label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Keresett kifejezés     
Miniszteri lemondáshoz vezetett a fertőtlenítőszer-botrány 10/05/2016
Benyújtotta lemondását tegnap Patriciu Achimaş-Cadariu egészségügyi miniszter azt követően, hogy ügyészségi vizsgálat indult a hamisított közkórházi fertőtlenítőszerek ügyében. Kormányzati források szerint a távozó miniszter nem értett egyet azzal, ahogyan a kormány a fertőtlenítőszerek ügyét kezeli, és ezért döntött inkább a lemondás mellett.

Ébresztő, dési magyarok: a közösség erejére vár a főtér! 09/05/2016
Dés főterén végigsétálni felér egy időutazással: a historizáló kőfallal körülvett református templom lélegzetelállító, körben sorakoznak a paloták, több évszázados épületek. Jelentős részük a római katolikus és a református egyház tulajdona, az utóbbi évtizedek gyötrelmes visszaszolgáltatási pereinek köszönhetően. A régi-új tulajdonosok előtt nem kis feladat áll: a leromlott állapotú ingatlanok sürgős felújításra szorulnak. Mihez kezd a nem elhanyagolható vagyonnal a két egyház? Terveik vannak: most mihamarabb szeretnék visszaadni a kollégium, az iskola és a főtéri paloták homlokzatainak eredeti ragyogását. Saját pénzből. Megvalósulásokból sincs hiány: a Bonaventura alapítvány szórványkollégiumot működtet Dés környéki licisták számára, az egykori református leányiskolában az elemisták délutáni foglalkozását szervezték meg kolozsvári segítséggel. A fogyatkozó dési magyarok hatalmas kincsesládán ülnek, amelynek kulcsát magukban kell keresniük.

Várja kampányirodájába és a „Matyi-térre” választóit az RMDSZ 07/05/2016
Megnyitották tegnap délután az RMDSZ kolozsvári szervezetének Szentegyház/Iuliu Maniu utca 4. szám alatti kampányirodáját. A választók naponta találkozhatnak az RMDSZ önkormányzati jelöltjeivel, kérdéseket tehetnek fel nekik, javaslatokat fogalmazhatnak meg irányukba, információkat kaphatnak a június 5-i helyhatósági választásokkal kapcsolatban.

Spontán lakossági tiltakozás a fertőtlenítőszer-botrány kapcsán 06/05/2016
Spontán tüntetést váltott ki tegnap a hígított kórházi fertőtlenítőszerek ügyének kezelése a hatóságok által: orvosi köpenybe öltözött tiltakozók a fővárosban festékkel leöntötték az egészségügyi minisztérium lépcsőit.

Szigetelik a múltat, de a városvezetést ez sem zavarja 05/05/2016
Nem menekülhet az Unió/Memorandumului utca 16. szám alatti épület a műemlékvédelmi törvény előírásaira és a jó ízlésre fittyet hányó átalakításoktól: lapunk fotósának szúrt szemet először, hogy a hámló vakolatú homlokzatot szigetelőréteg mögé kezdik rejteni.

Sokszínű fesztiválhét a magyar napokon Hunyad megyében 04/05/2016
Sorolhatnánk még az alcímben elkezdett programokat, hiszen számos változatos és érdekes rendezvényre kerül még sor a héten Hunyad megyében, az immár VII. alkalommal megrendezett Magyar Napokon: gasztronómiai és hagyományőrző programokra, kiállításokra, irodalmi estekre, gyerek- és sportrendezvényekre, egyházi programokra.

Pincétől padlásig tatarozták a Nemes-Knoblauch házat 03/05/2016
Május közepére befejezik a kolozsvári Unió utca 22. szám alatt álló, egykori Nemes-Knoblauch ház felújítási munkálatait. Mátyus Évával, a kivitelezést irányító építőmérnökkel a tatarozás lépéseiről beszélgettünk, a pincéktől a tetőtérig bejártuk a házat, láthattuk, mit jelent, amikor egy lelakott, elhanyagolt épület omladozó falai újra felépülnek, a megváltoztatott épületelemek ismét hasonlóvá válnak egykori formájukhoz, a tágas termek újra megvilágosodnak, funkcionálisakká válnak. Az építőmérnök elmondta, rengeteg megerősítési munkálatot kellett végezniük, mivel sok volt a romos állapotban levő falrész, a tetőszerkezet faanyaga pedig az udvari épületrészek fölött több helyütt elrothadt. Az önkormányzati tulajdonban levő B-kategóriás műemlék épületbe ősztől a Ioan Bob Általános Iskola elemi osztályai költözhetnek. Amint arról már beszámoltunk, a városháza korábban ezt az épületet szemelte ki erre a célra, ezért kezdte el felújítását is.

Gyermekkorunk ízei: amikor bikaszív „dobog” a kertben 30/04/2016
Nagy felháborodást váltott ki mintegy 2-3 éve az az uniós szabályzattervezet, amely alapján a vetőmagpiac néhány vetőmag-ipari nagyvállalat kezébe kerülne, és ezzel egyidőben még a kiskerti veteményest is betilthatják.

Tíz női polgármesterjelöltet indít az RMDSZ a választásokon (FOTÓRIPORTTAL) 29/04/2016
A Kolozsvári Állami Magyar Színház nagytermében az RMDSZ Kolozs megyei szervezete tegnap este hivatalosan is megnyitotta a június 5-i önkormányzati választásokat megelőző kampányt. Az eseményen többek között beszédet mondott Csoma Botond megyei elnök, Hegedüs Csilla ügyvezető alelnök, Horváth Anna, Kolozsvár polgármesterjelöltje, Vákár István, a Kolozs megyei tanácsosi lista vezetője, ifj. Deák Ferenc ügyvezető elnök.

Új épületszárny a mérai Mamácska Otthonban, időseknek 28/04/2016
Hivatalosan felavatták április 26-án a Diakonia Keresztyén Alapítvány kolozsvári Jó Testvér Gondozóotthon mérai fiókja, azaz a Mamácska Otthon új szárnyát. A beruházás magatehetetlen, egyedül élő vagy családjaik által már nem gondozható idős embernek nyújt lehetőséget létfontosságú orvosi, de egyben lelki ellátásra, arra, hogy valahol otthon érezhessék magukat. Az új épületrész – a régiben 14 éve nagyon nehéz anyagi helyzetű családokból származó és egészségügyi károsodásban szenvedő kiskorúakat támogatnak nappali foglalkozásokkal – széleskörű társadalmi összefogással és külföldi segítséggel valósulhatott meg; kiemelendő az alapítványnak első ízben nyújtott román állami támogatás. Ebből az alkalomból a falu művelődési házában megtartották az Adjunk életet a napoknak és napokat az életnek – kezdeményezés a palliatív ellátásért elnevezésű szociális–egészségügyi, 2015-ben indított projekt zárókonferenciáját.

  « Első oldal    «...   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   ...»    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 300
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap