Brutális magyarverés Szabadkán

Egy apát és két gyermekét támadták meg

Az ötvenéves családfő születésnapját ünnepelte a család, a magyar szavak hallatán a szerb fiatalok eszméletlenre verték az idősebb fiút.


Ismét magyarellenes támadás történt Szabadkán. Egy apára és két fiára támadtak rá ismeretlen szerb fiatalok, feltehetőleg azért, mert magyarul beszéltek. Erre lehet következtetni abból, hogy az incidenst semmiféle szóváltás nem előzte meg.

A 21 éves Kónya Róbert, az etnikai indíttatású támadás egyik áldozata a Vajdaság Ma internetes újságnak elmondta, hogy az ötvenedik születésnapját ünneplő édesapjával és testvérével, a 23 éves Attilával hazafelé tartottak a városközpontból, amikor az egyik vendéglő előtt Attilára támadt néhány szerb fiatal. Mindketten védelmére siettek, ám nem bírtak a túlerővel. Miután Attila eszméletét vesztette, Róbert testével próbálta megvédeni az ütésektől, így ő kapta a legtöbb sérülést, szerencsére nem súlyosakat.

A kiérkező rendőrök bevitték mindhármukat a rendőrállomásra, ahol részletes vallomást tettek a történtekről. A vérző arcú Róbert kérte a rendőröket, hogy hívják ki a mentőket. A kórházban ellátták őket és látleletet vettek. Csak könnyebb sérüléseket szenvedtek. Úgy tudják, hogy akkor a támadók közül a rendőrök senkit sem állítottak elő.

Kónya Róbert a Vajdaság Ma tudósítójának elmondta, hogy az incidenst nem előzte meg szóváltás, illetve semmi olyan, ami kiprovokálhatta volna a támadást. Ebből csakis arra következtettek, hogy a huligánokat az zavarhatta, hogy magyarul beszélgettek. Kónyáék most az esetleges további lépéseket fontolgatják. (hirado.hu)


[WEB - Lapunk nyomtatott változatában nem szereplő, kizárólag internetes tartalom.]