label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2009. április 07.
Fordulat a Szamosközi nevéhez fűződő plágium botrányban
Hantz Péter, a kolozsvári Babeş–Bolyai Tudományegyetem (BBTE) volt oktatója tegnap sajtótájékoztatón ismertette azokat az iratokat, amelyek bizonyítékként szolgálhatnak arra vonatkozólag, hogy Szamosközi Istvánnak, a BBTE egyik jelenlegi rektorhelyettesénak a doktori disszertációjában három olyan oldal található – a forrás megnevezése és a szerzőktől a közlésre vonatkozó engedély kérése nélkül –, amelyeket eredetileg egy svájci kutató tett közzé évekkel ezelőtt. Fredi Büchel, a Svájcban megjelent könyv szerkesztője, a genfi egyetem tiszteletbeli professzora a Hantz Péternek küldött levélben azt írja: hasonló esetért hazájában a plágiumot elkövető személyt megfosztják doktori címétől és megbüntetik. Ám levelében nem tesz arról említést, hogy ő ilyesmit kérne. Costel Sârbu, a BBTE Kémia Karának előadótanára, aki szintén jelen volt a sajtótájékoztatón, a Szabadságnak azt nyilatkozta: plágium előfordult más kolozsvári egyetemen is.

Cikkek [Újság]
[Napirenden] Cozma-ügy: újabb két gyanúsított
Egy budapesti nő és egy férfi ellen indított büntetőeljárást a rendőrség a Cozma-üggyel összefüggésben – tájékoztatta a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-t.

[Napirenden] Berlusconi: 1500 sérültje van a földrengésnek
A legfrissebb adat szerint 1500 ember sérült meg a hétfői közép-olaszországi földrengésben – közölte Silvio Berlusconi olasz kormányfő. Kevéssel korábban az olasz média közel száz halálos áldozatról adott jelentést, a mentőalakulatok által közzétett legújabb mérlegre hivatkozva.

[Napirenden] Kommunista győzelem Moldovában
A Moldovában hatalmon lévő Európa-barát kommunisták több mint 50 százalékos eredménnyel abszolút többséget szereztek a vasárnapi parlamenti választásokon a hétfőn nyilvánosságra hozott legfrissebb eredmények szerint.

[Napirenden] Herceg a Cotroceniben?
Megpályázná az államfői tisztséget Radu herceg, Mihai király veje – tudósít a Gândul. A bukaresti napilap úgy tudja: Margit trónörökösnő férje május 10-én jelentené be indulását. Nem véletlenül esett erre a jelképes napra a választás: Romániában 1881. május 10-én kiáltották ki a királyságot.

[Napirenden] Jogi és politikai botránnyá dagadt a Becali-ügy
Szimpátiatüntetéssel fejezték ki szolidaritásukat a bukaresti törvényszék előtt Gigi Becali üzlet ember hívei, akik tegnap országszerte több ortodox templomban is imádkoztak a milliomosért. A törvényszéknek tegnap kellett határoznia Becali sorsáról: kénytelen-e leülni a 29 napos előzetes letartóztatást, vagy szabadlábon védekezhet az ellene felhozott vádakkal szemben. Tegnap este lapzártakor a bírák még nem döntöttek a kérdésben.

[Napirenden] EP-listaleadás listavezető nélkül
Az RMDSZ és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) jelvényével ellátott piros-fehér-zöld színű sálakkal vonultak tegnap a Központi Választási Irodába (BEC) a két szervezet politikusai, akik 290 ezer aláírás kíséretében hivatalosan is regisztrálták a választási hatóságnál a júniusi európai parlamenti választásokon résztvevő jelöltek nevét tartalmazó Magyar Összefogás Listáját. Politikusok tucatja vonult fel tegnap a bukaresti Sala Palatuluiban székelő BEC-nél, ahol az RMDSZ-en kívül a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a függetlenként induló Elena Băsescu is benyújtotta a támogató aláírásokat. Az RMDSZ 290 ezer támogató kézjegyet tartalmazó névsort mellékelt a jelöltlistákhoz, így majdnem százezerrel több aláírást nyújtott be a törvény által szabályozott minimális 200 ezerhez képest.

[Kult-Túra] Felhívás az Énekelt Versek XIV. Zentai Fesztiváljára
Az anyanyelv évében, Kazinczy Ferenc születésének 250. évfordulója alkalmából a Zentai Önkormányzat és a zentai Thurzó Lajos Közművelődési Központ május 14-e és 17-e között rendezi meg az Énekelt Versek XIV. Zentai Fesztiválját a budapesti székhelyű Égtájak Iroda és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet társszervezésében. A szervezők ezúttal is bemutatkozási lehetőséget kínálnak mindazoknak a szólistáknak és együtteseknek, akik, illetve amelyek énekelt verseket adnak elő saját megzenésítésükben.

[Kult-Túra] A digitális univerzum irodalma
Jancsó Noémi Emotikon című kötetével ismerkedhettek meg az érdeklődők szombaton este a Bulgakov kávéházban az Erdélyi Magyar Írók Ligája (E-MIL) költészetnapi rendezvényén.

[Kult-Túra] „Aki az írás mesterségének élt”
Mit álmodsz? címmel Csiki László emlékestnek adott otthont pénteken délután a Kolozsvár Társaság székhelye. Az est folyamán Imets Levente színinövendék olvasott fel Csiki László műveiből, valamint egy Hajdú Farkas-Zoltán által készített, Az író hűlt helye című, a Korunkban megjelent interjúból, amelyben Csiki a kommunista diktatúra idején történt hányadtatásairól, a Romániában ragadt, elnyomott magyarságról, a Securitate rá gyakorolt nyomásáról, és a kitelepülés huzavonájáról beszélt. Emellett kezdésként elhangzott Kodály Zoltán hegedű-cselló duója Márkos Albert és Ortenszky Gyula előadásában.

[Kult-Túra] Kínai fotóművészek kiállítása
Április 6–30. között látogatható a kolozsvári Lucian Blaga Központi Egyetemi Könyvtár Galleria Laterallia kiállítótermében a Kínai Fotóművészek Szövetségének (Chinese Excellent Photographers` Photography Exhibition – CPA) reprezentatív fotókiállítása. A mintegy 7000 tagot tömörítő szakmai és akadémiai, nonprofit szervezet 1956-ban alakult, székhelye Pekingben található.

  « Első oldal    1   2   3   4   5    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:555
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 528
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap