label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2012. január 10.
Káros vegyületektől és kellemetlen szagoktól tartanak a lakók
Mondhatni port és hamut kavart az elmúlt napokban kirobbant krematóriumellenes hangulat: több politikus is kiáll a hamvasztóközpont létrehozását ellenző monostori lakosok mellett, akik iszonyatos szagtól és az egészségre és környezetre káros vegyületektől tartanak. Mircia Giurgiu független parlamenti képviselő holnap délben tiltakozó felvonulást szervez, a városháza pedig felfüggesztette a krematórium előrehaladásához szükséges adminisztratív tevékenységeket mindaddig, amíg a közegészségügyi intézet nem közöl hivatalos állásfoglalást, amely alátámasztaná az RDK Cremation Kft. ígéreteit. Az építő ugyanis arról biztosít, hogy az ultramodern technológiának köszönhetően kizárható mindenféle káros vegyület vagy kellemetlen szag levegőbe való jutása. A krematórium ügye a Demokrata-Liberális Párt (PD-L) egyes képviselőit is felkavarta, a felszólalók többsége azonban inkább a helyszínt, mintsem a létesítményt kifogásolja.

Cikkek [Újság]
[Napirenden] Még mindig csak fenyegetőznek

[Napirenden] Udrea is elítéli Tőkés javaslatát

[Napirenden] Frunda: becsapják előttünk az ajtót
Frunda György (képünkön) RMDSZ-es szenátor az RFI-nek adott nyilatkozatában aggodalmát fejezte ki az érdekvédelmi szervezet további parlamenti jelenlétét illetően. –– A 2012-es választásokon megfizetjük a mostani kormányzás árát, hiszen az átlagember csak azt látja, hogy rosszabbul él, mint 2008-ban. Másodsorban az RMDSZ-nek két új politikai ellenféllel – a Szász Jenő és a Tőkés László által vezetett két magyar párttal – kell számolnia, amelyek az elmúlt időszakban sokszor támadták az RMDSZ-t. Ezek a támadások a közeljövőben még agresszívebbé és gyakoribbá válhatnak, következésképpen az emberek még jobban megundorodnak a politikától, s nem mennek majd el szavazni – hangsúlyozta Frunda, hozzátéve: az RMDSZ szavazóbázisának 60-70 százalékát a nyugdíjasok alkották, akiket a legtöbb veszteség ért a fűtéstámogatás megvonásától egészen az egészségügyi szolgáltatásokig.

[Napirenden] Koalíció: nem azonosak az RMDSZ és PD-L idei prioritásai
Tegnap tartották az év első koalíciós egyeztető ülését a kormánypártok, amelyen a Demokrata-Liberális Párt (PD-L) az idei év kiemelt fontosságú témájaként jelölte meg egyebek mellett a területi-közigazgatási átszervezést, az alkotmánymódosítást, az egészségügyi törvénytervezet elfogadását. Az RMDSZ azonban nem tekinti prioritásának az előbbi két politikai törekvést, számára a kisebbségi törvény bír jelentőséggel. Az egészségügyi jogszabálytervezetet, és elfogadtatási módját két hét múlva tárgyalja meg a koalíció – közölte Emil Boc kormányfő. A Szociálliberális Szövetség (USL) társvezetői, Crin Antonescu és Victor Ponta bejelentették, hogy bizalmatlansági indítvánnyal válaszolnak az esetleges felelősségvállalásra, és nem hajlandóak további konzultációkon részt venni az államfőnél az alkotmánymódosítás ügyében.

[Kult-Túra] Fliegauf Benedek-film versenyben
A február 9-e és 19-e között zajló 62. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában lesz Fliegauf Benedek Csak a szél című új játékfilmjének világpremierje – közölte a Magyar Filmunió hétfőn az MTI-vel. A magyar–német–francia koprodukcióban készült alkotást a 2008 júliusa és 2009 augusztusa között történt romák elleni merényletsorozat inspirálta. Egy cigánycsalád egyetlen napját mutatja be kora hajnaltól késő éjszakáig.

[Kult-Túra] Angelina Jolie Berlinben jótékonykodik
Angelina Jolie lesz a hagyományosan a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál, a Berlinale keretében megrendezendő Cinema for Peace nevű jótékonysági gála díszvendége. A nagyszabású eseményen az Oscar-díjas amerikai színésznő mellett részt vesz Catherine Deneuve, Bob Geldof, Christopher Lee és Bianca Jagger is, közölték a szervezők.

[Kult-Túra] A Melankólia volt a legjobb amerikai kritikusok szerint
Lars von Trier apokaliptikus drámája, a Melankólia, valamint Kirsten Dunst és Brad Pitt érdemelte ki az amerikai filmkritikusok egyik befolyásos szervezetétől a legjobbaknak járó díjakat. A National Society of Film Critics (NFSC) nevű szervezet a legjobb színésznőnek járó díjjal jutalmazta helyi idő szerint szombaton Kirsten Dunstot a Melankóliában nyújtott alakításáért, míg Brad Pitt a Pénzcsináló című film főszereplőjeként érdemelte ki a legjobb színésznek járó elismerést. A Melankólia a 2011-es év legjobb filmje lett.

[Kult-Túra] Jövő hétfőn búcsúztatják Kemény Henrik bábművészt
Január 16-án, hétfőn 13 órától (romániai idő szerint 14 órától, szerk.megj.) tartják a Vojtina Bábszínház (4026 Debrecen, Kálvin tér 13.) színháztermében Kemény Henrik Kossuth-díjas bábművész hamvasztás utáni búcsúztatását, áll a Vojtina Bábszínház igazgatója, Asbóth Anikó, valamint a Korngut-Kemény Alapítvány kuratóriumának elnöke, Láposi Terka által aláírt közleményben. A 2010. november 30-án elhunyt bábművész búcsúztatásán beszédet mondanak:

[Kult-Túra] Bonviván született…
A bemutatók általában különleges színt hoznak az operatársulatok életébe. Különösképpen akkor érvényes ez a megállapítás, ha egy rég nem látott-hallott mű – esetünkben Kálmán Imre Cirkuszhercegnő című operettje – kerül színpadra új rendezésben és fiatal szólistákkal.

[Kult-Túra] Kishírek

  « Első oldal    1   2   3   4   5   6    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:555
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 504
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap