label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Egeszsegugy

« Vissza a főoldalra


Tetten értek egy orvost: 800 euró csúszópénzt fogadott el egy pácienstől

Létrehozva: 2016. szeptember 27. 11:19


Huszonnégy órára letartóztattak egy Maros megyei orvost, miután tetten érték, amint éppen 800 euró csúszópénzt fogadott el egy pácienstől – az orvos ehhez az összeghez kötötte egy balesetben megsérült személy műtétjét.


A tettenérést a Maros megyei rendőrség gazdasági bűncselekményekre szakosodott osztálya szervezte a Korrupcióellenes Főigazgatóság (DGA) Maros megyei szolgálatának támogatásával.

A Román Rendőrség tájékoztatása szerint a páciens egy balesetben sérült meg, amit követően az említett orvos megműtötte, de újabb beavatkozásra volt szükség. Amikor a beteg az első beavatkozás után elhagyhatta a kórházat, az orvos azt mondta a feleségének, hogy egy hasonló műtét 1000 euróba kerül, amit el kell osztani az altató orvossal és a rezidensekkel.

Mivel a családnak nem állt a rendelkezésére ekkora összeg, azt mondták az orvosnak, jelentkeznek, amint sikerül összegyűjteniük.

„Az első vizsgálatok során kiderült, hogy a szakorvos 1000 euróhoz kötötte a második műtét elvégzését, s arra bíztatta a páciens és hozzátartozóját, hogy adjanak el bizonyos tárgyakat, ha szükséges, akkor lakásukat is, hogy a pénzösszeg birtokába jussanak” – derül ki a Román Rendőrség mai közleményéből.

Az orvost csúszópénz elfogadása miatt 24 órára letartóztatták. (4)


[WEB - Lapunk nyomtatott változatában nem szereplő, kizárólag internetes tartalom.]

További cikkek
MA


TEGNAP


TEGNAPELŐTT


Tovább a rovat cikkeihez
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap