Egy IT kutatási és fejlesztési központot avatott fel a Siemens KolozsváronEgy IT kutatási és fejlesztési központot avatott fel ma a német Siemens vállalat Kolozsváron.


A beruházás 4,5 millió euró befektetésből valósult meg. A következő két évben várhatóan 160 alkalmazottnak biztosítanak állást. Jelenleg az új kutatási központ 50 alkalmazottal működik, számukat 210-re növelik a tervek szerint.

A fejlesztési központban különböző információtechnológiás projekteket bonyolítanak le, illetve szoftverfejlesztéseket végeznek a Siemens portfóliójában lévő alkalmazások számára.

George Costache, a Siemens Románia vezérigazgatója szerint Románia stratégiai fontosságú ország a Kelet-Közép-Európai térségben a német vállalat számára, mert ösztönzi az innovációt.

A fejlesztési kutatóközpont az egyik helyi ipari parkban kapott helyet egy volt bútorgyár helyén, amelynek egykori székházát alakították át.

A Siemens Romániának 1700 dolgozója van, tavaly 138 millió euró üzleti forgalmat bonyolított. A vállalat négy üzemet és négy kutatási-fejlesztési központot működtet Romániában. (4)


[WEB - Lapunk nyomtatott változatában nem szereplő, kizárólag internetes tartalom.]