Kifizették a 35 ezer euró értékű gyermekgondozási díjatA Szeben megyei szociális ügynökség kifizette az ország legmagasabb gyermekgondozási díját (gyed), ami havi 35 ezer eurónak felel meg, a pénz még szerdán megérkezik a férfi számlájára.


Ioan Boţa, az ügynökség igazgatója megerősítette, hogy utalták az ország legnagyobb gyedét, a pénznek még a nap szerdai folyamán meg kell érkeznie a férfi számlájára.
„A törvény értelmében, napra pontosan, kedden megtörtént a gyermekgondozási díj utalása, és valószínűleg ma (szerdán – szerk. megj.) meg is érkezik a haszonélvező számlájára” – nyilatkozta Ioan Boţa.

A szociális ügynökség ideiglenes felfüggesztette a gyed utalását egy Szeben megyei haszonélvező esetében, hogy megvizsgálják a bevallott jövedelmet, ami alapján kiszámították a gyermekgondozási díj összegét.

A férfi, akinek az ország legmagasabb gyede jár, júliusban, a jogszabályi módosítások hatályba lépését követően kérvényezte az összeg jövedelemarányossá tételét, és augusztustól kellett volna kapnia a megemelt összeget. (4)


[WEB - Lapunk nyomtatott változatában nem szereplő, kizárólag internetes tartalom.]