label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Az összes kommentálható tartalom

Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?    [2016. szeptember 28.]
Tartalmas, izgalmas, kételyekkel, fejtöréssel, idegtépő lápszuszokkal, de fináléként elégtétellel telített hétfő estéket ajánlunk neked, mert te is tudod a helyes válaszokat. Ha mégsem, akkor kérdéseket küldhetsz be a szervezőknek, hogy majd mások szürkeállományát helyezd mókuskerékbe.

VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok    [2016. szeptember 27.]
Valóságos „lovas invázió” volt vasárnap Erdély fővárosában: a Kalotaszegi Turul Nomád Hagyományőrző Egyesület látványos lovasbemutatót tartott a Fellegváron. Erdélyben többek között a Bonchidai Kastélynapokon 11 éven keresztül bemutatókon részt vevő, sztánai lovasokként ismert csapat, tegnap a PONT csoportnak a COM’ON, Kolozsvár! projektje keretében lépett fel.

A projektet a Kolozsvári Polgármesteri Hivatal támogatta. A rendezvény során a Kalotaszegi Turul Nomád Hagyományőrző Egyesület csapata látványos, a közönség és sajtó által is több ízben dicsért lovasbemutatót tartott a közönségnek.

A jelenlévők betekintést nyerhettek a hunok és más keleti népcsoportok hagyományaiba, a nomád életmódba, illetve a vadászati és harci technikákba. A bemutató után – a lehetőségek függvényében – az érdeklődők lovagolhattak.

FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…    [2016. szeptember 27.]
Tartalmas időtöltésnek örvendhettek azok, akik tegnap este részt vettek a kolozsvári Bulgakov Irodalmi Kávéházban tartott kvízversenyen.

A QuizNight az angolszász területeken méltán népszerű pubquiz (magyarul bárkvíz, vagy kocsmakvíz) műfaj kárpát-medencei változata. A játék - mint a neve is mutatja- alapvetően egy kvízjáték, amit jellemzően bárokban, kávézókban, pubokban tartunk minden héten, és az itthon népszerű kvízjátékokkal szemben nem egyéni játékosok nevezhetnek, hanem csapatok versenyeznek egymással.

A megmérettetések több tucat kárpát-medencei városban párhuzamosan zajlanak.

A kérdéseket minden héten egyedileg állítják össze a szervezők a legkülönfélébb témákból. Legnépszerűbb témák a történelem, alapműveltség, popkultúra, filmtörténet, sport, sorozatok/rajzfilmek, irodalom, földrajz, informatika, gazdaság stb.

A QuizNight bajnokságra ingyenes a nevezés, a Bulgakov jóvoltából pedig díjban részesül az első három helyezést elért, illetve a villámkérdésekre legtöbb helyes választ adott csapat.

Részletek a QuizNight Kolozsvár Facebook-oldalon és a www.quiznight.hu honlapon. További fotók: http://francismedia1.wixsite.com/hungaria (4)

VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecsegtető a kivándorlás?    [2016. július 22.]
Ma Migráció és emigráció - demográfiai jóslat Közép-Kelet Európára címmel tartottak panelbeszélgetést a 27. Bálványosi Nyári Szabadegyetemen és Diáktáborban.

Kapitány Balázst, a magyarországi Központi Statisztikai Hivatal igazgatóhelyettesét, az eszmecsere egyik résztvevőjét arról kérdeztük, milyen szintű az a bérszakadék, jövedelmi különbség, ami alatt már korántsem annyira vonzó a kivándorlás Erdélyből Magyarországra.

VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására    [2016. július 14.]
2016. június 30 - július 5. időszakban a Zilah melletti Mojgrádon (Moigrad) a Porolissum Római Fesztivál rendezvénysorozatán vett ismét részt a Kalotaszegi Turul Nomád Hagyományőrző Egyesület (Sztánai Lovasok) csapata.

FOTÓRIPORT - Gyakorlatozik a Kalotaszegi Turul Nomád Hagyományőrző Egyesület    [2016. június 26.]
A Szilágy megyei Sztánán gyakorlatoznak a Kalotaszegi Turul Nomád Hagyományőrző Egyesület tagjai. A lovas csapat 2016. július 2-3. között Zilahon tartandó Porolissum Fest elnevezésű rendezvényen vesz részt. (4)

VIDEÓ - Gyakorlatozik a Kalotaszegi Turul Nomád Hagyományőrző Egyesület    [2016. június 26.]
A Szilágy megyei Sztánán gyakorlatoznak a Kalotaszegi Turul Nomád Hagyományőrző Egyesület tagjai.

VIDEÓINTERJÚ - Mikor lesz Kolozsvár-Budapest WizzAir repülőjárat?    [2016. május 18.]
Váradi Józsefet, a WizzAir diszkont légitársaság vezérigazgatóját kérdeztük.

Musai-Muszáj: Emil Boc még mindig nem válaszolt kérvényünkre    [2016. április 29.]
Kolozsvár - a képmutatás fővárosa címmel küldött ma sajtóközleményt szerkesztőségünkbe a Musai-Muszáj akciócsoport. Közlik: Emil Boc kolozsvári polgármester több mint egy hónap elteltével sem válaszolt a civil aktivisták iktatott kérvényére.

FOTÓRIPORT - Több mint segélycsomag: törődés    [2016. április 25.]
– Sokszor az odafigyelés, a törődés, az évről évre történő visszatérés, illetve a beszélgetés legalább annyit jelent, mint maga a tartós élelmiszereket, ruhákat tartalmazó segélycsomag – fogalmazott a Community Emergency Response Team (CERT), azaz a kolozsvári terepjárós társaság által a hétvégén megszervezett húsvéti segélyezési akció egyik résztvevője.

A CERT önkénteseinek nagy teljesítményű, csörlőkkel és speciális abroncsokkal felszerelt terepjárói szombaton reggel indultak Kolozsvárról a Gyalui-havasokban levő falvakba, tanyákra; az elszigetelt házakban élők számára körülbelül százhúsz dobozban vittek étolajat, cukrot, lisztet, rizst. (4)

VIDEÓRIPORT – CERT: Humanitárius segélyakció és terepjárózás    [2016. április 25.]
– Sokszor az odafigyelés, a törődés, az évről évre történő visszatérés, illetve a beszélgetés legalább annyit jelent, mint maga a tartós élelmiszereket, ruhákat tartalmazó segélycsomag – fogalmazott a Community Emergency Response Team (CERT), azaz a kolozsvári terepjárós társaság által a szombaton és vasárnap a Gyalui-havasokban megszervezett húsvéti segélyezési akció egyik résztvevője.

Új típusú kvízverseny indul a Bulgakovban    [2016. április 07.]
A négy országban és huszonegy városban jelen lévő ingyenes QuizNight nevű kocsmakvíz hétfőtől Kolozsváron is játszható – jelentették be ma a szervezők.

VIDEÓINTERJÚ - Otthonunk feldúlása negatív pszichológiai hatásokkal jár    [2016. április 06.]
A napokban ismét tájékoztató és megelőző kampányt folytattak a kolozsvári rendőrök annak érdekében, hogy a polgárokban tudatosodjon: elővigyázatosnak és ébernek kell lenniük, a tolvajok ugyanis csupán egy kis figyelmetlenségre és a rosszindulatú idegenekkel szemben tanúsított jóhiszeműségre várnak.

VIDEÓ - Landolt Kolozsváron az EuroLOT légitársaság első járata    [2016. március 31.]
Szerdán ünnepélyes keretek között került sor a lengyel állami légitársaság, a LOT kötelékébe tartozó EuroLOT cég első repülőgépének landolására a kolozsvári légi kikötőn. Az eseményen diplomaták, helyi és regionális közintézmények vezetői vettek részt, de a Kolozsvári Nemzetközi Repülőtér képviselői is jelen voltak. Elhangzott: A lengyel állami légitársaságnak, a LOT-nak köszönhetően rövid varsói átszállással észak-amerikai városokba repülhetünk Kolozsvárról. A varsói átszállással a régió utasainak előnyös áron kínálják egyes amerikai egyesült államokbeli és kanadai városokba történő repülést, amely jó alternatívát jelent a más légitársaságok nyújtotta szolgáltatásokra.

VIDEÓ - Okostelefon és vándorcigányok    [2016. március 31.]
Kolozsvár külnegyedéhez, a Monostorhoz közeli erdőben tanyázó vádorcigányok a csúcstechnológia előnyeit élvezik: manelét hallgatnak...

Drónok zümmögésétől hangos a CeBIT (FOTÓKKAL)    [2016. március 16.]
Kétségtelen, hogy a Németországban is még új hullámnak számító drónkezelés viszi a pálmát a Hannoverben hétfőn kezdődött és péntekig tartó számítástechnikai és távközlési világkiállításon, a CeBIT-en.

FOTÓRIPORT – CeBIT: Robotok, Merkel és bernáthegyi (Hangulatképek)    [2016. március 15.]
Bár az érdeklődés mintha valamivel csappant volna Európa legnagyobb ilyen jellegű számítástechnikai és távközlési vására iránt, mégis az észak-németországban levő Hannoverben minden év márciusában tartott CeBIT-en mutatják be előszőr a legújabb technológiákat, innovációkat. Idén a partnerország Svájc, így természetesen a bernáthegyi kutyák sem hiányozhattak az eseményről... Mi több, még a német kancellár is megcsodált egy-két kütyüt... (4)

VIDEÓINTERJÚ - Társasjáték, jó hangulat: Játék-Koktél    [2016. március 01.]
A Magyar Társasjátékosok Romániai Szövetsége (MATRISZ) és a Katolikus Egyetemi Lelkészség (KEL) szervezésében rendszeresen találkoznak a kolozsvári fiatalok. Legutóbb szombaton, február 27-én játszottak az Agape étterem Holdfény termében.

A részletekről Szász-Köpeczy Istvánt, a civil szervezet alelnökét kérdeztük. (4)

VIDEÓ - Ismét álarcos bál Kolozsváron    [2016. március 01.]
Szombaton a volt sétatéri kaszinóba hívta tartalmas időtöltésre a fiatalokat és tapasztaltakat a Kolozsvári Társastánc Egyesület. A részletekről Szegi Márk táncoktatót kérdeztük.

VIDEÓ - A Sztánai Lovasok felvonulása a település farsangi ünnepségén    [2016. február 08.]
A szervezők felkérésére a Kalotaszegi Turul Nomád Hagyományőrző Egyesület tagjai felvonulnak a sztánai farsangi ünnepségen.  « Első oldal    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   ...»    Utolsó oldal »  


Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:569
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4093.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 804
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap