label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Az Ön híre

Mihálik András könyvbemutatója   [2016. október 27.]
Mihálik András építőmérnök szeretettel meghív minden kedves érdeklődőt "Erdély az idők sodrában" című multidiszciplináris jellegű könyvének bemutatójára.
A könyvbemutatóra 2016. október 29-én, szombaton délután 17 órai kezdettel kerül sor a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Óváry termében (Mátyás Király u. 4 sz.)

JELESNAPTÁR SZENT ANDRÁS HAVÁBAN   [2016. november 15.]
Nagyítható
A JELESNAPTÁR hagyományőrző gyermekprogram 2016. NOVEMBER 18-ÁN, PÉNTEKEN DÉLUTÁN 4 ÓRÁTÓL jelentkezik újra a Györkös Mányi Albert Emlékházban (Kolozsvár, Republicii/Majális u. 5.).

SZENT ANDRÁS HAVÁBAN az érdeklődők András napjához, valamint egyéb novemberi jeles napokhoz fűződő szokásokkal, hagyományokkal ismerkedhetnek meg.
Foglalkozásvezetők: BOTH ZSUZSA néprajzos, kézműves és SZABÓ KINGA játszóház-vezető.

Havonta sorra kerülő rendezvényünket I–IV. osztályos kisdiákoknak szánjuk, de minden érdeklődőt szeretettel várunk, nem utolsó sorban a szülőket-nagyszülőket!

Az esemény Facebook-oldala: https://www.facebook.com/events/868140203323537/

www.emke.ro
www.facebook.com/emkegyorkoshaz

HAIKUGRÁFIA | VÁRDAI LEVENTE FOTÓMŰVÉSZ KIÁLLÍTÁSA    [2016. november 15.]
HAIKUGRÁFIA címmel VÁRDAI LEVENTE fotóművész kiállítása nyílik meg 2016. NOVEMBER 17-ÉN, CSÜTÖRTÖKÖN, 18 ÓRAKOR a Györkös Mányi Albert Emlékházban (Kolozsvár, Republicii/Majális u. 5.).
A kiállított anyagot DR. FELEKI KÁROLY, a kolozsvári Művészeti és Design Egyetem tanára méltatja.

„A haiku annyira rövid műfaj, hogy egyszerűen nem fér bele a mellébeszélés. Tömörsége miatt látszólag szoros keretekbe van zárva, de ez csalóka, mert ha az olvasó rá tud hangolódni, hirtelen kinyílik egy egész világ. Ez annyira személyes és intim, hogy szinte megfoghatatlan és más számára körülírhatatlan. A haikunak ez az esszencia minősége fogott meg, és született meg bennem a késztetés, hogy képeket társítsak hozzá, kísérletezzek és figyeljem, hogy mi alakul ki belőle. Néha a képzelt keretek köddé válnak és hirtelen új világban találjuk magunkat, a saját belső világunkban, amiről lehet nem is tudtuk, hogy ilyen formában létezik...” (Várdai Levente)

A kiállítás megtekinthető folyó év december 9-ig.
Szeretettel várunk mindenkit!

Az esemény Facebook-oldala: https://www.facebook.com/events/173647949765069/

www.emke.ro
www.facebook.com/emkegyorkoshaz

EMBER ÉS TERMÉSZET KOLLÉGIUM | WIKIPÉDIA, A XXI. SZÁZAD ENCIKLOPÉDIÁJA   [2016. november 15.]
Nagyítható
WIKIPÉDIA, A XXI. SZÁZAD ENCIKLOPÉDIÁJA címmel tart előadást DR. KÁSA ZOLTÁN informatikus, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem professzora, 2016. NOVEMBER 16-ÁN, SZERDÁN, 18 ÓRÁTÓL a Györkös Mányi Albert Emlékházban (Kolozsvár, Republicii/Majális u. 5.).

A Wikipédia élő lexikon, percről percre változik, bővül. Mivel bárki szerkesztheti, feltehetjük a kérdést, hogy mennyire megbízható. Vagy pont azért az, mert sokan szerkesztik? És érdemes-e nekünk is szerkeszteni? Ezekre a kérdésekre is választ kaphatunk az EMBER ÉS TERMÉSZET KOLLÉGIUM sorozat újabb estjének keretében.

A sorozat házigazdája DR. FARKAS GYÖRGY.
Szeretettel várunk mindenkit!

Az esemény Facebook-oldala: https://www.facebook.com/events/571332186395871/

www.emke.ro
www.facebook.com/emkegyorkoshaz

Mihálik András könyvbemutatója   [2016. október 27.]
Mihálik András építőmérnök szeretettel meghív minden kedves érdeklődőt "Erdély az idők sodrában" című multidiszciplináris jellegű könyvének bemutatójára.
A könyvbemutatóra 2016. október 29-én, szombaton délután 17 órai kezdettel kerül sor a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Óváry termében (Mátyás Király u. 4 sz.)

XVII. Energetika-Elektrotechnika (ENELKO), illetve XXVI. Számítástechnika és Oktatás (SzámOkt) Multi-Konferencia, 2016. október 6-9., Kolozsvár   [2016. október 03.]
Az Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság (EMT) 2016. október 6-9. között Kolozsváron, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen szervezi meg a XVII. Energetika-Elektrotechnika (ENELKO), illetve a XXVI. Számítástechnika és Oktatás (SzámOkt) Multi-Konferenciát.

A konferencia célja:
Lehetőséget teremteni az erdélyi, magyarországi, illetve más államokbeli magyar szakembereknek tudományos eredményeik bemutatására, szakmai kapcsolatteremtésre.

A konferencia rövid programja:

Csütörtök, október 6.
Érkezés

Péntek, október 7.
Egész napos kirándulás a Kolozsvár–Magyargyerőmonostor–Magyarvalkó–Bánffyhunyad–Jósikafalva–Tárnica tó–Gyalu–Kolozsvár útvonalon.

Szombat, október 8.
Tudományos konferencia
Helyszín: Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (Calea Turzii nr. 4)
9.00 ünnepélyes megnyitó
9.30 plenáris előadások
15.00-18.30 szekció-előadások (Környezetbarát megújuló energiaforrások, Villamos- és hőenergia környezetbarát felhasználása, Környezetbarát és takarékos energiafelhasználás, Informatika és vezérléstechnika, Energiahatékony technológiák és anyagok, Képfeldolgozás és mesterséges intelligencia, Számítástechnika és oktatás, Informatikai alkalmazások témakörökben).


Vasárnap, október 9.
Elutazás

Minden érdeklődőt szeretettel várunk a konferenciára!

Köszönettel és üdvözlettel:
Miklós Beáta,
programszervező

Vasárnap lovasbemutatót tart Kolozsváron a Kalotaszegi Turul   [2016. szeptember 23.]
Nagyítható
Vasárnap „lovas invázió” lesz Erdély fővárosában: szeptember 25-én 13 órától látványos lovasbemutatót tart Kolozsváron a Kalotaszegi Turul Nomád Hagyományőrző Egyesület. A helyszín a Fellegvárnak a Belvedere szálloda és az ejtőernyősök tornya közötti területe.

Erdélyben többek között a Bonchidai Kastélynapokon 11 évig bemutatót tartott sztánai lovasokként ismert csapat a PONT csoportnak a COM’ON, Kolozsvár! projektje keretében lép fel. Partner a Kolozsvári Közösségi Alapítvány (Fundaţia Comunitară Cluj). A projekt anyagi hátterét a Kolozsvári Polgármesteri Hivatal és a Kolozsvári Városi Tanács biztosítja.

A Kalotaszegi Turul Nomád Hagyományőrző Egyesület csapata látványos, a közönség és sajtó által is több ízben dicsért lovasbemutatót tart a közönségnek. A jelenlévők betekintést nyerhetnek a hunok és más keleti népcsoportok hagyományaiba, a nomád életmódba, illetve a vadászati és harci technikákba.

Újdonság, hogy a bemutató után – a lehetőségek függvényében - az érdeklődők lovagolhatnak.

A rendezvény ingyenes.

A Kalotaszegi Turul a magyar lovasnomád hagyományok felelevenítésére, megőrzésére jött létre.

A lovasnomád harcmodor, életmód bemutatása a fő céljuk, amihez a felszerelést maguk készítették, törekedve a minél nagyobb történelmi hűségre.

Felavatják a megújult Bethlen Gábor Kollégiumot Nagyenyeden   [2016. szeptember 15.]
Nagyítható
Szeptember 17–18-án nagyszabású ünnepség keretében áldják meg a Bethlen kollégium megújult épületét, és megtartják a Kárpát-medencei református iskolák tanévnyitóját.

Szeptember 17.
11.00–13.00 Hálaadó istentisztelet (igét hirdet: Ft. Kató Béla püspök), köszöntések, műsor.
15.00–15.45 – A Collegium Gabrielense régizene együttes műsora (irányítók: Kónya Mária, Tomai Gyöngyi, Kelemen Ferenc és Szilágyi Róbert)
15.45–16.15 – Mazsorettek műsora (Gyomaendrőd)
16.15–16.45 – A kollégium Fügevirág néptánccsoportjának előadása – széki táncrend. Muzsikál a Ficfa zenekar, irányító: Kónya Tibor.
16.45–17.15 – Antal Tibor és barátai – katonadalok és gyimesi népdalok
17.15–17.45 – A kollégium Fügevirág néptánccsoportjának előadása – mezőségi táncok. Muzsikál a Ficfa zenekar, irányító: Kónya Tibor.
18.00–18.30 – Emléktábla avatás :Gr. Mikó Imre és Dr. Vásárhelyi Boldizsár emlékére állíttatta a Magyar Út- és Vasútügyi Társaság, a Közlekedéstudományi Egyesület, a Magyar Mérnöki Kamara és az Erdélyi Magyar Műszaki Társaság
18.30–20.00 – Kiállítások megtekintése, az iskola megtekintése a nagyközönség számára
20.00–21.00 – Bagossy Brothers Company koncert
21.00 – Találkozás, beszélgetés az udvaron

Szeptember 18.: 10.00–12.00 A Kárpát-medencei református iskolák közös tanévnyitó istentisztelete – igét hirdet: Nt. Szegedi László generális director. Köszöntések, tanévnyitó beszédek, Bethlen-díj átadása, a kórus rövid műsora (vezényel: Fórika Éva).

HAIR musical az Apáczai-líceum kórusával   [2016. augusztus 25.]
Nagyítható
Szeptember 18-án, vasárnap 11 órától a Kolozsvári Magyar Operában adja elő újabb nagysikerű musicaljét az Apáczai Csere János Elméleti Líceum vegyeskara. A Hair a hippikorszak meghatározó rock-musicalje: humorral és tabuk nélkül mutatja be a hatvanas évek sokszínű forradalmát. Egy háborúba készülő vidéki fiú és egy hippi banda barátságáról szól. Történetük a szerelmet, a szabadságot és az önfeláldozó barátságot ünnepli a vietnami háború árnyékában. Az előadás 10 éven aluli gyermekeknek nem ajánlott! Jegyeket igényelni az apaczaimeghivo@gmail.com email címen lehet. További részletek az esemény Facebook oldalán.

Szövegkönyv és dalszövegek: Gerome Ragni & James Rado
Zene: Galt MacDermot
Koreográfus: Jakab Melinda
Zenei vezető: Szabadi Ildikó
Rendező: Andrej Visky

Találkoznak a Stúdió színpad tagjai   [2016. augusztus 14.]
Kolozsváron szerveznek találkozót az 1960 és 1987 között működött Stúdió színpadosok augusztus 18-án, csütörtökön 18 órától. Szeretettel várják mindazokat, akik az említett időszakban az amatőr, de a város második (harmadik) színházának tekintett és a kolozsváriak körében igen kedvelt társulatnak tagjai voltak. Régi emlékeket elevenítenének fel, régi ismerősök találhatnának újra egymásra – akinek a társulat tevékenységéhez kapcsolódó története vagy bemutatható fényképe, más tárgyi emléke van, azt is magával hozhatja a Mikó vendéglőben (Mikó/Clinicilor utca 23. szám) sorra kerülő találkozóra.
  « Első oldal    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   ...»    Utolsó oldal »  


Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:569
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4093.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 1533
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap