VIDEÓRIPORT - Szívből reménységet és... karácsonyi ajándékcsomagot

Kolozsváron és az aranyosszéki településeken jártak az önkéntesek

KISS OLIVÉR

A rászorulók kaptak a segélycsomagokból
Segített a Gondviselés Segélyszervezet, a János Zsigmond Unitárius Kollégium, a Kolozsvári Unitárius Óvoda és Bölcsőde, a kolozsvári unitárius egyházközségek, valamint az Erdély Mentőcsoport. Az adományokból összesen 130 rászoruló családhoz jutott, amelyek összlétszáma 350 személy (családtag). A segélycsomagok összértékét 12 ezer lejre becsülik.


A segélycsomagok alapját  a felajánlott tartós élelmiszerek, tisztálkodási szerek, játékok,  tanszerek, téli lábbelik, ruhák és más természetbeni  adományok  képezték. Ennek  kiegészítéseként  a  Gondviselés Segélyszervezet és az Erdély Mentőcsoport további élelmiszereket vásárolt – a Bethlen Gábor Alap ésmás  támogatók jóvoltából. 

A pénzbeli  kiadások  fedezéséhez  az  Unitárius  Óvoda  is  hozzájárult:  az óvodás  gyermekek  advent  harmadik  vasárnapján  a  kolozsvár–belvárosi  unitárius  templomban jótékonysági előadást mutattak be, aminek perselyes adományait e célra ajánlották fel.

A természetbeni adományokat  és  a  megvásárolt  élelmiszereket  a  segélyezett  családok  összetételének  megfelelően csoportosították.

 


[WEB - Lapunk nyomtatott változatában nem szereplő, kizárólag internetes tartalom.]