Kolozsvár térben és időben

Hívó szó – Kolozsvárra

Alakul a Kolozsvár Társaság 2008. június 27-29. és október 10-12.-re szervezett kolozsvári programja. A részletekről május első napjaiban pontos tájékoztatást adunk. Figyelje a Kolozsvár Társaság és a Szabadság honlapját!


Kolozsvár reneszánsza programot hirdet meg a Kolozsvár Társaság a 2008-as magyar reneszánsz év keretében. A Kolozsvárról elszármazottakat, a közeli és távoli országokban, az óceánokon is túl élő egykori kolozsváriakat hívjuk, várjuk szeretettel egy nyári (június 27–29.) és egy őszi (október 10–12.) hétvégére, illetve már az előtte való és utána következő hétköznapokra is, változatos programokkal – írók, művészek, tudósok, orvosok, tanárok, mérnökök, sportolók találkozóival, operabemutatóval, színházi előadásokkal, képzőművészeti kiállításokkal.

Október 13-án és 14-én Kolozsvár – térben és időben címmel előadássorozatot szervezünk a Kolozsvár Társaság Főtér 22. szám alatti székhelyén, ahol lehetőség lesz az egykori kolozsváriak megszólalására is. Külön tervünk foglalkozni a nők helyzetével, sikeres női példaképek felmutatásával. A Győzelem mozi felújított helyiségében a város múltját és jelenét, művészeit bemutató filmeket vetítünk. Az alakuló program további részleteiről folyamatosan beszámolunk a Kolozsvár Társaság és a Szabadság honlapján, a médiában.

Tervezze úgy nyári vagy őszi programját, hogy néhány napot családjával együtt Kolozsvárt és környékén töltsön (a városban lehetséges különböző komfortú elszállásolási feltételek közt, az igényes faluturizmus biztosította kényelemben vagy rokonainál, barátainál). Várjuk javaslatait, előzetes jelentkezését. Legyünk újra együtt, a változó, hatalmasan növekvő, de számunkra föl nem adható város, Mátyás király és Bolyai János szülővárosa, Kolozsvár történelmi falai között 2008-ban.

 

2008. február 28.                                                                            Kolozsvár Társaság

 

KOLOZSVÁR TÁRSASÁG
Kolozsvár Galéria
400113 Kolozsvár
Főtér (
P-ţa Unirii) u. 22/8
Tel: +40-(0)264-592187
Fax: +40-(0)264-592187
e-mail: kolozsvar_t@yahoo.com
www.kolozsvartarsasag.com

Kapcsolattartó személy neve: SALAT CSILLA, Mobil: +40-(0) 745-204289

[WEB - Lapunk nyomtatott változatában nem szereplő, kizárólag internetes tartalom.]