label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2011. január 25.
Napelemek kolozsvári hőközpontok födémjére?
A Kolozsvári Városi Tanács mai ülésén két napirendi pont foglalkozik a város különböző pontjain lévő hőközpontok egy részének napelemekkel való felszerelésével. A polgármesteri hivatal ugyanis azt szeretné, ha két éven belül tíz lakónegyedi hőközpontnál megújuló energiaforrásokat felhasználó rendszert vezetnének be, amelyek amellett, hogy csökkentik a tömbházlakások fűtésének, illetve a melegvízellátásnak a költségeit, környezetvédelmi szempontból is előnyösebbek a mai fűtésrendszereknél. A projekt a költségvetési tervezet szerint 4,9 millió lej értékű befektetést jelent, de ebből 3,5 millió lej vissza nem térítendő uniós támogatásokból származhat, amennyiben sikeres lesz az önkormányzat pályázata. A megvalósíthatósági tanulmány szerint – amelynek jóváhagyásáról ma dönt a városi tanács – a munkálatokat két év alatt végeznék el. A költségek várhatóan öt év alatt térülnek meg.

Cikkek [Újság]
[Napirenden] Ismét Romániában vizsgálódik az IMF
Újabb felülvizsgálati látogatást tesz hazánkban mától kezdődően a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és Románia többi nemzetközi hitelezőinek szakértőiből álló küldöttség, amely február 8-ig elemzi, milyen mértékben tett eleget hazánk a 2009-ben megkötött 20 milliárd euró értékű hitel-megállapodásban megszabott feltételeknek. A látogatás másik fontos célja egy újabb hitelegyezmény feltételeinek megtárgyalása.

[Napirenden] Vezetnek az ellenzéki erők
A Realitatea Hírtelevízió kérésére január 19-e és 22-e között elvégzett közvélemény-kutatás egyértelműen az ellenzék előretörését, azaz támogatottságát vetíti elő. Az 1097 interjúalany többsége Crin Antonescu liberális politikust vagy Adrian Năstase szociáldemokrata politikust látná államelnöknek. Antonescura a megkérdezettek 39, míg Năstasera az interjúalanyok 21 százaléka voksolna.

[Napirenden] Érik a nagy ellenzéki összefogás
Közösen tartott tegnap sajtótájékoztatót Victor Ponta, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke és Crin Antonescu, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) vezére. A gesztus is jelzi, hogy a két nagy ellenzéki párt egyre közelebb kerül egymáshoz. A tegnapi közös fellépésre a jászvásári román nemzeti ünnep adott alkalmat, ahol a két ellenzéki vezetőt a tömeg kedvezően fogadta, míg Traian Băsescu államfőt, valamint Teodor Baconschi és Elena Udrea minisztereket kifütyölték.

[Napirenden] Olosz benyújtotta jelölési iratcsomóját
Tegnap Olosz Gergely parlamenti képviselő, az RMDSZ képviselőházi frakcióvezetője átadta a Kolozsváron működő Ügyvezető Elnökség munkatársának, Juga Tibornak az elnökjelölti pályázatához szükséges dokumentumokat.

[Napirenden] RMDSZ-elnökválasztás
Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke, EP-alelnök Orbán Mihály EMNT-régióelnök társaságában nagyváradi hivatalában fogadta szombaton Eckstein-Kovács Péter államelnöki kisebbségügyi főtanácsadót, RMDSZ-elnökjelöltet – tájékoztat Tőkés László sajtóirodája.

[Napirenden] Kifütyülték az államfőt az egyesülés ünnepén
A Román Fejedelemségek Egyesülésének 152. évfordulója alkalmával a tömeg kifütyülte Traian Băsescu államfőt, amikor azt mondta, hogy az állam modernizálása senki számára sem jelszó vagy óhaj, hanem szükségszerű az ország jövője érdekében.

[Napirenden] Országszerte utcára vonultak a nyugdíjas katonák
Országszerte utcára vonultak tegnap a nyugállományban lévő katonák, akik a nyugdíjátszámítás ellen tiltakoztak. Bukarestben és Kolozsváron, de más városokban is tüntettek a román hadsereg tartalékosai, akik arra panaszkodtak, hogy jelentős mértékben csökkent öregségi járandóságuk a nyugdíj-újraszámítás nyomán. Időközben a kormány felfüggesztette az átszámítási folyamatot. Vasárnap este Traian Băsescu államfő bejelentette, hogy a nyugdíjátszámításról szóló törvény alkalmazási normáit tartalmazó tavalyi kormányrendeletet a kormány felfüggeszti, s ezzel eleget tesz a legfelső bíróság erre vonatkozó ítéletének. Ez a döntés várható volt, hiszen az államfő már szombaton állást foglalt ebben a kérdésben jelezve, hogy véleménye szerint a bírósági ítéletet tiszteletben kell tartani.

[Kult-Túra] Dési képzőművészek tárlata a Frezia Galériában
Harmincnegyedik alkalommal szervezték meg a dési képzőművészek tárlatát. Az évek folyamán a helyszín változó volt – kultúrház, múzeum, kisebb-nagyobb termek –, mikor ki fogadta be a rendezvényt. Négy éve viszont lehetőség nyílik az igényes tárlatai miatt híressé vált Frezia Galériában megszervezni a hagyományossá vált kiállítást.

[Kult-Túra] Szilágyi István regénye orosz nyelven
Könyvbemutatóval kezdődött a Magyar Kultúra Napja alkalmából szervezett rendezvénysorozat Moszkvában. A Határon túli magyar kultúra program keretében január 20-án mutatták be a Moszkvai Kulturális Intézetben Szilágyi István Kő hull apadó kútba című, orosz nyelven megjelent regényét. A tükörteremben megtartott eseményen a magyar irodalom barátai, magyar és orosz olvasók vettek részt. A regényt Jurij Guszev fordította, aki a kötethez rövid, ám annál magvasabb utószót írt. A kiadvány a moszkvai Vodolej (Vízöntő) Kiadónál jelent meg ezer példányban.

[Kult-Túra] KISHÍREK

  « Első oldal    1   2   3   4   5   6    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:555
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 484
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap