label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2008. június 11.
Határátlépés kiskorúakkal: idejekorán véget érhet a nyaralás
Igen komoly kellemetlenséget okozhat a külföldi nyaralást választóknak, ha már a határnál visszafordítják őket. Sok esetben ennek az az oka, hogy a velük tartó kiskorúak határátlépéséhez szükséges iratok valamelyike hiányzik. Az ugyan lassan már bevonult a köztudatba, hogy közjegyző előtt aláírt felhatalmazás szükséges a kiskorúak kiutazásához, amennyiben nem mindként szülője társaságában utazik, azt viszont már sokkal kevesebben tudják, hogy ha a gyermek nem édesanyjával vagy édesapjával utazik, akkor a kísérőnek erkölcsi bizonylatot is fel kell mutatnia a határnál. A kérdés igen aktuális, hiszen küszöbön a nyári vakáció, a nyaralások főidénye – az év első négy hónapjában pedig közel háromezer kiskorút (és kísérőiket) fordítottak vissza a román határőrök valamely, törvény által előírt okirat hiánya miatt, nagy többségüket a román–magyar határról. Pedig igen könnyen el lehet kerülni az efféle bosszúságokat...

Cikkek [Újság]
[Napirenden] Készülődnek a második fordulóra
A helyhatósági választások második fordulójára Kolozs megyében mintegy 232 ezer szavazólapot nyomtatnak – derül ki a prefektúra szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményéből; a prefektusok Victor Paul Dobre államtitkár ral tartott videokonferenciáját követően Kolozs megyében 49 településen, 260 szavazókörzetben szerveznek második fordulót június 15-én. Megyénkben a szavazólapok csütörtökre készülnek el, és pénteken jutnak el az érintett szavazóirodákba, ahonnan szombaton adják át azokat a szavazókörzetek elnökeinek. A törvényes előírások betartását a prefektúra 10 csoportja ellenőrzi majd.

[Napirenden] Kolozsi Ernő: Elérkezett az idő a változásra
– Már szinte húsz éve csakis a közösségért dolgozom, főleg kulturális és közösségszervezési téren, négy éve vagyok önkormányzati képviselő, s megtanultam azt a munkát, amit egy polgármesternek kellene végeznie. Azért mondom, hogy kellene, mert sajnos a jelenlegi polgármesterrel nem lehetett csapatmunkában együtt dolgozni – jelentette ki lapunknak Kolozsi Ernő.

[Napirenden] Helyhatósági választások, második forduló Horváth Márton: Bátran indulok a megmérettetésen
Több mint tíz évre nyúlik vissza Horváth Márton önkormányzati tevékenysége, 1996–2000 között helyi tanácsos, 2000–2008 között pedig két alpolgármesteri mandátuma volt. Alpolgármestersége alatt sok eredmény született a községben, a jelenlegi polgármester 18 éve tölti be a polgármesteri tisztséget, ezért nagy szükség van a változásra Mocson, ebből az indíttatásból jelöltette magát a polgármesteri tisztségbe – fogalmazott az RMDSZ polgármesterjelöltje.

[Napirenden] Băsescu vagyona változatlan
Traian Băsescu államfő közzétette a frissített vagyon-nyilatkozatát, amelyből kiderül, hogy a legutóbbihoz, a 2007 januárjában kitöltött példányhoz képest nincs számottevő változás. Băsescu január és május között több mint 30 ezer lej fizetést kapott. Az első négy hónap alatt a külföldi hivatalos kiszállásokért 1100 euró és 300 dollár juttatásra volt jogosult. Az államfő különböző bankszámlákon több mint 442 ezer lejt (körülbelül 120 ezer euró) majdnem 85 ezer dollárt, és közel 27 ezer eurót tart. Ékszereinek, óráinak és festményeinek értéke eléri a 72 ezer lejt.

[Napirenden] Boc megsemmisítette a kolozsvári csoportot
Emil Boc és a Demokrata-Liberális Párt (PD-L) győzelme a helyhatósági választásokon két pártnak okozott fájó vereséget, a szociál-demokratáknak (PSD) és a liberálisoknak (PNL) – írja elemzéseiben a helyi román sajtó. Ha ezelőtt négy évvel a PSD polgármesterjelöltje, Ioan Rus jó eséllyel pályázott a városvezetői tisztségre, most nem beszélhetünk ilyesmiről. A korábbi helyhatósági választásokon Rus bekerült a polgármesteri tisztségért folytatott megmérettetés második fordulójába, ahol végül vereséget szenvedett Emil Boc-kal szemben: Rus 44, míg Boc 56 százalék szavazatot kapott. A városi tanácsban a PSD elnyerte a tanácsosi tisztségek közel húsz százalékát.

[Napirenden] Összeesküvéssel vádolja Oprescu a PSD-t és a PD-L-t
Összeesküvéssel vádolja a szociáldemokrata Miron Mitreát és a demokrata Vasile Blagát Sorin Oprescu. „Összefogtak ellenem, a fejemet akarják. Engem meg lehet lopni szavazatokban, de legyőzni nem!”, hangoztatta magabiztosan Oprescu. „Nem vagyok a PSD trójai falova (utalás Emil Boc hétfői kijelentésére – szerk. megj.), mint ahogy nem vagyok bulldog sem, akit a különböző érdekcsoportok rángatnak pórázon!” –, méltatlankodott a volt PSD-s szenátor, aki függetlenként indult a bukaresti főpolgármester-választásokon, és akinek a közvéleménykutatások szerint jó esélye van arra, hogy Vasile Blaga ellenében megnyerje a második fordulót. Kijelentette: itt nem csak az ő győzelméről van szó, hanem azon bukarestiek bizalmának az eljátszásáról, akik azt hiszik, hogy a PD-L és a PSD két külön tábor, és hogy Blaga az a tisztességes erdélyi, aki majd rendet rak a korrupt bukaresti önkormányzatban.

[Napirenden] Budapest az EU legszennyezettebb városa?
Negatív rekordot ért el a budapesti levegő szennyezettségi foka. Az utóbbi tíz évben ugyanis nem mértek ilyen hosszan tartó légszennyezettséget.

[Kult-Túra] Fotóművészek szövetsége
Újra elkezdte tevékenységét a hazai fotóművészek szövetsége (Asociaţia Artiştilor Fotografi din România), ezáltal ismét van hivatalos fóruma a fotóművészetnek – jelentette be Tóth István elnök Nagyvárad polgármesteri hivatalában, majd később Kolozsváron is. A szövetség bemutatkozott mindkét városban és ismertette programját.

[Kult-Túra] Az önmagát kereső Király
„Mátyás – erről a névről mindenkinek a Király jut eszébe. Kinek Hunyadi Mátyás, kinek Corvin Mátyás, kinek Hollós Mátyás, kinek Igazságos Mátyás, kinek Mathias Rex” – véli Vadas László rendező. Nekem a Magyar Opera színpadán újra bemutatott rockopera és ennek szövegkönyve – Csép Sándor és Moravetz Levente alkotása –, a Mátyás a vérpadon, egy sokkal emberközelibb, hús-vér Mátyást szuggerált. Egy olyan alakot, akiben magára ismerhet a huszonegyedik század önmagát kereső embere is, de a hősnek amaz élő példáját is körvonalazta, amelyre ma már egyáltalán, vagy aligha akad példa.

[Kult-Túra] KISHIREK

  « Első oldal    1   2   3   4   5   6    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:555
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 585
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap