label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Gyorshírek
Ponta: Johannis átvert minket

A Szociáldemokrata Párt (PSD) nem szavazhat igennel Mihai Răzvan Ungureanu Külügyi Hírszerző Szolgálat (SIE) igazgatói kinevezésére, mivel Klaus Johannis elnök nem konzultált senkivel a párt részéről, így megszegte adott szavát, jelentette ki Victor Ponta miniszterelnök, a PSD elnöke.

„Egyébként úgy tűnik, Johannisnak nem volt szüksége a mi szavazatainkra, vagy nem látja fontosnak, hogy betartsa ígéretét. Azt mondta, legalább kikéri az emberek véleményét, vagy tájékoztat a döntés meghozatala előtt, de ezúttal nem tartotta a szavát. Hat hónap eltelt, mióta megválasztották, és úgy tűnik, már nem áll érdekében, hogy tartsa az embereknek adott szavát. (…) Átvert minket, nem konzultált velünk” – mondta Ponta a România Tv-ben.

Hozzátette: beszélt néhány szociáldemokratával, és közülük senki nem fogja Ungureanu kinevezését megszavazni, de a hivatalos döntést a PSD Rovana Plumb által elnökölt országos állandó bizottsága hozza majd meg. (4)


Dragnea: zavarodottság van a PSD-ben. Ponta erőltesse meg magát, ha fáj is, és jöjjön haza

A Szociáldemokrata Párt (PSD) kormányon akar maradni, de nem akárhogy, hanem egy jól működő koalícióban – mondja Liviu Dragnea. A PSD koordinátora szerint a pártban a szervezetek berkeiben „zavarodottság van”, és jó lenne, ha Victor Ponta pártelnök „megerőltetné magát, ha fáj is”, és hazatérne – írja ma a Mediafax.

„Victor Ponta egészségügyi problémája súlyos, de jó lenne, ha megerőltetné magát, ha fáj is, és visszatérne a Victoria palotába. Ez az én álláspontom, amit vele is közöltem, és nem bujkálok. (…) Úgy vélem, tart attól, hogy mankókkal lefilmezzék, amikor megy fel a kormánypalotába, de úgy vélem, meg kellene ezt tennie” – nyilatkozta Liviu Dragnea szerda este a TVR-en.

Mint fogalmazott, a PSD „nem túl boldog pillanatokon” megy át, és „minél hamarabb”, két-három héten belül rendezni kell a párton belüli helyzetet. (4)


Ideiglenesen Gyulafehérvárra viszik a Kolozs megyei szemetet

Megtelt Kolozsvár szomszédságában levő pataréti (Pata Rât) szeméttelep, ezért péntektől ideiglenesen Gyulafehérvárra viszik Kolozs megye háztartási szemetét - közölte ma a Mediafax hírügynökség.

Részletek a Körkép rovatban. (4)


Görög adósság - A hajnali egyeztetést újabb követi délelőtt

Szerda estétől csütörtök reggelig több fordulóban tárgyaltak magas, illetve szakértői szinten Athén és hitelezői a görög adósságkérdés rendezéséről, de nem tudni, hogy milyen eredménnyel.

Részletek az EU-világ rovatban. (4)


Egyetértene a homoszexuálisok házasságkötésével a csehek fele

Egyetértene a csehek fele azzal, hogy a homoszexuálisok házasságra léphessenek egymással és gyermekeket fogadjanak örökbe - derült ki abból az országos felmérésből, amelyet a CVVM akadémiai közvéleménykutató-intézet készített májusban - írja az MTI.

Részletek az Életmód rovatban. (4)


UNTOLD Fesztivál: magyar nyelvű weboldal, 3 ezer új négynapos bérlet

Az UNTOLD Fesztivál mai sajtóközleménye szerint új, magyar nyelvű weboldal üzemel: itt a fesztiválról szóló minden információ magyar nyelven is elérhető a fellépőkről, a jegyekről és a szálláslehetőségekről. A dokumentum szerint a szervezők 3 ezer új, négynapos fesztiválbérlet dobnak a piacra. „A 35 ezres küszöb túl alacsonynak bizonyult a jegyigénylésekhez képest” – olvasható a dokumentumban.

„Számunkra a Kolozsvár 2015 Európa Ifjúsági Fővárosának egyik legértékesebb tulajdonsága a felvállalt többnyelvűség. A városunk ezen értékét igyekszünk egyre jobban beépíteni a rendezvényekbe. A fesztivál magyar honlapjának és kommunikációjának biztosításával egy széles réteget ér el, amely ezáltal sokkal inkább magáénak érzi a fesztivált és az Ifjúsági Fővárost" – nyilatkozta Borzási Sarolta, a Share Föderáció alelnöke.

A szervezők szerint az UNTOLD Fesztivál sikere az eddigi eladott bérletek számán is mérhető, hiszen egy hónappal a fesztivál kezdete előtt már 35 ezer négynapos belépő és 4 ezer napijegy elkelt. Az eladott jegyek között kanadai, új-zélandi és mexikói megrendelőket is találunk, de sokan érkeznek Európa Ifjúsági Fővárosába az Egyesült Királyságból és Magyarországról is.

A ma bejelentett 3 ezer új bérlet és  ezer Early General Access napijegy eladása után, kizárólag csak új díjszabású napijegyek lesznek elérhetőek – figyelmeztetnek a szervezők. (4)


ANRE: a fogyasztók átlagos energiaszámlája 0,5-1 százalékkal csökken a második félévben

A végfogyasztók átlagos villanyszámlája 0,5-1 százalékkal csökken az év második felében – jelentette be ma az Országos Energiaügyi Hatóság (ANRE).

A csökkenés oka, hogy 12,7 százalékkal olcsul a magas hatékonyságú kogenerálási hozzájárulás, valamint az, hogy azon lakossági fogyasztók esetében, akik nem éltek a szolgáltató-választási jogukkal, megtartják a szolgáltatók által legutóbb alkalmazott tarifákat.

A döntést ma fogadta el az ANRE energiaár-szabályozó bizottsága. (4)


2007 óta 20 millió utast szállított Romániába és Romániából a Wizz Air

A Wizz Air diszkont légitársaság ma bejelentette: 2007-es romániai indulása óta 20 millió utast szállított Romániába és Romániából - írja a Mediafax.

A társaság romániai járatain 2014-ben 3,9 millió utas repült, ami 2013-hoz képest 19,9 százalékkal több.

„Történelmi pillanat Románia számára ennek a kerek számnak az elérése. Románia a második legnagyobb ország, ahol bázissal rendelkezünk, és épp most lépte át az utasok száma az ország népességét” – nyilatkozta a WizzAir szóvivője, Daniel de Carvalho. Románia a második legnagyobb ország azon piacok közül, ahol a Wizz Airnek telephelyei vannak. Romániában Bukarest, Craiova, Temesvár, Kolozsvár és Marosvásárhely városokban üzemeltetnek telephelyet.

A WizzAir romániai hálózatában Bukarest a legnagyobb utasforgalommal rendelkező város, amelyet a társaság, mint mondta, a továbbiakban vakációs és üzleti célponttá szeretne fejleszteni.

„Éppen ezért nagy örömmel népszerűsítenénk a bukaresti turizmust például Olaszországban és Nagy-Britanniában, a Bucharest Tourism Boarddal közösen, amint sikerül gyakorlatba ültetniük folyó projektjeiket” – mondta a Wizz képviselője.

A Wizz Air 61 Airbus A320-asból álló flottát működtet 22 bázisról, 380 útvonalon, amelyek 112 célpontot kötnek össze 38 országban. A WizzAirnek több mint 2200 alkalmazottja van, és a 2015. március 31-én zárult pénzügyi évben 16,5 millió utast szállított. (4)


Orbán Viktor: Magyarországra nem hozni kellene bevándorlókat, hanem el kellene őket vinni

Magyarországra nem hozni kellene bevándorlókat, hanem el kellene őket vinni - jelentette ki Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma Brüsszelben, az Európai Unió állam-, illetve kormányfőinek a témával foglalkozó csúcstalálkozójára érkezve.

A kormányfő megerősítette, hogy Magyarország ellenzi a menekültek szétosztására vonatkozó kötelező kvótákat, ilyesmit csak önkéntes alapon tart elképzelhetőnek.

Mint mondta: a menekülteket a keresztény irgalmasság jegyében segíteni kell, de akik a gazdasági megélhetés és a jobb élet reményében jönnek, azokkal szemben meg kell védeni Magyarországot és meg kell védeni a magyar embereket. (4)


Horvátország: előrébb lépett a népszerűségi listán a szociáldemokrata koalíció

Horvátországban tavaly tavasz óta először sikerült megelőznie a népszerűségi listán a kormányzó szociáldemokrata koalíciónak a jobboldali összefogás koalícióját – írja az MTI. A két vezető párt között is tovább csökkent a különbség, de az ellenzéki Horvát Demokratikus Közösség (HDZ) így is vezet a szociáldemokrata SDP-vel szemben. A Crobarometer júniusi felmérése szerint az SDP-és szociáldemokrata koalíció örvend a legnagyobb támogatottságnak, így az első helyen végeztek 30,7 százalékkal. Tavaly tavasz óta először előzte meg a jobboldali HDZ-és összefogás koalícióját, amely nem tudott növelni népszerűségén, és maradtak 29,9 százalékon.
    A két vezető párt között tovább csökkent a különbség. A HDZ még mindig vezet 27,5 százalékkal. Második helyen végzett az SDP, amely júniusban is növelni tudta a népszerűségét 21,1 százalékról 24,2 százalékra, míg a HDZ támogatottsága már harmadik hónapja csökkent.
    A két nagy párton kívül az 5 százalékos parlamenti küszöböt az Élőlánc politikai szervezet (7,4 százalék) és az OraH zöldpárt (5,1 százalék) lépte át. Minkét párt jelentősen veszített támogatottságából az elmúlt időszakban. Az elmúlt egy hónapban nőtt a kormány népszerűsége is, de a szavazók 66 százaléka továbbra sem ért egyet a kormány intézkedéseivel, és a megkérdezettek mindössze 25 százaléka támogatja azokat. Ugyanakkor tavaly december óta csökkent az elégedetlenek aránya és nőtt azoknak a száma, akik támogatják a kormány politikáját. (3)


  « Első oldal    1   2    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 1225
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap