label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Gyorshírek
Szerdán szavaznak Dan Şova letartóztatásáról

A szenátus jogi bizottsága szerdán 13 órakor szavaz a Dan Şova PSD-s szenátor letartóztatására vonatkozó kérésről, jelentette be kedden Cătălin Boboc, a jogi bizottság elnöke. Boboc azt mondta, hogy a jogi bizottság tagjai és Dan Şova kedden a DNA-tól érkezett dossziékat tanulmányozzák. 

Dan Şova maga is elment a bizottság ülésére, hogy a dossziét tanulmányozza.

Cătălin Boboc, a bizottság elnöke hangsúlyozta, nem kérték a véleményezés elkészítésére megszabott három napos határidő kitolását. Boboc rámutatott, mihelyt a véleményezést elkészítik, benyújtják azt az Állandó Bizottsághoz, amely jövő héten hétfőn eldönti, mikor bocsátja vitára a plénum előtt.

Az ügyészek hivatali visszaélésben való cinkossággal vádolják Șovát. (13)


FOTÓRIPORT – Kiállítás nyílt Román Viktor munkásságáról

„Vissza szerettük volna hozni Román Viktor nevét az erdélyi köztudatba” – mondta B. Nagy Veronika, a bukaresti közszolgálati televízió magyar adásának szerkesztője, az Attila szekere a Szajna partján című, Román Viktor szobrászművészről szóló dokumentumfilm levetítése után ma délután a Minerva-házban, a Román Viktor Emlékkiállítás megnyitóján. A Minerva-ház emeleti és alagsori galériájában elhelyezett munkák március 31-ig tekinthetők meg, munkanapokon 11-16 óra között.

Fotóriportunk ide kattintva tekinthető meg. (13)


FOTÓRIPORT – KICSERÉLTÉK A KOSZORÚKAT A BIASINI SZÁLLÓNÁL!

Új „hivatalos” koszorúk díszelegnek a Biasini szálló előtt – vettük észre tegnap, miután egy olvasónk jelezte, hogy a piros-fehér-zöld pántlikás, március 15-én elhelyezett koszorúkat „valakik” eldugták három nagy, piros-sárga-kék pántlikás mögé.

Az ezeken lévő szöveg szerint a polgármesteri hivatal és a helyi tanács, a megyei tanács és a prefektusi hivatal tiszteleg a „nép hősei” előtt, holott ezen intézmények egészen más alakú, és más szöveggel feliratozott koszorúkat helyeztek el vasárnap.

Az „eredeti” koszorúkat az ingatlan udvarán, a kukában találtuk meg, de ott jártunkkor már a szemétládában voltak a Deák Levente olvasónk által még lencsevégre kapott, „elrejtett” magyar koszorúk is.

Fotóriportunk ide kattintva tekinthető meg. Részletek a holnapi Szabadságban. (13)


Online előjegyzés járműtulajdonosoknak Kolozsváron

Mától online is előjegyezhetik magukat a www.spcrpcivcluj.ro honlapon azok a járműtulajdonosok, akik ideiglenesen/véglegesen beiratni vagy forgalomból töröltetni szeretnék személygépkocsijukat – jelentette be sajtótájékoztatón Gheorghe Ioan Vuscan prefektus. A megyei intézményhez tartozó, forgalmi engedélyeket és jogosítványokat kibocsátó hivatal honlapján a magánszemélyek és jogi személyek külön felületen jegyeztethetik elő magukat. Azt mondták: a gyorsabb ügyintézéssel napi 20-30 online igénylésnek tudnak eleget tenni. (6)


U FC: Folytatódik a gólképtelenség (FRISSÍTVE FOTÓRIPORTTAL)

A labdarúgó I. liga hétközi, 22. fordulójában az U FC a Botoşani-i FC együttesét fogadta a Kolozsvár Arénában.

Az U FC-nél folytatódik a gólínség, ez a találkozó 0–0-lal végződött.

Góllövésre ezúttal Ceppelininek lehetett volna erre a legnagyobb lehetősége, ám az 54. percben fölé lőtte a Mengolo felvágásáért megítélt 11-est.

A helyszínen készült fotóriport ide kattintva tekinthető meg. (7)


Bélyegilleték az elektronikus cigarettára is

A Mediafax exkluzív forrásokból úgy tudja, hogy a kormány bélyegilletéket készül kivetni az elektronikus cigarettára is. Az illeték értéke 0,5 lej lenne az elektronikus cigarettában nikotint tartalmazó folyadék egy milliliterére, illetve 384 lej a dohány kilójára.

Az intézkedést jövőtől vezetnék be, és az illeték az infláció mértékével évente növekedne.

A kormány szerint más európai országok már bevezették ezt az illetéket, amelynek bevezetését az Európai Unió is javasolja. (13)


Edda Művek: új stúdióalbum a 40. születésnapra

A sólyom népe címmel új stúdióalbumot, immár 32. lemezét készítette el az Edda Művek, amely április 11-én a Papp László Budapest Sportarénában nagyszabású koncerttel ünnepli 40. születésnapját.

„Elsősorban szórakoztatni akarunk, boldogságot vinni a koncertekbe, mosolyt az arcokra. Szövegeimben arról írok, ami körülvesz és foglalkoztat, a világot és a jövőt a szeretet hangsúlyozásával képzelem el” – mondta Pataky Attila, a csapat frontembere a keddi budapesti sajtótájékoztatón.

Gömöry Zsolt billentyűs és Alapi István gitáros, a két zeneszerző, egyben a lemez zenei rendezői arról beszéltek, hogy a friss anyag karcosabb lett, nyersebb, mint az előző lemezek, zeneileg próbáltak tudatosan visszamenni az Edda korai vonalához. Gömöry kitért arra, hogy az Aréna-koncertre egy Európában még senki által nem használt látványelemmel készülnek. (13)


Nehézbombázókat vezényelnek át a Krímbe az oroszok

Tu-22M3-as típusú hadászati nehézbombázókat vezényelnek a Krímbe az orosz hadsereg egységeinek váratlan ellenőrzése során – közölte kedden az orosz védelmi minisztérium név nélkül nyilatkozó illetékese.

Az orosz északi flottát, illetve a nyugati katonai körzet és a légideszant egyes alakulatait érintő váratlan „hadrafoghatósági” ellenőrzés keretében Iszkander-típusú rakétarendszereket helyeznek át a Lengyelország és a Balti-tengeri NATO-tagállamok közé ékelődött orosz Kalinyingrádi területre.

A tárca sajtószolgálata közölte, hogy a legmagasabb készültségi fokozatot rendelték el kedden az orosz fegyveres erők újabb alakulatainál: a Balti-tengeri orosz flotta és a déli katonai körzet egységeinél, valamint a légideszantnál. Az egységek a törzskari hadászati gyakorlat keretében szárazföldi és tengeri gyakorlóterepre vonulnak. (13)


Nem szabad idegen nyelven beszélni egy alsó-ausztriai iskolában

Megtiltották az idegen nyelv használatát az alsó-ausztriai Mödlingben található iskolában, az igazgatói határozat szerint az intézményben a tanórákon kívül is csak németül lehet beszélni.

A Vienna Business School kereskedelmi iskola igazgatója arra hivatkozva hozta meg az intézkedést, hogy egy albán diák összetűzésbe került az iskola macedón nemzetiségű takarítójával, majd a vitába egy török diák is belekeveredett. 

Az igazgatói utasítás szerint az iskola épületében, még az óraközi szünetekben is csak németül lehet kommunikálni, kivéve az angol, spanyol, olasz és francia nyelvi tanórákat. A szabályozás kitér arra is, hogy amennyiben a diák a német nyelven nem beszélő szülőjével telefonál, csak az iskolának abban a helyiségében teheti, ahol nem tartózkodik más, akit „sérthetne” a helyzet. 

A diákok érdekvédelemi szervezetének (AKS) tartományi vezetője rasszistának értékelte a szabályozást és elmondta: tudatos kirekesztésről van szó, ha a diákokat arra kényszerítik, hogy csak elvonulva beszélhetnek szüleikkel telefonon. Az SOS Mitmensch osztrák emberjogi szervezet is bírálta az igazgatói határozatot, rámutatva, hogy az anyanyelven való kommunikáció megtiltása a diákok identitását is erősen sértheti. (13)


  « Első oldal    1    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:555
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 855
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap