label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2010. május 12.
Băsescu kipakolt a Boc-kormány kudarcaival
Nyilvánosságra került annak a beszédnek a hangfelvétele, amelyen Traian Băsescu államfő hallható, amikor hétfőn a kormánykoalíciót támogató honatyákat győzködi a megszorító intézkedések szükségességéről. Băsescu elismerte, hogy az általa pártfogolt kormány első közkiadás-csökkentési programja kudarcot vallott, és élesen bírálta a Demokrata-Liberális Pártot (PD-L) amiatt, hogy politikai klientúra építéssel van elfoglalva, miközben alkalmatlan személyeket nevez ki a közintézmények élére. Az államfő hadat üzent a munkakerülésnek, az adócsalásnak és a szociális kiadások radikális csökkentése mellett foglalt állást, a mezőgazdasági támogatásokat is jelentős mértékben megnyirbálná. Băsescu szerint a túlzott pampers-használat sem tett jót: sehol nem fogyott annyi egyszer-használatos pelenka, mint Romániában. Az ellenzék továbbra is bojkottálja az államfő párbeszédre irányuló kezdeményezéseit, a szakszervezetek pedig naponta az utcán tüntetnek.

Cikkek [Újság]
[Napirenden] Vilniusban lett 10 éves a MIDAS
Megalapításának 10. évfordulóját ünnepelte Litvánia fővárosában, Vilniusban az Európai Kisebbségi és Regionális Nyelvű Napilapok Egyesülete (MIDAS), amely nem véletlenül választotta éves közgyűlésének helyszínéül a tavaly az Európa Kulturális Fővárosa megtisztelő címet viselő várost. A többmillió európai olvasót kiszolgáló kisebbségi sajtót tömörítő szervezet célja ugyanis az volt, hogy ily módon is felhívja a figyelmet a Litvániában élő lengyelekre, pontosabban az összlakosság mintegy 7 százalékát képviselő lengyel nemzeti kisebbség egyre rosszabb helyzetére, egyben a házigazda Kurier Wilenski napilap megmaradásért folytatott harcára.

[Napirenden] Pornófilmet nézett Marius Nicoară
Érdekes helyzetben sikerült tegnap „lencsevégre kapni” Marius Nicoarăt, a Kolozs Megyei Tanács volt elnökét. Úgy tűnik, a liberális párti szenátort kevésbé érdekelte a nyugdíjtörvény vitája, ugyanis lefilmezése pillanatában laptopján éppen egy pornófilmet nézett. A politikust annyira lekötötték a filmkockák, hogy csupán kollégái figyelmeztetésre kapta fel a fejét. A szenátus üléséről való távozásakor Nicoară cáfolta, hogy bármilyen filmet nézett volna. Elmondása szerint semmi egyébről nincs szó, mint egy elektronikus levélről, amelyet neki küldtek.

[Napirenden] Egyelőre még tárgyalnak a gyereknevelési támogatásról
A gyermek kétéves koráig megillető gyermeknevelési támogatás összege is minden valószínűség szerint a juttatás-csökkentések áldozatává válik. Tegnap délben azonban még nem hoztak erre vonatkozóan döntést, egyelőre tárgyalnak valamilyen megoldásról – jelentette ki a sajtónak Mihai Seitan munkaügyi miniszter az államelnök, kormány, szakszervezetek és munkáltatók közötti megbeszélés végeztével.

[Kult-Túra] Madách Imre: Csak tréfa
A Klasszikus magyar drámasorozat idei utolsó bemutatójára ma, május 12-én, este 8 órától kerül sor a kolozsvári színház stúdiótermében: Madách Imre Csak tréfa című drámája Hubay Miklós átdolgozásában kerül felolvasásra, rendező Salat Lehel.

[Kult-Túra] Könyv készült Ludovic Spiess operaénekesről
A kolozsvári Román Operában hétfő este mutatták be Costin Popa bukaresti zenekritikusnak Ludovic Spiess operaénekesről készült könyvét, amely tavaly – a megjelenés évében – elnyerte a Romániai Zeneszerzők és Muzikológusok szaklapja, az Actualitatea muzicală által odaítélt „Legjobb könyv” elismerést. A könyvbemutató társrendezvénye volt a városunkban május 6-14-e között zajló II. Viva Vox diák-operafesztiválnak.

[Kult-Túra] KISHÍREK

[Kult-Túra] A NAP IDÉZETE
Ketten kellünk hozzá. Mindig. Ahhoz, hogy élni kezdjen egy gondolat, egy történet, egy érzés. Én csak elkezdhetem.

[Kult-Túra] MAINAP

[Kult-Túra] Díszdoktorrá avatták Viorica Cortez operaénekest
Tapsvihar közepette vonult be a kolozsvári zeneakadémia stúdiótermében megtartott díszdoktori avatására a világhírű, román származású mezzoszoprán, Viorica Cortez, aki a május 6-14-e között zajló diák-operafesztivál díszelnöke is. Adrian Pop zeneakadémiai rektor bevezetője után Elena Andrieş-Moldovan dékán olvasta fel a laudációt, amelyben képet alkothattunk Cortez repertoárjáról és sikereiről egyaránt. Elena Chircev kancellár felolvasta a zeneakadémia idén február 11-én meghozott határozatát, amelynek alapján díszdoktori cím odaítélését határozták el, majd Pavel Puşcaş egyetemi professzor a díszoklevél latin szövegét tolmácsolta. „Jobban szerettem volna énekelni, mint beszélni. A diák-operafesztivál díszelnökeként örvendek annak, hogy amikor pályám nyugvópontjához közeledem, új tehetségeket hallgathatok meg”, közölte Cortez.

[Kult-Túra] Wim Wenders az idei TIFF díszvendége
Wim Wenders német filmrendező és forgatókönyvíró, a nyugatnémet újhullám második generációjának tagja, többek között a Kívül tágasabb (Don’t Come Knocking), a Halál Palermóban (Palermo shooting) és a Buena Vista Social Club című filmek rendezője lesz a május 28-a és június 6-a között zajló kilencedik Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) díszvendége – tudtuk meg a szervezők által tegnap délben tartott sajtótájékoztatón. Az idei seregszemlén a világ 47 országában készített 240 alkotást (203 nagyjátékfilmet és 37 rövidfilmet) vetítenek le, és mintegy 400 romániai és külföldi szakember lesz jelen.

  « Első oldal    1   2   3   4   5   6    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:559
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4094.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 144
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap