label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Az Ön híre

HORVÁTH BÁLINT ZENESZERZŐI ESTJE   [2015. november 06.]
Nagyítható
HORVÁTH BÁLINT magyarországi, Kodály Zoltán-ösztöndíjas zeneszerző estjére kerül sor 2015. NOVEMBER 12-ÉN, CSÜTÖRTÖKÖN, 19 ÓRÁTÓL a Györkös Mányi Albert Emlékházban (Kolozsvár, Republicii/Majális u. 5.).

A Bukaresti Magyar Intézet által az NKA támogatásával szervezett erdélyi turné keretében JUHÁSZ ORSOLYA ANNA énekművész a partnere, akit maga a szerző kísér zongorán.

Kolozsvári koncertjük műsora:
- Régi és újabb dalok (2004-15)
- D-E-A-C-variációk No. 1-3.–zongorára (2014-15)

Szeretettel várjuk a zenekedvelőket!

***
Az előadóművészekről bővebben itt: http://emke.ro/horvath-balint-zeneszerzoi-estje-0

***
www.emke.ro
www.facebook.com/emkegyorkoshaz1

EMBER ÉS TERMÉSZET KOLLÉGIUM: A FÉNYSEBESSÉG – MEGMONDJÁK A CSILLAGOK   [2015. november 06.]
Nagyítható
Az EMBER ÉS TERMÉSZET KOLLÉGIUM soron következő estjének meghívottja DR. NÉDA ZOLTÁN fizikus, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem oktatója.

A FÉNYSEBESSÉG – MEGMONDJÁK A CSILLAGOK című előadására 2015. NOVEMBER 11-ÉN, SZERDÁN, 18 ÓRÁTÓL kerül sor a Györkös Mányi Albert Emlékházban (Kolozsvár, Republicii/Majális u. 5.).

Az est, egyben az előadássorozat házigazdája dr. Farkas György.

Szeretettel várjuk az érdeklődőket!

***
Dr. Néda Zoltánról bővebben itt olvashat: https://hu.wikipedia.org/wiki/N%C3%A9da_Zolt%C3%A1n

***

www.emke.ro
www.facebook.com/emkegyorkoshaz1

Tanulásfejlesztő támogatás gyermekeknek!   [2015. november 04.]
Nagyítható
Kedves Szülő!

Amennyiben Önnek van 9-18 éves iskolás gyermeke, ez a pályázat Önhöz szól, hogy könnyebbé váljon saját és gyermeke élete.

A részvételhez csupán az alábbi hivatkozáson található pályázati űrlapot kell kitölteni a saját és iskolás gyermeke adataival. Mindössze 1 percet vesz igénybe: https://docs.google.com/…/1xeVoUeDhaU_9aUUroMvhHf9…/viewform.

Jelentkezési határidő: 2015. november 8. Az űrlapot kitöltők között 3 kategóriában 70 tanulót sorsolunk ki, akik tanulásfejlesztő támogatásban részesülnek.

Bővebb információ a pályázati űrlapon, illetve itt érhető el: https://www.facebook.com/events/1683452478536437/.

Balogh Zoltán - Benkő Krisztina - Szendrei Zoltán
BBS Consulting System
Légy Lépéselőnyben az EGÉSZségedért!
www.bbslife.net

MŰVELŐDÉS ESTEK: HÁTAMON A ZSÁKOM, BENNE VAN A BÁBOM   [2015. november 01.]
Nagyítható
HÁTAMON A ZSÁKOM, BENNE VAN A BÁBOM címmel PALOCSAY KISÓ KATA, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Színház és Televízió Karának adjunktusa tart előadást EMBER ÉS BÁB KAPCSOLATÁRÓL a MŰVELŐDÉS ESTEK keretében, 2015. NOVEMBER 5-ÉN, CSÜTÖRTÖKÖN 18 ÓRÁTÓL, a Györkös Mányi Albert Emlékházban (Kolozsvár, Majális/Republicii 5.).
Közreműködnek: DEÁK ZOLTÁN, LÁSZLÓ RÉKA, MOLNÁR RUDOLF és UDVARI TÍMEA.
A sorozat házigazdája DÁNÉ TIBOR KÁLMÁN, a Művelődés folyóirat főszerkesztője.
Szeretettel várjuk az érdeklődőket!

www.muvelodes.net
www.facebook.com/muvelodes?fref=ts
www.emke.ro
www.facebook.com/emkegyorkoshaz1

AZ EMIRÁTUSOK ARCAI – PIKULSKI ANNA ÚTIBESZÁMOLÓJA   [2015. október 25.]
Nagyítható
AZ EMIRÁTUSOK ARCAI címmel PIKULSKI ANNA tart útibeszámolót 2015. OKTÓBER 29-ÉN, CSÜTÖRTÖKÖN, 18 ÓRAI KEZDETTEL, a Györkös Mányi Albert Emlékházban (Kolozsvár, Republicii/Majális u. 5.).

Pikulski Anna 20 évvel ezelőtt került el Kolozsvárról, családjával Stuttgartot választva új otthonának. Ez idő tájt kezdett el utazgatni, világot látni, majd szenvedélyes utazóvá vált. Saját bevallása szerint egyrészt az akkori Brassai Sámuel Líceumbeli kiváló földrajztanára, Árkossy Sándor, másrészt Jules Verne regényei motiválták abban, hogy megismerje a nagyvilágot. Utazásai alkalmával csodálatos élményekben volt része.

Pikulski Anna visszatérő előadója az Emlékháznak, hiszen ötödik alkalommal osztja meg a kolozsvári közönséggel élményeit, ez alkalommal az Egyesült Arab Emirátusok területén tett utazásai kapcsán.

Szeretettel várjuk az érdeklődőket!

www.emke.ro
www.facebook.com/emkegyorkoshaz1

ZeneSzó – MEGHÍVOTT: EGYED APOLLÓNIA   [2015. október 25.]
Nagyítható
EGYED APOLLÓNIA szoprán, a Kolozsvári Magyar Opera magánénekese lesz a ZeneSzó beszélgető sorozat negyedik évadjának első meghívottja.

Az idei Hariclea Darclée Nemzetközi Énekversenyen különdíjban részesült művésznővel HORVÁTH ZOLTÁN beszélget, aki egyben zongorán is közreműködik.

A Györkös Mányi Albert Emlékházban (Kolozsvár, Republicii/Majális u. 5.) 2015. OKTÓBER 28-ÁN, SZERDÁN, 18 ÓRÁTÓL sorra kerülő estre szeretettel várjuk az érdeklődőket!

www.emke.ro
www.facebook.com/emkegyorkoshaz1

ZeneSzó – MEGHÍVOTT: EGYED APOLLÓNIA   [2015. október 23.]
Nagyítható
EGYED APOLLÓNIA szoprán, a Kolozsvári Magyar Opera magánénekese lesz a ZeneSzó beszélgető sorozat negyedik évadjának első meghívottja. Az idei Hariclea Darclée Nemzetközi Énekversenyen különdíjban részesült művésznővel HORVÁTH ZOLTÁN beszélget, aki egyben zongorán is közreműködik.

A Györkös Mányi Albert Emlékházban (Kolozsvár, Republicii/Majális u. 5.) 2015. OKTÓBER 28-ÁN, SZERDÁN, 18 ÓRÁTÓL sorra kerülő estre szeretettel várjuk az érdeklődőket!

www.emke.ro
www.facebook.com/emkegyorkoshaz1

Tornamóka és tortamóka a tízéves Életfával   [2015. október 21.]
Péntektől vasárnapig több kolozsvári helyszínen sok érdekes programmal várja az ünneplő családokat az Életfa Családsegítő Egyesület. Nagyon sok gyermekfoglalkozás lesz, gyermektáncház, bábszínház, dzsesszkoncert, bepillantást nyerhetünk az egyesület babatornás, zeneovis tevékenységeibe, és természetesen szülinapi torta is.

Október 23., péntek
Báthory István Elméleti Líceum – 5-ös terem: 17.00 BÓBITA JÁTSZÓHÁZ: Kukoricázz velünk! – játék, dalolás és barkácsolás Szabó Kinga, Boda Erika, Hajós Mária, Csoltkó Marika, Kiss Enikő irányításával. 19.00 GYERMEKTÁNCHÁZ Bárdos Rékával és a Tarisznyás együttessel.
Élefa székház: 11.00 MOZGÁSFEJLESZTŐ MONDÓKÁS BABATORNA – nyílt nap – Kincses Kata gyógytornásszal és Szabó Kinga játszóházvezetővel (6-18 hónapos gyermekek számára). 12.00 MOZGÁSFEJLESZTŐ MONDÓKÁS BABATORNA – nyílt nap – Kincses Kata gyógytornásszal és Szabó Kinga játszóházvezetővel (3-6 hónapos gyermekek számára). 17.00 Rendhagyó kávéház – Múltunk, jelenünk, jövőnk az Életfával – kötetlen beszélgetés a Koffer kávébolt közreműködésével. 19.00 a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége a Családlánc mozgalomról mesél.
Október 24., szombat
Báthory István Elméleti Líceum – Díszterem: 10.00 SZÜLINAPI ÁKOM-BÁKOM ZENEOVI Nistor Krisztina zenepedagógussal és Szabó Kinga játszóházvezetővel. 11.00 SZÜLINAPI TORNAMÓKA Kincses Kata gyógytornásszal és Szabó Kinga játszóházvezetővel (felső korhatár 5 év). 12.00 AKARSZ-E SEGÍTENI ELVÁLT BARÁTAIDNAK? – gyorstalpaló azoknak, akiknek elvált barátaik, ismerőseik vannak, az Egyszülős Klub szervezésében. 14.30 Boldogabb családokért – az Erdélyi Családszervezetek Szövetségének projektje. 16.00 Az erdélyi család a XXI. században – kerekasztal beszélgetés. 18.30 Köszöntések és állófogadás, gyertyafújás, tortaevés. 20.00 Koncert – Molnár Edina & Friends
Báthory István Elméleti Líceum – II.emelet, 42-es terem: 12.00–21.00 GYEREKPARKOLÓ (Lego-Duplo asztalok, játszószőnyeg, képeslapkészítés, kifestőzés, társasjátékozás). 16.00 Bábszínház Vincze László bábszínésszel.
Október 25., vasárnap, Kétágú templom: 10.00 Hálaadó istentisztelet – áldáskérés a családokra és az Életfa elkövetkező éveire.

V. Kolozsvári Alkalmazott Etikai Konferencia: Identitás, konfliktus és politikai közösség   [2015. október 21.]
Október 24-én, szombaton 10 órától a BBTE Magyar Filozófiai Intézete, az Erdélyi Magyar Filozófiai Társaság és az Alkalmazott Etikai Együttműködési Fórum alkalmazott etikai konferenciát szervez Identitás, konfliktus és politikai közösség címmel. A konferencia helyszíne: a BBTE Főépülete, Kogălniceanu (Farkas) u., 1. sz., I. emelet, Stefănescu Goangă és Lucian Blaga terem. A konferencia támogatói a Communitas Alapítvány, a Bethlen Gábor Alap és a Bolyai Társaság. A szervezők szeretettel várnak mindenkit, aki közéleti és filozófiai témák iránt érdeklődik.

Jubileumi művészettörténeti konferencia   [2015. október 20.]
Nagyítható
Ötödik, jubileumi állomásához érkezett a Fiatal Művészettörténészek Konferenciája rendezvénysorozat.

A kolozsvári Entz Géza Művelődéstörténeti Alapítvány és a budapesti CentrArt Egyesület közös szervezésében kétévente megrendezésre kerülő konferencia idei helyszíne Kolozsvár, korábban Kolozsvárott (2007), Budapesten (2009), Marosvásárhelyt (2011) és Pécsett (2013) volt már hasonló rendezvény.

A konferenciasorozat célja a pályakezdő művészettörténészek számára fórumot biztosítani a kutatásaik bemutatására, ami egyben jó lehetőség az anyaországi és erdélyi fiatal szakemberek közötti ismerkedésre, kapcsolattartásra.

Az eddigi konferenciák sikerét három tanulmánykötet és összesen több mint százötven előadás is jelzi, illetve, hogy olyan rangos partnerintézmények sorakoztak fel a szervezők mellett, mint az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Babeş-Bolyai Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem vagy a Maros Megyei Múzeum. Az idei rendezvényre a Protestáns Teológiai Intézet termeiben fog sor kerülni, október 23-25 között (péntektől vasárnapig), reggel kilenc órától. Az előadások a középkortól a klasszikus kortársig szemléznek az erdélyi és a magyar művészet történetéből, s fény derül a magyar művészet nemzetközi kapcsolatrendszerének, stilisztikai, ideológiai vagy elméleti kérdéseinek egyes vetületeire, miközben sokszor jól ismert alkotók vagy alkotások kerülnek egészen új megvilágításba.

A képző- és iparművészet számos ága, a falképfestészettől és a festőasztalosságtól kezdve az építészeten és emlékműállításon keresztül a fotóig és a színházi díszlettervezésig megjelenik az előadásokban, nem feledve a kályhacsempe-készítést, a grafikát vagy a plakátművészetet sem. Pénteken és szombaton a konferenciasorozatban már hagyományossá vált városnéző séták teszik gazdagabbá a programot, melyben közreműködik a Korzo Egyesület is.

A rendezvény részletes programja a konferencia facebook-profilján érhető el. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.  « Első oldal    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   ...»    Utolsó oldal »  


Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:562
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4094.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 763
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap