Murányi Tóni és Zenekara a BulgakovbanMurányi Tóni és a kolozsvári Bulgakov Kávézó közös rendezvénysorozata immár túl van az első koncerteken, és március 29-én este 8 órától, dalokban ismét megújulva fogadja közönségét.


A székelyudvarhelyi előadó közel tíz éve vett először gitárt a kezébe – elmondása szerint „kényszerből", mert nem talált zenészeket dalszövegei elénekléséhez. Így hát Tóni kézbe vette a saját dolgait, majd egyenesen Budapestig ment velük, ahol a magyar régizene és dalszerzés titkaiba merült. Az elmúlt év elején viszont Kolozsvárra költözött, és pontosan egy évre volt szüksége, hogy frissen verbuvált zenekarával sikeres produkciót adjon elő. A repertoár Tóni régi és vadonatúj szerzeményeiből állt össze - áll a szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményben.

Legutóbbi Bulgakov-koncertjén Tóni és zenekara a megszokottól eltérően, állva és emelt hangerőszinttel próbált nagyobb hangsúlyt adni akusztikus-etnós hangulatú muzsikájának. A fiúk ezúttal visszafogottabb és „elszállósabb" koncertet ígérnek - sok új dallal, de természetesen felcsendülnek a kötelező murányitóni-darabok is: Viszi az asszony, Csodaszép nők és az ízig-vérig himnusszá nemesedett Nem tudok meghalni semmiért (a dalt 2007. decemberében hivatalosan is himnuszává fogadta a kolozsvári székhelyű Előretolt Helyőrség Szépirodalmi Páholy).

Tóni zenekara ezúttal is teljes lesz: Orbán Ferenc hegedűn, Vigh Menyhárt basszusgitáron és Murányi János dobon kíséri a gitározó énekest. A Zenélő Bulgakov neve alatt futó koncert 20 órától kezdődik, és ki tudja, mikor végződik...


[WEB - Lapunk nyomtatott változatában nem szereplő, kizárólag internetes tartalom.]