label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Az összes kommentálható tartalom

VIDEÓ - Szinte karamboloztak...    [2015. február 18.]
A kolozsvári Méhész (Septimiu Albini) és a Györgyfalvi út (Constantin Brâncuși) kereszteződésénél egy sofőr az utolsó pillanatban kerülte el a koccanást...

VIDEÓ - Szalagavatás hosszában a kétnyelvűségért    [2015. február 12.]
Ma flashmob, azaz villámcsődület segítségével próbálták a jelenlevők felhívni a figyelmet a kolozsvári kétnyelvű helységnévtáblák szükségességére és fontosságára.

A Musai-Muszáj kezdeményező csoport képviselői 410.9 méter hosszú szalaggal vették körül a Főteret. A csendőrség, a rendőrség, a Kolozsvári Polgármesteri Hivatalhoz tartozó helyi rendőrség, illetve a titkosszolgálat jelenlevő képviselői meglepődve szemlélték a szokatlan akciót, de nem léptek közbe.

A résztvevőket arról kérdeztük, miért tartották fontosnak a jelenlétet. (4)

RMDSZ: nem indítunk külön keresetet tábla-ügyben    [2015. február 11.]
A kolozsvári RMDSZ-es városi tanácsosok és Horváth Anna alpolgármester által ma kiadott sajtóközlemény szerint a tegnap Emil Boc helyettesének irodájában az RMDSZ-es tisztségviselők megbeszélést tartottak Szőcs Izabellával, a European Committee Human Rights Hungarians Central Europe Alapítvány képviselőjével.

VIDEÓINTERJÚK - Előbb-utóbb Bocnak is muszáj lesz... Mégis, mit?    [2015. február 09.]
Keresztesi Dávidot és Krippán Kingát arról kérdeztük, mit szeretne elérni a fiatalokból álló Musai-Muszáj civil kezdeményező csoport.

Dávid kiáltványukat olvasta fel, Kinga pedig személyes gondolatait osztotta meg velünk.

VIDEÓINTERJÚ - Akár ma ítélet születhet a kolozsvári kétnyelvű helységnévtáblák ügyében    [2015. február 05.]
Szőcs Izabellát, a European Committee Human Rights Hungarians Central Europe Alapítvány jogi tanácsadóját a mai tárgyalás részleteiről kérdeztük.

LibreOffice 4.4, az eddigi legszebb...    [2015. február 02.]
Megjelent a mindenki számára ingyenes és szabad szoftver, a LibreOffice 4.4, a The Document Foundation kiadásában. Ez a verzió a kilencedik fő kiadás a LibreOffice történetében, és az első verzió, amelyben jelentősebb mértékben változott a felhasználói felület.

FOTÓRIPORT - Üzembe helyezték az első új autóbuszokat    [2015. január 09.]
Ma a Kolozsvári Közszállítási Vállalat (CTP, volt RATUC) üzembe helyezte az első hat autóbuszt. A polgármesteri hivatal hatáskörébe tartozó közüzem negyven járművet közpénzből, tizet pedig saját anyagi forrásokból vásárolt.

VIDEÓRIPORT - „Csak arra kérem a Jóistent, ha elvesz, vegyen el hamar, ne szenvedjek”    [2014. december 23.]
Sok esetben egyedül élő idős személyekhez vittek karácsonyi ajándékcsomagot tegnap a Gondviselés Segélyszervezet és az Erdély Mentőcsoport önkéntesei.

Az Aranyosszéken zajlott akció a kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégium, a Kolozsvári Unitárius Óvoda és Bölcsőde, a Kolozsvár-Belvárosi Unitárius Egyházközség, illetve az imént említett két másik civil szervezet közös gyűjtésének köszönhetően valósulhatott meg.

- Csak arra kérem a Jóistent, ha elvesz, vegyen el hamar, ne szenvedjek – fakadt ki a Sinfalván élő Bencze Erzsébet. A nő egyedül él, férje körülbelül 30 évvel ezelőtt hunyt el.

A két csapatot alkotott tizenegy önkéntes 76 aranyosszéki rászorulónak vitt segélycsomagot.

FOTÓRIPORT - „Csak arra kérem a Jóistent, ha elvesz, vegyen el hamar, ne szenvedjek”    [2014. december 22.]
Sok esetben egyedül élő idős személyekhez vittek karácsonyi ajándékcsomagot ma a Gondviselés Segélyszervezet és az Erdély Mentőcsoport önkéntesei. Az Aranyosszéken zajlott akció a kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégium, a Kolozsvári Unitárius Óvoda és Bölcsőde, a Kolozsvár-Belvárosi Unitárius Egyházközség, illetve az imént említett két másik civil szervezet közös gyűjtésének köszönhetően valósulhatott meg.

- Csak arra kérem a Jóistent, ha elvesz, vegyen el hamar, ne szenvedjek – fakadt ki a Sinfalván élő, 77 éves Bencze Erzsébet. A nő egyedül él, férje körülbelül 30 évvel ezelőtt hunyt el.

A két csapatot alkotott tizenegy önkéntes 76 aranyosszéki rászorulónak vitt segélycsomagot. (4)

VIDEÓ - Ismét "lövések" dördültek el Kolozsvár főterén    [2014. december 21.]
A történelmi tényeken alapuló, 25 évvel ezelőtti forradalmi eseményeket performansszal elevenítették fel ma a művészek a Főtéren.

FOTÓK - Átadták a felújított Donát-szobrot    [2014. december 18.]
Ma Horváth Anna kolozsvári alpolgármester jelenlétében átadták a felújított Dónát-szobrot.

A művészeti alkotás ezután a Néprajzi Múzeum szabadtéri részlegén, védett helyen áll. A szobrot egy speciális védőréteggel is ellátták, amely megvédi az időjárás viszontagságaitól. (4)

VIDEÓRIPORT - CERT-akció: nagy teljesítményű terepjárókkal szállítottak karácsonyi ajándékcsomagokat    [2014. december 15.]
- Vártuk magukat, tudtunk, hogy kell jönniük. Szívből köszönjük, hogy ránk is gondoltak! – hálálkodott egy idős hölgy a Gyalui-havasok egyik elszigetelt tanyáján a CERT (Community Emergency Reposnse Team - www.cert-transilvania.ro) önkénteseinek. A hétvégén a kolozsvári civil szervezet tagjai és szimpatizánsai immár hatodik alkalommal átfogó humanitárius segélyakción vettek részt, amely során többek között étolajat, cukrot, lisztet, rizst tartalmazó karácsonyi ajándékcsomagokat adtak át az immár több éve a jegyzékükön szereplő, igen nehéz szociális helyzetben levő családoknak.

A nagy teljesítményű, nyugat-európai gyártású, csörlőkkel, téli gumiabroncsokkal, láncokkal felszerelt közel harminc terepjáróból álló konvoj szombaton reggel indult útnak Kolozsvárról, s a Reketói (Răcătău) La Ionel panziónál töltött éjszaka után vasárnap folytatta útját.

Garbo Flaviu, a CERT illetékese a WebSzabadsággal közölte: szombaton 30, vasárnap pedig 17 terepjáró vett részt az akcióban, s juttatta el a segélycsomagokat olyan helyekre, ahova csak ilyen típusú járművel lehet eljutni. – Idei karácsonyi ajándékosztási tevékenységünkön összesen körülbelül nyolcvan személy vett részt. Adataink szerint 130 dobozt osztottunk szét, ez mintegy három tonna élelmiszert jelent. Támogatóinknak köszönhetően 12 ezer lej értékben vásároltunk ajándékcsomagokat – fogalmazott.

FOTÓRIPORT - Nagy teljesítményű terepjárókkal érkeztek a karácsonyi ajándékcsomagok    [2014. december 14.]
- Vártuk magukat, tudtunk, hogy kell jönniük. Szívből köszönjük, hogy ránk is gondoltak! – hálálkodott egy idős hölgy a Gyalui-havasok egyik elszigetelt tanyáján a CERT (Community Emergency Reposnse Team - www.cert-transilvania.ro) önkénteseinek. A hétvégén a kolozsvári civil szervezet tagjai és szimpatizánsai immár hatodik alkalommal átfogó humanitárius segélyakción vettek részt, amely során többek között étolajat, cukrot, lisztet, rizst tartalmazó karácsonyi ajándékcsomagokat adtak át az immár több éve a jegyzékükön szereplő, igen nehéz szociális helyzetben levő családoknak.

A nagy teljesítményű, nyugat-európai gyártású, csörlőkkel, téli gumiabroncsokkal, láncokkal felszerelt közel harminc terepjáróból álló konvoj szombaton reggel indult útnak Kolozsvárról, s a Reketói (Răcătău) La Ionel panziónál töltött éjszaka után vasárnap folytatta útját.

Garbo Flaviu, a CERT illetékese a WebSzabadsággal közölte: szombaton 30, vasárnap pedig 17 terepjáró vett részt az akcióban, s juttatta el a segélycsomagokat olyan helyekre, ahova csak ilyen típusú járművel lehet eljutni. – Idei karácsonyi ajándékosztási tevékenységünkön összesen körülbelül nyolcvan személy vett részt. Adataink szerint 130 dobozt osztottunk szét, ez mintegy három tonna élelmiszert jelent. Támogatóinknak köszönhetően 12 ezer lej értékben vásároltunk ajándékcsomagokat – fogalmazott. (4)

INTERJÚ - „Nagyon tartottunk attól, hogy nem lesz rá kereslet”    [2014. december 12.]
Találkozni szerettem volna Fikó Norbert-Istvánnal, a Szeretlek, Kolozsvár! Mozgalom koordinátorával, a Bulgakov Irodalmi Kávéházban október 7-december 9. időszakban tartott kvízjátékok műsorvezetőjével, de a Facebookon feltett kérdéseimet nem egy beszélgetés bemelegítőjének, hanem azonnal megválaszolandónak tekintette. Így is nagyon jó, időt nyertünk, hatékonyabbak voltunk, a személyes emberi kapcsolat viszont elmaradt.

Meghirdették a 2021-es Európa Kulturális Fővárosa címre kiírt pályázatot    [2014. december 11.]
Ma meghirdették a 2021-es Európa Kulturális Fővárosa cím elnyerésére kiírt versenyt, a pályázni óhajtó városoknak tíz hónap áll rendelkezésükre az iratcsomó összeállítására és leadására - közölte Bukarestben Hegedüs Csilla kulturális miniszter.

VIDEÓINTERJÚ - Illegális tatarozás a Jókai utcában    [2014. december 11.]
Az esetről Guttmann Szabolcs, az Országos Építész Kamara Erdélyi Fiókjának elnöke beszél.

VIDEÓINTERJÚ - Repülőgépeket vagy vonatokat lesel? Geodobozokat keresel? Kismama klubot vezetsz? Pályázz pénzre!    [2014. december 11.]
Az európai ifjúsági fővárosok 2009-ben kezdődött történetében első ízben előforduló, formabontó és innovatív pályázati rendszert indítanak útjára a Pont Csoport illetékesei: a Kolozsvár Európa Fővárosa projekt keretében olyan informális, a törvényszéken be nem jegyzett, minimum három főből álló csoportokat támogatnak, akik Erdély fővárosának belterületén jövőre különböző ingyenes (!) programokat kezdeményeznek.

A 14-35 év közötti pályázók maximum 4500 lejt kaphatnak (legtöbb 9500 lejt igényelhetnek, de a fennmaradó összeget maguknak kell pótolniuk), amennyiben beilleszkednek a Kolozsvár Európa Ifjúsági Fővárosa által meghirdetett hat elv valamelyikébe.

Részletek az alábbi videóinterjúban. (4)

VIDEÓINTERJÚ - Varga Csaba: Erőss Zsolt ihletett    [2014. október 22.]
A Báthory Túra Klub meghívására a 32 éves nagyváradi hegymászó képes élménybeszámolót tart ezekben a percekben a sikeres Broad Peak expedíciójáról és csúcsmászásáról.

A fiatalembert az előadás előtt kérdeztük: mit jelent számára a magashegyek megmászása? Miért választotta ezt a hobbit?

VIDEÓ - Itt már szalonképes rigmusokat skandálnak az U FC szurkolói    [2014. szeptember 29.]
Az U FC drukkerei vonulnak végig a Jókai utcán a ma esti városi rangadó előtt. Néhány perccel korábban trágár szavakkal illeték a rivális csapatot, a CFR 1907-et.

VIDEÓ - Fekete cica miatt állt a Barcelona-Elche meccs    [2014. augusztus 25.]
Vasárnap a FC Barcelona–Elche 3–0 (az emberhátrányban játszó Barca magabiztosan nyert, Lionel Messi duplázott), a találkozó másfél percet állt, amikor egy fekete macska „betört” a pályára. A képsorok végét nézve felmerül a kérdés: a biztonsági személyzet munkatársa fizikai erőszakot hajtott végre a macskán, kidobva azt a játékfelületről?  « Első oldal    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   ...»    Utolsó oldal »  


Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:560
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4094.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 767
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap