Nagydíjat ugyan nem osztottak, Tudor Giurgiu Emberekről és csigákról című alkotása viszont a zsűri különdíját nyerte el a Román Filmesek Egyesületének (UCIN) pénteki gáláján a bukaresti Stúdió moziban. A legjobb rendezőnek járó elismerést Radu Jude vihette haza a Mindenki a családunkból (Toată lumea din familia noastră) című filmjéért, Opera Prima-díjban pedig Gabriel Achim rendező részesült az Adalbert álma (Visul lui Adalbert) című produkcióval. A legjobb színészeket illető kitüntetés győztese Mihaela Sîrbu (Mindenki a családunkból, Fantomapa/Tatăl fantomă) és Şerban Pavlu (Mindenki a családunkból) lett, a mellékszereplők mezőnyében pedig Sofia Nicolaescut (Mindenki a családunkból) és Tudor Smoleanut (A lovak is zöldek a falon/Şi caii sunt verzi pe pereţi) szólították a színpadra. Silviu Purcărete filmjét, a Valahol Palilulánt (Undeva la Palilula) négy kategóriában díjazták.

A Román Filmesek Egyesületének további elismerései:

– legjobb dokumentumfilm: Egy gondolat, egy álom, Doyle... és egy golyóstoll/Un gând, un vis, Doyle… şi-un pix (r.: Bogdan Ilie-Micu);

– legjobb tévéfilm: După fel şi chip (Paula Oneţ);

– legjobb operatőr: Adrian Silişteanu (Valahol Palilulán);

– legjobb forgatókönyv: Ionuţ Teianu (Emberekről és csigákról);

– legjobb filmzene: Vasile Şirli (Valahol Palilulán);

– legjobb jelmeztervezés: Lia Manţoc (Valahol Palilulán);

– legjobb díszlettervezés: Helmuth Stürmer és Dragoş Buhagiar (Valahol Palilulán);

– legjobb vágás: Nita Chivulescu (Emberekről és csigákról);

– legjobb filmes szakkönyv: Lucruri care nu pot fi spuse altfel (Andrei Gorzo);

– legjobb monográfia: Radu Gabrea – Biografia unei opere (Călin Stănculescu);

– legjobb producer: Ada Solomon, a fiatal filmesek alkotásainak népszerűsítéséért;

– kiválóság-díj: Tudor Caranfil filmtörténésznek és kritikusnak, valamint Cristian Mungiu forgatókönyvírónak. (Zsűritagok: Cristina Corciovescu elnök, Ştefan Antonescu, Mircea Bunescu, Sotir Caragata, Silvia Cusursuz, Dana Duma, Victoria Marinescu, Adrian Sitaru és Ştefan Velniciuc).

A rövidfilmes mezőny zsűrijének (Tora Vasilescu elnök, Mihai Buzura, Nita Chivulescu, Viorel Domenico, Bujor Râpeanu, Mihai Şurubaru) különdíját Carmen Avram és Carmen Moise filmjei nyerték el (Misterul de la Baloteşti, Ultima frontieră); fikciós alkotások közül Dorian Boguţă De azi înainte című filmje bizonyult a legjobbnak, míg a dokumentumfilmek esetében a Vasile Soporant díjazták (r.: Francisc Mraz).

UCIN-gála: különdíj Tudor Giurgiu filmjének