Naponta 650 autóhoz készül alkatrész Sepsiszentgyörgyön(Székely Hírmondó)

A Valid Grouphoz tartozó Valkes Kft. 650 alkalmazottat foglalkoztat sepsiszentgyörgyi telephelyén, kézdivásárhelyi csarnokában pedig további 160 ember dolgozik. Bár a magyarországi tőkéjű cég 2007. április 17-én alakult, és rá öt hónapra már megkezdte a termelést, a hivatalos gyárátadásra hétfőn került sor.


Kese László, a háromszéki gyárakért felelő menedzser elmondta: úgy érzi, hogy a tényleges átadás ideje most jött el, hisz feladatkörét már helyettesére Fazekas Mihályra is rá tudja bízni. Az üzemben naponta 650 Nissan Qashqai gépkocsihoz készítenek „korbácsot“. Az autók főbb villamosvezetékének előállítása mellett a Valid Group más tevékenységeket is folytat. A Szlovákiában, Ausztriában, Magyarországon és Romániában működő cégnek mérnöki tervezőirodája is van, és olyan multinacionális cégekkel dolgozik együtt, mint a Nokia, vagy a Benq.

A sepsiszentgyörgyi megnyitón Csendes Csaba, a Valid Group részvényese elmondta, 700 ezer eurót fektettek be a hajdani IMASA csarnokának helyreállításába és további 1,2 millió eurót ruháztak be gépekbe. Elmondása szerint további bővítésre van kilátás.