label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Gyorshírek
Vádat emelt a DNA Liviu Dragnea, a PSD elnöke ellen

Vádat emeltek az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) ügyészei Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke ellen hivatali visszaélésre való felbujtás és közokirat-hamisítás miatt. Ugyanebben az ügyben folyik eljárás Dragnea volt felesége, Bombonica Prodana ellen is.

Liviu Dragnea mellett vádat emeltek a volt felesége, Bombonia Prodana ellen is, hivatali visszaélés miatt, illetve Floarea Alesu ellen, aki a tettek elkövetésének idején a Teleorman Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság (DGASPC) ügyvezető igazgatója volt, őt is hivatali visszaéléssel és közokirat-hamisításra való felbujtással vádolják.

Bíróság elé áll ugyanebben az ügyben Ionel Marineci, a Gyermek- és Családvédelmi Szolgáltató Komplexum volt osztályvezetője, Rodica Miloș és Olguța Șefu, akik a tettek idején a Teleorman megyei DGASPC ügyvezető igazgató-helyettesei voltak, Valentina Marica, a komplexum volt vezetője, Nicușor Gheorghe osztályvezető, Constantin Balaban, Adriana Botorogeanu és Anisa Stoica köztisztviselők is.

Az ügyben a legfelsőbb bíróság hoz majd ítéletet. (4)


Johannis: a berevoiești-i rabszolgatartás az állam intézményei közötti állandó együttműködés hiánya

Elítélte ma Klaus Johannis államfő a berevoiești-i rabszolgatartást. Kijelentette: reméli, hogy a meghozott intézkedések világosan azt üzenik, hogy a hasonló helyzetek elfogadhatatlanok, és nem maradnak büntetlenül.

„Határozottan elítélem a vérlázító berevoiești-i rabszolgatartást. Remélem, hogy a meghozott intézkedések világosan azt üzenik, hogy a hasonló helyzetek elfogadhatatlanok, és nem maradnak büntetlenül” – nyilatkozta Klaus Johannis.

Az államfő szerint a Berevoieşti-en történtek ismételten megmutatták, hogy tragédiához vezet az, ha az állam intézményei nem működnek állandóan együtt.

„A közelmúlt történései ismételten bebizonyították, hogy tragédiához vezet az, ha az állam intézményei nem működnek állandóan együtt” – fogalmazta meg az államelnök. (4)


FEJLEMÉNY - Comănescu: két román állampolgárságú sérültet ápolnak a nizzai kórházakban

Két román állampolgárságú sérültet ápolnak a nizzai kórházakban – nyilatkozta ma a Digi 24 hírtelevízió műsorában Lazăr Comănescu külügyminiszter.

Több részlettel azonban nem tudott szolgálni, mindössze annyit mondott még, hogy Franciaországban élő román állampolgárokról van szó.

„A nizzai támadásokkal kapcsolatos információk folytatásaként a román külügyminisztérium közli, hogy az elhunytak között nem azonosítottak román állampolgárt. Ugyanakkor a rendelkezésre álló információk szerint a megsérült és kórházba szállított áldozatok között van két román állampolgár. Románia marseille-i külképviseletének konzuli csapata az éjszaka folyamán Nizzába utazott, és tartják a kapcsolatot a sérültek családjával” – tájékoztatott közleményében a külügyi tárca. (4)


FEJLEMÉNY - Johannis: csak összefogva győzhetjük le a terrorizmust

Klaus Johannis szerint a terrorizmust vissza kell verni, és ezt csak összefogással lehet megtenni.

Az államfő az elnöki hivatal honlapján közölt üzenetében határozottan elítélte a Franciaország nemzeti ünnepén történt nizzai merényletet, és Románia szolidaritását fejezte ki. "A terrorizmust vissza kell verni, a kegyetlen megnyilvánulásokat le kell állítani, és ezt csakis összefogva tehetjük meg azok ellen, akiknek semmilyen magyarázatuk nincsen tetteikre" - fogalmazott az elnök.

Az egyik közösségi hálón közölt román és francia nyelvű bejegyzésében fejezte ki Románia együttérzését Dacian Cioloş miniszterelnök is, aki azt hangsúlyozta, hogy csütörtök esti embertelen megnyilvánulásnak olyan emberek estek áldozatául, akik a szabadság, egyenlőség és testvériség jelszavával ünnepeltek Nizzában.

A külügyminisztérium ma reggeli közleményében tudatta: a nizzai merénylet kórházba szállított sebesültjei között két román állampolgár is van. Lazăr Comănescu külügyminiszter a Digi 24 hírcsatornán elmondta: huzamosabb ideje Franciaországban élő román állampolgárok sebesültek meg. (4)


Újabb gyanúsítottat vettek őrizetbe a besztercei bankrablás ügyében

Egy második férfit is 24 órára őrizetbe vettek a Beszterce-Naszód megyei törvényszék ügyészei a július 5-ei bankrablás ügyében. A gyanúsítottat ma előzetes letartóztatási javaslattal állítják bíróság elé.

Őrizetbe vettek a besztercei ügyészek egy második gyanúsítottat is annak a július 5-ei besztercei bankrablásnak az ügyében, amelynek során egy 35 éves férfinek sikerült csaknem 190 000 lejjel meglépnie, miután pisztollyal fenyegette meg az egyik pénztárosnőt.

„A bűnvádi vizsgálat során azonosítottuk Gatini Gavrilt is, aki segített Sima Dorel Grigore gyanúsítottnak kivonni magát a 2016. július 5-én történt rablás miatti bűnvádi eljárás alól. A bizonyítékokból az derült ki, hogy 2016. július 6-10. között a két férfi többször is beszélt telefonon, Sima Dorin Gheorghe gyanúsítottat ezen alkalmakkor Gatini Gavril tájékoztatta arról, hogy a rendőri szervek rájöttek, hogy ő követte el a rablás bűntettét, és már keresik. Gatini Gavril gyanúsított azzal is megfenyegette társát, hogy eldobja a mobiltelefonját és minden olyan tárgyat, ami bizonyíthatná, hogy ő maga is részt vett a rablásban, majd csodálkozásának adott hangot amiatt, hogy a másik még nem tűnt el az országból, holott a tett elkövetése óta már három nap eltelt. Többször is figyelmeztette amazt, hogy a bankban elhelyezett biztonsági kamerák képei alapján többen is felismerték az arcát” – mondta a törvényszék ügyészségének főügyész-helyettese, Angela Sîngeorzan. (4)


Heves esőzésekre adott ki narancssárga riasztást vasárnapig a meteorológiai szolgálat

Heves esőzésekre adott ki narancssárga riasztást az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM), ami július 17-én, vasárnap 10 óráig érvényes az ország nyugati és középső vidékein.

A ma kiadott első, narancssárga riasztás július 15-én, pénteken 18 órakor lép hatályba, és július 16-án, szombaton 10 óráig érvényes Arad, Temes, Krassó-Szörény, Hunyad, Gorj, Mehedinţi és Dolj megyére.

A meteorológusok tájékoztatása szerint Olténia északi és nyugati tájain, a Bánságban és a Partium déli vidékein fokozott lesz a légköri instabilitás, a lezúduló csapadékmennyiség pedig helyenként meghaladja majd a négyzetméterenkénti 60 litert, elszórtan pedig a 90 litert is.

A második narancssárga riasztás július 16-án, szombaton 15 órákor lép érvénybe és július 17-én, vasárnap 6 óráig tart. Arad, Szatmár, Bihar. Szilágy, Kolozs, Hunyad, Fehér, Szeben, Gorj és Vâlcea megye érintett. A meteorológusok figyelmeztetnek, heves esőzésekre kell számítani, a lezúduló csapadékmennyiség néhol a 70 liter/négyzetmétert is meghaladhatja.

Ezzel párhuzamosan sárga színű kánikulariasztás van érvényben péntekre és szombatra Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Prahova, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Vrancea, Galac, Brăila, Tulcea és Konstanca megyére. A meteorológiai szolgálat szerint a nappali csúcshőmérséklet átlépi a 36-37 Celsius-fokot, a páratartalom pedig meghaladja a 80 egységnyi kritikus határt, így kellemetlen lesz a hőérzet. (4)


Sorsoltak a labdarúgó Bajnokok Ligájában

A svájci Nyonban megejtették a labdarúgó Bajnokok Ligája harmadik fordulójának sorsolását.

A párosítás értelmében a magyar bajnok Ferencvárosi TC – ha túljut az albán Partizani Tiranán, amellyel az első találkozón 1–1-re végzett – a Red Bull Salzburg (osztrák)–Liepaja (lett) párharc továbbjutójával mérkőzik.

A Gyurgyevói/Giurgiui Astra, szintén a bajnokok ágán a Crusaders (északír)–FC Koppenhága (dán) párharc továbblépőjével kezd, szintén hazai pályán.

A Bukaresti Steaua a cseh Sparta Prágát kapta ellenfélnek, az első találkozót idegenben játsszák július 26-án vagy 27-én. A visszavágókat egy hétre rá rendezik. (7)


Egészségügyi miniszter: a kézmosás szigorúsága nagyon távol áll a kórházainktól

Vlad Voiculescu egészségügyi miniszter azt mondta, a romániai kórházakból hiányzik a kézmosásra vonatkozó szigor, ami a kórházi fertőzések legfőbb oka. A lárvákkal fertőzött páciens esetéről úgy vélekedett, a helyzet „a menedzsmentre tartozik”.

„Egy sor intézkedésről van szó minden kórházban, alapdolgokból kiindulva, például hogy az orvosi személyzet mosson kezet, a páciens és a hozzátartozók által betartandó szabályokról. A kézmosás az egyik fő ok, ez a szigorúság nagyon távol áll a kórházainktól. Ez a kórházi fertőzések egyik fő oka. Minimális befektetésről van szó, folyékony szappanba, alkoholos oldatokba, ennek az egészséges gyakorlatnak a népszerűsítéséről” – nyilatkozta Vlad Voiculescu a Digi24 televízió adásában. (4)


FOTÓRIPORT - Véradással kedvezményes bérletet kapnak az Untoldra

Kedvezményes bérletet válthatnak ki mindazok, akik vért adtak ma a Főtéren.

A fotóriport ide kattintva tekinthető meg. (4)


Johannis: a vakáció két hónapja alatt készüljön el az iskolák engedélyeztetésének terve

Klaus Johannis államfő ma azt mondta, kérte, hogy a vakáció két hónapja alatt készüljön el és kezdődjön el a gyakorlatba ültetése annak a tervnek, amelynek révén egyetlen iskola se maradjon működési engedély nélkül.

Részletek a Bonifácz rovatban. (4)


  « Első oldal    1   2    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 287
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap