Többnyelvű tábla-ügy: október 26. sorsdöntő lehetA Minority Rights kolozsvári jogvédő egyesület által indított per első törvényszéki tárgyalására október 26-án kerül sor, várhatóan 12 órától – olvasható a Musai-Muszáj aktivista csoport mai sajtóközleményében.


A dokumentum szerint a mozgalom és a kolozsvári lakosok összesen 403 felperesi csatlakozást iktattak a bíróságon. A mozgalom múlt héten iktatatta a kolozsvári törvényszéken azt a 397 felperesi csatlakozást, amelyet saját maga gyűjtött össze.  További hat csatlakozási kérvényt pedig személyesen iktattak kolozsvári lakosok.

„A per minden kolozsvári számára döntő fontosságú, ezért a mozgalom arra bíztat minden csatlakozott felperest, érdeklődőt és a média képviselőit, hogy október 26-án, hétfőn személyesen is vegyenek részt a törvényszéki tárgyaláson. Ugyanakkor arra kérünk mindenkit, hogy a tárgyaláson való részvételi szándékát a „Judgment day - Cluj-Napoca / Kolozsvár / Klausenburg” facebook esemény oldalán is jelezze:

https://www.facebook.com/events/151709101845161/. A felperesek teljes listája nemsokára elérhetővé válik a portal.just.ro oldalon.

(http://portal.just.ro/117/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=11700000000104379&id_inst=117)” – olvasható a közleményben.

A Musai-Muszáj kezdeményező csoport, a mozgalom 10 ezer támogatójával (https://www.facebook.com/musaimuszaj) egységben, bizakodva várja a per eredményét, ugyanis mind a román törvények, mind a méltányosság általános érvényű elve a többnyelvű táblák kihelyezése mellett szól! – írják a mozgalom tagjai. (4)


[WEB - Lapunk nyomtatott változatában nem szereplő, kizárólag internetes tartalom.]