label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Keresett kifejezés     
Újratemették Márton Áront a gyulafehérvári székesegyházban 30/09/2016
A gyulafehérvári érseki székesegyház déli mellékkápolnájában csütörtökön megáldották, és bemutatták a nyilvánosságnak Márton Áron kőszarkofágját a 36 évvel ezelőtt meghalt erdélyi püspök újratemetési szertartása keretében.

Tetemes összegű „útravalóhoz” juthat a megyei önkormányzat 29/09/2016
Hosszú évek, évtizedek óta áldatlan állapotok uralkodnak a megyei utakon, ami negatívan befolyásolja a külföldi beruházásokat, a turizmust, általában véve a gazdasági életet – de még a lakosság közhangulatát is.

Kolozsvári zsidó közösségi központ lehet az újabb adalék 28/09/2016
Továbbra is elevenen él az a 2010-ben megfogalmazott óhaj, hogy zsidó közösségi központ létesüljön Kolozsváron: Aurel Veiner, a Romániai Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke tegnap jelentette be, hogy a Horea út 21–23. alatti ingatlanokba tervezett központ létrehozását a szövetség is támogatja.

Mentor – Bevinni a kétnyelvűséget a hátsó kapun a gazdaságba és a nagyobb nyilvánosság elé 27/09/2016
Kit ajánlana következő interjúalanynak? – kérdeztem a Mentor rovat alanyaitól, amire a sorozat fotósa mindig hűségesen emlékeztetett. Ezek az ajánlások jelentősen segítették és formálták az interjúkat. Volt azonban egy név, ami szinte minden egyes beszélgetés során elhangzott: Csata Zsomboré, a Babeş–Bolyai Tudományegyetem (BBTE) Szociológia és Szociális Munkás-képző Karának tanáráé. Nem csak kiterjedt szociológiai munkássága miatt csenghet ismerősen a neve: 2012-ben egy társával együtt egy vele egyidős, 1978-as Daciával vágtak neki a két kontinensen (Európa, Afrika) áthaladó, fapados Dakarként is ismeretes Bamako–Budapest-ralinak. Jelenleg szintén egy másik kontinensen, történetesen Amerikában tartózkodik, ennek megfelelően e-mailben kommunikáltunk. Az „itt” tehát Amerika, az „otthon” pedig Erdély. Legfrissebb kutatásairól, az etnicitás és a gazdaság viszonyáról beszélgettünk, például arról, hogyan lehetne Kolozsvár bejáratánál könnyebben magyar felirat.

Kulturális klaszterré vedlik át az elhagyatott kisállomás 27/09/2016
Amennyiben évek óta kihasználatlanul áll egy hatalmas épület, miért ne lehetne azt valamennyi korosztálynak szóló kulturális projektek megvalósítására használni – gondolta a Botiş Ioan vezette kolozsvári fiatal művészekből álló csapat, majd megpályázták a Kolozsvári Polgármesteri Hivatal és Kolozsvári Városi Tanács, valamint a Pont Csoport által meghirdetett ifjúsági részvételi költségvetés keretében lehívható összeget.

Gyorsabb problémamegoldásra törekszik a helyi rendőrség 26/09/2016
A kolozsvári közélet, Erdély fővárosa intézményi hálózatának történéseit követőket egyaránt meglepetésszerűen érte, hogy a megyeszékhely kékruhásainak parancsnoki tisztségét betöltő Marcel Bonţidean rendőrfőbiztos nyugdíjba vonult a belügyminisztériumtól, s a helyi, városházához tartozó rendőrség igazgatója lett, augusztus elején. Időközben lezajlott az Untold fesztivál, vége a nyári szabadságolásokra jellemző nyugalomnak, elkezdődött az iskola, s a helyi rendőrök jelenléte is láthatóbb lett: gyakrabban észlelni őket a belvárosban, de a lakónegyedekben is. Ez az egyik célja a városháza és a városi tanács hatáskörébe tartozó helyi rendőrség új vezetőjének. Bonţidean továbbá azt szeretné, hogy a polgárok bizalommal forduljanak hozzájuk, mert a problémákat a lehető leggyorsabban igyekeznek megoldani. A több évtizedes rendőri tapasztalattal rendelkező új vezető a hiányosságokról is beszélt a Szabadságnak.

Befutó helyeken Csoma Botond és László Attila 24/09/2016
Csoma Botond, megyei elnök vezeti a Romániai Demokrata Szövetség Kolozs megyei képviselőjelöltjeinek listáját, és László Attila szenátornak is számíthat egy újabb mandátum megszerzésére – döntött tegnap a megyei küldöttgyűlés.

Egy kalap alatt a mozgássérült, értelmi fogyatékos gyerekekkel 23/09/2016
Budapesten már gyártják azt a mozgássérülteknek szánt hintát, amelynek egyik példánya, a remények szerint, még az ősszel megjelenik majd az Életfa Családsegítő Egyesület udvarán. A Kolozsvári Magyar Napok zárógáláján jelentette be Gergely Balázs főszervező és Deme Ilona, az Életfa elnöke, hogy aznap délutánig közel 23 ezer lej gyűlt össze a jó szándékú adományozók hozzájárulásával, ebből sikerült megvásárolni Kolozsvár első speciális hintáját. Deme Ilona akkor azt mondta: a partnerszervezetekkel közösen úgy döntöttek, hogy amit a közösség adott, azt visszafordítják a közösség javára, így az első hintát a város valamelyik közterén helyeznék el. A napokban Deme Ilonával, Makkai Bencével és Könczei Zsolttal beszélgettünk a projektről az Életfa Magyar utcai székházának udvarán, ahol az eddigi két Játszó.tér találkozót tartották, és készülnek a harmadikra október elsején, majd a licites novemberire.

Kérj meg egy hekkert, törje fel a rendszered! 22/09/2016
Mintegy százezer eurós költségvetéssel a régió legnagyobb számítástechnikai és technológiai seregszemléjét szervezik meg TechFest néven november 11-e és 20-a között Kolozsváron – jelentették be tegnap sajtótájékoztatón a rendezvénysorozat szervezői.

Megszüntették Zilahon a délutáni művészeti oktatást 21/09/2016
Az oktatási minisztérium megszüntette a zilahi Ioan Sima Művészeti Líceumban az úgynevezett délutáni művészeti oktatást, amelynek fő károsultjai azok a magyar nemzetiségű gyerekek, akik – hasonlóan a kolozsvári Augustin Bena Zeneiskola diákjaihoz – délelőtt egy általános iskolában vagy elméleti líceumban folytatták tanulmányaikat, délután pedig zene vagy képzőművészeti képzésben részesültek a művészeti líceumban.

  « Első oldal    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   ...»    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 828
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap