FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…Szöveg: KISS OLIVÉR; Fotók: BALOG FERENC 

Tartalmas időtöltésnek örvendhettek azok, akik tegnap este részt vettek a kolozsvári Bulgakov Irodalmi Kávéházban tartott kvízversenyen.

A QuizNight az angolszász területeken méltán népszerű pubquiz (magyarul bárkvíz, vagy kocsmakvíz) műfaj kárpát-medencei változata. A játék - mint a neve is mutatja- alapvetően egy kvízjáték, amit jellemzően bárokban, kávézókban, pubokban tartunk minden héten, és az itthon népszerű kvízjátékokkal szemben nem egyéni játékosok nevezhetnek, hanem csapatok versenyeznek egymással.

A megmérettetések több tucat kárpát-medencei városban párhuzamosan zajlanak.

A kérdéseket minden héten egyedileg állítják össze a szervezők a legkülönfélébb témákból. Legnépszerűbb témák a történelem, alapműveltség, popkultúra, filmtörténet, sport, sorozatok/rajzfilmek, irodalom, földrajz, informatika, gazdaság stb.

A QuizNight bajnokságra ingyenes a nevezés, a Bulgakov jóvoltából pedig díjban részesül az első három helyezést elért, illetve a villámkérdésekre legtöbb helyes választ adott csapat.

Részletek a QuizNight Kolozsvár Facebook-oldalon és a www.quiznight.hu honlapon. További fotók: http://francismedia1.wixsite.com/hungaria (4)