélemlítsék és zaklassák a DNA ügyészeit. Gondolok itt a Black Cube-ra is. Ez egy új hozzáállás Romániában. Mi a magas szintű korrupció ellen harcolunk, nem a politikusokkal. Azt vettem észre, hogy az elmúlt időszakban fokozódtak a DNA-ellenes támadások, főként azok részéről, akik ellen a DNA vizsgálódik, vagy azon politikusok részéről, akik támogatják ezeket a személyeket. Ha van valami, ami meghatja a DNA ügyészeit, az a korrupció drámai hatása, nem pedig a kivizsgált személyek támadásai” – szögezte le Kövesi a  közszolgálati televíziónak (TVR) nyilatkozva. (4)


FOTÓRIPORT – Elkezdődött a Kolozsvári Zsidó Hitközség ötödik szimpóziuma

Zsidó személyiségek a kolozsvári orvoslásban – ez a témája a Kolozsvári Zsidó Hitközség által immár ötödik alkalommal megszervezett szimpóziumnak (Adalékok a kolozsvári zsidóság múltjához), amelynek a nap folyamán a Művészeti Múzeum Tonitza terme ad otthont.

A reggeli ünnepélyes megnyitón Schwartz Róbert, a Zsidó Hitközség elnöke, Aurel Veiner, a Romániai Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke és Vákár István, a Kolozs Megyei Tanács alelnöke köszöntötte a résztvevőket, Lucian Nastasă-Kovács pedig a tavalyi szimpózium előadásainak írott változatát tartalmazó kötetet ajánlotta az egybegyűltek figyelmébe.

Fotóriportunk itt látható. (8)


Az Európai Unió felfüggesztette a FARC kolumbiai gerillaszervezet elleni szankciókat

Az Európai Unió kedden felfüggesztette a szankciókat a Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) nevű kolumbiai gerillaszervezet ellen, amelynek vezetője az előző napon békeszerződést írt alá a bogotái kormánnyal, véget vetve az 52 éve tartó fegyveres konfliktusnak a latin-amerikai országban.

Részletek az EU-világ rovatban. (4)


Tetten értek egy orvost: 800 euró csúszópénzt fogadott el egy pácienstől

Huszonnégy órára letartóztattak egy Maros megyei orvost, miután tetten érték, amint éppen 800 euró csúszópénzt fogadott el egy pácienstől – az orvos ehhez az összeghez kötötte egy balesetben megsérült személy műtétjét.

Részletek az Egészségügy rovatban. (4)


Thomas Anders: egy titkárnő adta az együttes nevét

Villám sajtóértekezletet tartott ma a Modern Talking frontembere az egyik kolozsvári luxusszállodában. Az alig fél órával az esemény előtt Erdély fővárosába érkezett énekes kérdésre válaszolva megjegyezte: tudja, hogy Kolozsvár az ország második legnagyobb városa, s azzal is tisztában van, hogy „jelentős magyar kisebbség”él a településen, mi több, hajdanán itt a német kisebbség is jelen volt.

Közölte: átlagosan két hónapot készül egy koncertre, az első hangfelvételt 33 évvel ezelőtt rögzítették. – Emlékszem, éppen a You’re my heart című dalt rögzítettük, amely után megkérdeztem a stúdió vezetőjét: milyen nevet adjak az együttesnek, amelyben még egy személy szerepelt. Nem tudott választ adni. Aztán a titkárnő mondta, hogy nevezzem el Modern Talknak. Ebből jött aztán a Modern Talking – mondta az énekes.

Thomas Anders tudatában van annak, hogy zenéjének milyen hatása volt a hajdani szovjet blokk országaiban. – Sokszor, sokan jöttek oda hozzám a koncertek után, hogy megváltoztattam az életüket. Őszintén, nem voltam tudatában annak, hogy ilyen hatással voltam az emberekre – jelentette ki Anders. (4)


Aláírta a békeszerződést a kolumbiai kormány és a FARC gerillaszervezet

A kolumbiai Cartagénában ünnepélyesen aláírták a kormány és a FARC gerillaszervezet békeszerződését, amely a latin-amerikai országban 52 éve tartó fegyveres konfliktusnak vet véget.

A "Végső megállapodás a konfliktus befejezéséről, a stabil és tartós béke megteremtéséről" címet viselő dokumentumot a cartagenai Zászlók terén látta el kézjegyével Juan Manuel Santos kolumbiai államfő és Rodrigo Londono, alias Timochenko, a Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) szélsőbaloldali gerillaszervezetének vezetője.

Az elnök ezután egy békegalambot formázó kitűzőt adott át a FARC vezetőjének, aki az ingére tűzte azt.

Az aláírási ceremóniát több mint 2500, magas rangú meghívott kísérte figyelemmel a helyszínen, 15 államfő, 30 miniszterelnök, 27 külügyminiszter érkezett a világ minden tájáról a történelmi jelentőségű eseményre. (4)


  « Első oldal    1    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:555
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 729
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap