170 zarándokot tapostak agyon IndiábanÚjabb adatok szerint legkevesebb 168 zarándokot tapostak agyon ma reggel Újdelhiben egy hindu templomban támadt tülekedésben az India nyugati részén fekvő Rádzsasztán államban - közölte az állam belügyminisztere.


A tragédia a történelmi emlékhelyeiről messze földön híres Dzsodhpur XV. századból való Csamunda hindu templomában történt, amely egy erőd közepén áll. A sérültek száma mintegy 150, közülük többen súlyos állapotban vannak.

tömegszerencsétlenséget az okozta, hogy egy belső fal leomlott, maga alá temetve több zarándokot, de közben pánik tört ki, s egymást taposták halálra a menekülni próbálók. A szentélyben és körülötte közel 25 ezren zsúfolódtak össze a tragédia időpontjában.

Indiában nem ritka, hogy emberek halnak meg tolongás közepette vallási ünnepeken. Augusztus elején legkevesebb 145 embert, többségükben nőt és gyermeket tapostak agyon egy hindu templomnál India északi részén. A tragédiát az okozhatta, hogy a heves esőzés miatt több kő meglazult a hegyen lévő templom felé vezető szűk lépcsős út mentén, és nyolc-tíz darab lehullott. A zarándokok menekülni kezdtek lefelé, közben kidőlt egy út menti vaskorlát. Az acélszerkezet nem bírta ki a tömeg nyomását, a földre került zarándokokon pedig átgázoltak a  többiek. (MTI) (3)


[WEB - Lapunk nyomtatott változatában nem szereplő, kizárólag internetes tartalom.]