label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2014. augusztus 05.
Szavazatokért cserébe a székely hősiességet méltatta Ponta
Meglehetősen kampányízű látogatást tett Victor Ponta miniszterelnök Székelyföldön, ahol az 1848–49-es forradalom és szabadságharc székely honvédjeinek hősiességét méltatta vasárnap. A Nyergestetői csata 165. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen a miniszterelnök Kelemen Hunor RMDSZ-elnök meghívására vett részt. Ponta látogatását Kiss Tamás a Szabadságnak úgy értékelte: habár erre vonatkozólag nincsenek felmérések, Ponta nehezen szerezhet szavazatokat a székelyföldi magyarok között. A szociológus szerint, a romániai magyarság számára az sem lenne jó fordulat, ha Klaus Johannist választanák meg államfőnek, hiszen német származása ellenére a román nemzet tagjaként definiálja magát. A jobbközép ellenzéki erőket tömörítő Keresztény-liberális Szövetség (ACL) várhatóan ma dönt arról, hogy Klaus Johannis liberális pártelnököt, vagy a demokrata-liberális Cătălin Predoiut indítja Pontával szemben az elnökválasztáson.

Cikkek [Újság]
[Napirenden] Tovább csökken az alapkamat
Tovább csökkentette tegnap a Román Nemzeti Bank (BNR) az alapkamatot, amely a banki betéteket is befolyásolja. A központi bank elégedetlen, hogy egyelőre csak a betétek kamata csökken, a hitelek esetében ugyanez nem tapasztalható.

[Napirenden] Horváth Anna: Elegem van, és felforr a vérem
„Elegem van, és felforr a vérem, hogy Traian Băsescu elnök Tőkés Lászlóval összhangban Biró Rozáliától félti a román kultúrát. De soha nem hallottam óva inteni, ambícióiban visszább parancsolni édes leányát (EBA), aki nem átallott európai parlamenti képviselő lenni úgy, hogy saját anyanyelvét sem beszélte helyesen, vagy Elena Udrea nevű protezsáltját, aki egészen magasra jutott, bár szintén nem beszél helyesen anyanyelvén ” – hangsúlyozta Horváth Anna Facebook-bejegyzésében az Elegem van röpiratában.

[Kult-Túra] Rekordáron kelhet el Manet festménye
Árverésre bocsátja a Christie’s aukciósház Édouard Manet 1881-ben festett Le Printemps című híres portréját, amely egy évszázadon át egyazon család birtokában volt. Az aukciós ház becslése szerint a Jeanne Demarsy fiatal párizsi színésznőt ábrázoló festmény akár 35 millió dollárt is érhet új tulajdonosának.

[Kult-Túra] Magyar kórusé a Bartók-nagydíj
A Szebellédi Valéria Liszt-díjas karnagy vezette budapesti Magnificat Ifjúsági Kórus nyerte a Bartók Béla XXVI. Nemzetközi Kórusverseny és az Emberi Erőforrások Minisztériumának 2000 eurós nagydíját. Kerekes Sándor, a fesztivál sajtófőnöke tájékoztatása szerint három kategóriagyőztes és a kamarakórus kategóriában megosztott második helyen végzett két kórus versengett a verseny nagydíjáért vasárnap.

[Kult-Túra] Kilián Katalin kapja a Krisztina-díjat
Kilián Katalin orvos, Juhász Ferenc költő felesége kapja idén a Gyémánt László felesége emlékére alapított Krisztina-díjat, amelyet ma adnak át a Társalgó Galériában, Budapesten. Az elismerést minden évben azok a művészfeleségek kapják, akik gondoskodó társként, múzsaként sokat tettek azért, hogy remekművek születhessenek.

[Kult-Túra] A NAP IDÉZETE
Annak a regényírónak, aki az élet pontos képét akarja elénk vetíteni (...) célja nem az, hogy történetet beszéljen el, hogy szórakoztasson vagy meghasson, hanem az, hogy rákényszerítsen bennünket a gondolkodásra, az események mély és rejtett jelentőségének megértésére.

[Kult-Túra] Mai nap

[Vélemény] Százhúsz évre ítélve
Jócskán túlhaladt már rajtunk a nyári napforduló, és ilyenkor kezd átértékelődni minden, ami az idő múlásával van összefüggésben.

[Vélemény] Terroristák? Hősök? Áldozatok?
Az első világháború kitörésének a szarajevói merénylet volt az oka – így tudjuk, így mondjuk. Vagyis az, hogy az 1914. június végén Boszniába látogató Ferenc Ferdinánd főherceget, az Osztrák–Magyar Monarchia trónörökösét, és feleségét, Chotek Zsófia grófnőt lelőtte Gavril Princip. A nyomozás nyilvánosságra hozott eredményéből kiderült, hogy a trónörökös szarajevói látogatásának hírére a szerb királyi titkosszolgálat merényletet szervezett ellene. Három ügynököt küldtek Szarajevóba: Gavrilo Principet, Trifko Grabezst és Nedeljko Csabrinovicsot, a Mlada Bosna (’Ifjú Bosznia’) szervezet tagjait. Ellátták őket pisztollyal, két-két bombával és cianiddal, hogy amennyiben szükséges, öngyilkosok lehessenek. A nem eléggé szigorú biztonsági intézkedések miatt mindhárman zavartalanul bejutottak a városba, és a trónörökös tervezett, a sajtóban ismertetett útvonala mentén helyezkedtek el. Tervüket nagyban segítette, hogy a trónörökös látogatása ellenére nem került sor biztonsági intézkedésekre, katonai sorfallal történő biztosításra. 1914. június 28-án Ferenc Ferdinánd és felesége vonattal érkezett Szarajevóba. A pályaudvaron Oskar Potiorek táborszernagy, Bosznia-Hercegovina katonai kormányzója fogadta őket. Személygépkocsikon indultak a városházára. Az elsőben Fehrim Csurcsics polgármester és dr. Gerde rendőrfőnök ült. A másodikban a főhercegi pár Potiorek tábornokkal és Harrach gróffal.

[Körkép] Egyetemi felvételi: ősszel még jelentkezhetnek a tandíjmentes helyekre
Az elmúlt héten lezárult a nyári felvételi a Babeş–Bolyai Tudományegyetemen. Az intézmény szerkesztőségünkhöz elküldött közleményéből kiderül, igen sok szakon beteltek a tandíjmentes helyek, az őszi felvételire a tavalyinál kevesebb tandíjmentes hely maradt, mintegy 600, az alapképzésen.

  « Első oldal    1   2   3    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 230
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap