label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2012. július 19.
Kötelező lakásbiztosítás: kötik is, meg nem is
Egyik elmélet szerint jövő hónaptól, tehát augusztustól büntetésre számíthatnak azok a lakástulajdonosok, akik még mindig nem kötötték meg a 2008. évi 260. számú törvényben előírt kötelező lakásbiztosítást. Ez azonban csak egy a sok eltérő, ellentmondó elméletből: a közigazgatási minisztérium szerint például már tavaly július közepén lejárt a biztosítási szerződések megkötésének a határideje, ezt követően pedig már büntethették volna az azt elmulasztókat. Hogy miért halasztották mégis a megbírságolást? Egyrészt a jogszabály folyamatos módosítása és kiegészítése teljesen összezavarta az alkalmazókat is, másrészt a polgármesteri hivataloknak nem egyértelmű a saját szerepük, továbbá választási évben ódzkodnak megharagítani a szavazópolgárokat. Minderre ráadásként: a biztosítási felügyelet most bocsátott ki egy újabb pontosítást a természeti csapások elleni biztosítási kötvényekre (PAD).

Cikkek [Újság]
[Riport] FOTÓRIPORT – CFR-siker a bajnoki rajt előtt
A labdarúgó I. liga 2012–2013-as idényének rajtja előtt a bajnok Kolozsvári CFR 1907 a másodosztályba jutott Marosvásárhelyi MFC-vel mérkőzött a Nehézgépgyár (CUG) pályán, és Ronny 35. percben szerzett góljával 1–0-ra nyert. (7)

[Napirenden] Tusványos a legnagyobb politikai-ifjúsági fesztivál
 A 23. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor, – amelyen Orbán Viktor magyar miniszterelnök idén is részt vesz –, a jobbközép beállítottságú fiatalok legfontosabb fesztiválja, a Kárpát-medence legnagyobb politikai-ifjúsági rendezvénye,– jelentették ki tegnapi budapesti sajtótájékoztatójukon a Fidesz ifjúsági társszervezetének, a Fidelitasnak a vezetői.

[Napirenden] Szász magyar választási szövetséget javasol
Magyar választási szövetség megalapítását javasolja a magyar pártoknak a Magyar Polgári Párt (MPP) – közölte szerdán Szász Jenő pártelnök, aki szerint a „Magyarok Szövetsége” néven bejegyzendő szervezet egyfajta nemzeti „válogatottként” indulhatna ősszel a parlamenti választásokon.

[Napirenden] További szigorú monitorizálás vár Romániára
Történtek ugyan előrelépések az igazságszolgáltatási reform területén Romániában és Bulgáriában, ez a folyamat azonban egyáltalán nem zavartalan. Emiatt az Európai Bizottság további szigorú monitorizálást helyezett kilátásba mindkét ország esetében – jelentették be tegnap Brüsszelben. José Manuel Barroso EB-elnök kifejtette: az elmúlt időszak fejleményei miatt megingott az EU bizalma Romániában. Értékelik ugyan Bukarest határozott kötelezettségvállalásait, amellyel enyhíteni kívánták az EB aggodalmait, ezeket azonban be is kell tartani. Hogy ez mennyire sikerül majd, az a bizottság év végére kilátásba helyezett újabb jelentéséből derül majd ki. Victor Ponta miniszterelnök és Titus Corlăţean igazságügyi miniszter szerint a jelentés kiegyensúlyozott, objektív. A félreértések elkerülése végett azonban hozzátették: a jelentés az elmúlt öt év igazságügyi reformját vette górcső alá, a kudarcok tehát nem a két hónapja hatalmon levő Ponta-kabineté, hanem egyértelműen a Băsescu elnöksége alatti kormányoké.

[Napirenden] Küszöbös, de hosszabbított referendum lesz
A parlament két háza megszavazta tegnap azt, hogy a népszavazást részvételi küszöbbel szervezik meg, de meghosszabbította a referendum időtartamát, amely egy napot fog ugyan tartani, de a törvény által szabályozott tizenkét óra helyett tizenhat órán keresztül tartanak majd nyitva a szavazókörzetek. A PDL arra készül, hogy az Alkotmánybíróságon támadja meg ezt a döntést. Tegnap délelőtt Victor Ponta miniszterelnök adta meg az alaphangot, aki sajtótájékoztatón bejelentette: tiszteletben tartják az Alkotmánybíróság valamennyi döntését, így visszaállítják a taláros testület hatáskörét, és megmarad a részvételi küszöb is. Az Alkotmánybíróság azonban csak részlegesen kapta vissza hatáskörét, hiszen a parlament önállóságára és a személyi döntésekre vonatkozó parlamenti határozatok továbbra sem lesznek támadhatók a taláros testületnél.

[Kult-Túra] Kishírek

[Kult-Túra] Metropolitan: rekordszámú látogató
6,28 millió látogatót fogadott az elmúlt 12 hónapban a New York-i Metropolitan Múzeum, a legtöbbet azóta, hogy negyven évvel ezelőtt megkezdték a világhírű intézményt felkereső vendégek számolását. A múzeum június 30-án véget ért pénzügyi éve eredményeinek összesítéséből kiderül: a látogatók száma 600 ezerrel haladta meg a tavalyit. – Le vagyunk nyűgözve attól a választól, amelyet a Met kapott gyűjteményeire, kiállításaira, programjaira az elmúlt egy évben – fogalmazott közleményében Thomas Campbell, a múzeum igazgatója.

[Kult-Túra] Sikerrel zárult a Quadro aukciója

[Kult-Túra] Hírek a film világából

[Kult-Túra] Sugárzóna
„Jön, hogy tökönrúgjam őket”, mondta néhány hete egy apuka, akinek szintén kamaszkorú lánya van. Az udvarlókra gondolt, of course. Akkor egy kissé erősnek találtam a kijelentést, bár elkeseredett humor volt benne. Talán éppen az elkeseredést éreztem túlzónak. Ez az élet rendje, nem?!

[Kult-Túra] A NAP IDÉZETE
Magamban, lassan, gondolkodva járom / az elhagyatott, a puszta, néma tájat, / s szemem vigyáz, hogy arra most ne járjak, / hol a homokban emberé a lábnyom.

  « Első oldal    1   2   3   4    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:555
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 525
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap