VIDEÓRIPORT – CERT: Humanitárius segélyakció és terepjárózásKISS OLIVÉR

– Sokszor az odafigyelés, a törődés, az évről évre történő visszatérés, illetve a beszélgetés legalább annyit jelent, mint maga a tartós élelmiszereket, ruhákat tartalmazó segélycsomag – fogalmazott a Community Emergency Response Team (CERT), azaz a kolozsvári terepjárós társaság által a szombaton és vasárnap a Gyalui-havasokban megszervezett húsvéti segélyezési akció egyik résztvevője.


A CERT önkénteseinek nagy teljesítményű, csörlőkkel és speciális abroncsokkal felszerelt terepjárói szombaton reggel indultak Kolozsvárról a Gyalui-havasokban levő falvakba, tanyákra; az elszigetelt házakban élők számára körülbelül százhúsz dobozban vittek étolajat, cukrot, lisztet, rizst.

– Felemelő érzés segíteni a nyomorék, szegény, a rokonok által sok esetben teljes mértékben elfelejtett mócvidéki embereken. Ugyanakkor lehangoló látni a kilátástalanságot, rendkívül nehéz élethelyzetüket. Van, aki aránylag fiatal vagy csak középkorú, de mivel beteg, senki sem alkalmazza, így elhagyatottan él. Másvalakinek éppen a sok munka miatt bénult részben a keze, ezért már sehol sem talál állást. Mind-mind olyan emberek, akik itt élnek mellettünk, a kistérség közösségéhez tartoznak, s akiknek szükségük van ránk – mondta az akciót követően egy másik résztvevő.


[WEB - Lapunk nyomtatott változatában nem szereplő, kizárólag internetes tartalom.]