label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Bonifac

« Vissza a főoldalra


Johannis: a vakáció két hónapja alatt készüljön el az iskolák engedélyeztetésének terve

Létrehozva: 2016. július 15. 13:39


Klaus Johannis államfő ma azt mondta, kérte, hogy a vakáció két hónapja alatt készüljön el és kezdődjön el a gyakorlatba ültetése annak a tervnek, amelynek révén egyetlen iskola se maradjon működési engedély nélkül.


„Már ennek az iskolaévnek az elején kértem egy tervet, hogy 2018 végén, amikor a modern kori Románia fennállásának egy évszázadát ünnepeljük majd, ne legyen egyetlen engedély nélkül működő iskola sem. Az iskolaév végén vagyunk, és a kéthavi vakáció alatt ezt a tervet be kell fejezni, és el kell kezdeni a gyakorlatba ültetését” – jelentette ki Klaus Johannis államfő a Közbiztonság az egyetem előtti oktatási intézményekben című munkaülés kezdetén.

Hangsúlyozta: az oktatási rendszer egyik problémája, hogy hiányoznak az egészségügyi és tűzbiztonsági engedélyek. Az oktatásra használt épületek kicsivel több mint egyharmadának van tűzvédelmi engedélye – mondta el a katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) adataira hivatkozva Johannis.

„Az ISU adataiból azt szűrtem le, hogy csupán az oktatásra használt épületek kicsivel több mint egyharmadának van tűzvédelmi engedélye. Ez azért van, mert a törvény csak az 1998 után épült vagy átépített épületek esetében követeli ezt meg, mintha a többi nem is lenne iskola, nem lennének benne ugyanúgy gyerekek” – fogalmazott az államelnök.

Johannis bírálta az egészségügyi engedély megszerzésére irányuló eljárást is. „Sőt, az egészségügyi engedélyt egy banális, saját felelősségre kiállított nyilatkozattal meg lehet szerezni, amiről nem egyszer bizonyosodott be, hogy nem felel meg a valóságnak” – tette hozzá.

Az elnök azt is leszögezte, a probléma megoldásához „több felelősségtudat és tisztesség kell minden szinten, és sokkal jobb együttműködés az intézmények között”. (4)


[WEB - Lapunk nyomtatott változatában nem szereplő, kizárólag internetes tartalom.]

További cikkek
MA


TEGNAP


TEGNAPELŐTT


Tovább a rovat cikkeihez
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap