Szeretettel köszöntjük a Minerva Kulturális Egyesület László Ferenc Sporttörténeti Gyűjteményének honlapján.


László Ferenc sportújságíró halála után, 2009 nyarán, családja sporthagyatékát a Minerva Egyesületnek adta át megőrzés végett. A könyveket, kéziratokat, jegyzeteket a Szabadság székhelyén helyeztük el, majd 2009. szeptemberében látogathatóvá tettük a közönség számára is. Az emlékszoba mellett kialakítottunk egy kiállítási részt is, itt először egy Aranycsapat fényképkiállítást mutattunk be, a budapesti Magyar Testnevelési és Sportmúzeum segítségével. 2010. április 16-án megnyitottuk második időszakos kiállításunkat, a Killyéni Péter emlékkiállítást, a neves testnevelő tanár halálának ötödik évfordulója alkalmából.

Gyűjteményünk célja megőrizni és bemutatni azokat a kolozsvári sporthagyatékokat, amelyek a neves sportolók, tornatanárok életmunkájának eredményeit tükrözik. Intézményünk tárolási lehetőséget biztosít, illetve időszakos kiállításokat szervez, valamint honlapunkon is megtekinthetőek lesznek ezek az ereklyék virtuális kiállítások formájában. Gazdag sportfénykép-anyagunk digitalizálása és bővítése folyamatos.

A Minerva székhelyén (Jókai / Napoca utca 16 szám) jelenleg javítási munkálatok folynak. Az épület egy felújított részét 2010 őszén megnyitják, így lehetőség adódik gyűjteményünk egy részének a kiállítására is. Ugyanitt hamarosan megnyílik a Minerva Kulturális Egyesület könyvtára is, amelynek szerves része lesz László Ferenc sportújságíró sport témájú könyvgyűjteménye.

Web-oldalunkat folyamatosan frissítjük, ezért kérjük kövessék újdonságainkat.

Kedves Látogató!
[WEB - Lapunk nyomtatott változatában nem szereplő, kizárólag internetes tartalom.]