label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Az összes kommentálható tartalom

FOTÓRIPORT – Amerikaifutball – Fölényesen győzött a Kolozsvár Crusaders (Keresztesek) a Temesvár 89ers ellen    [2015. április 05.]
Ma az amerikaifutball-bajnokság újabb mérkőzését tartották a Iuliu Haţieganu Egyetemi Sportpark pályáján: ezúttal a Kolozsvár Crusaders (Keresztesek) a Temesvári 89ers csapatával küzdött meg.

A hidegben és szemerkélő esőben kitartó több tucatnyi, többnyire rokonokból, ismerősökből, illetve az NFL-rajongókból álló néző előtt mindkét csapat jól szerepelt, a győzelem viszont (29-13) a kolozsvári Keresztes Vitézeké lett.

A mérkőzés során sajnos két súlyos sebesülés is bekövetkezett, mindkét alkalommal a rohammentősök (SMURD) beavatkozására volt szükség. (4)

FOTÓRIPORT – Társasjáték és slam poetry. Így együtt?!    [2015. március 31.]
Március 28-án, szombat este került sor a Magyar Társasjátékosok Romániai Szövetsége (MATRISZ) és a Katolikus Egyetemi Lelkészség (KEL) szervezésében havonta sorra kerülő társasjátékos eseményre, a Márciusi Játék-Koktélra. A szervezők tájékoztatása szerint összesen 120 társasjátékos vett részt az esten, akik körülbelül kilencven féle társasjátékot próbálhattak ki.

Mindemellett az est különlegessége az úgynevezett Amatőr Slam Poetry HáziVerseny: Játék a szavakkal - Szavak a játékkal volt, amelyen a jelentkezők a (társas)játék tematikára kellett előadjanak slam-alkotásokat.

A díjazottak igencsak értékes társasjáték-nyereményekkel térhettek haza. A mezőny győztese pedig, a zsűri egyöntetű ítélete alapján, Demeter Katalin lett, aki rendkívüli szójátékával és üzeneti töltetével egyértelmű sikert aratott a résztvevői közönség körében is. (4)

VIDEÓINTERJÚ - "Az immunitás ne védje meg a politikusokat a törvénytől"    [2015. március 27.]
A DNA által korrupcióval vádolt politikusok őrizetbe vételéért tüntettek ma este Kolozsváron. A tüntetők felvonultak a belváros néhány utcáján, s csak azt követően érkeztek a Főtérre.

Az egyik résztvevőtől azt kérdeztük, mi a véleménye a kialakult helyzetről.

VIDEÓ - Bíróság elé a korrupcióval vádolt politikusokkal!    [2015. március 27.]
A DNA által korrupcióval vádolt politikusok őrizetbe vételéért tüntettek ma este Kolozsváron. A tüntetők felvonultak a belváros néhány utcáján, s csak azt követően érkeztek a Főtérre.

VIDEÓ - Edward Snowden a CeBIT-en    [2015. március 20.]
Március 18-án Glenn Greenwald tényfeltáró újságíró és Edward Snowden volt a CeBIT Global Conferences vendége. Utóbbi a világháló segítségével volt jelen valahonnan Oroszországból...

FOTÓRIPORT - CeBIT: intelligens kád, bicikli, traktor és... varrógép    [2015. március 18.]
Idén Kína a németországi Hannoverben vasárnap kezdődött és pénteken végződő CeBIT számítástechnikai és távközlési világvásár partnerországa, a mottó pedig a d!conomy, azaz a digitális alapokon nyugvó és működő gazdaság.

A szervezők, illetve az innovációjuk bemutatása által a kiállítók bebizonyították úgy az újságíróknak, mint a résztvevőknek: a digitális világ életünk valamennyi részét áthatotta, azaz behálózza, szinte teljes mértékben meghatározza életünket.

A világvásár idei érdekességei között szerepel a személyre szabott kisipari termelés, az intelligens bicikli az intelligens traktor, az intelligens kád, az illetve intelligens… varrógép. (4)

Részletek a Számítástechnika rovatban.

FOTÓK - CeBIT: intelligens kád, bicikli, traktor és... varrógép    [2015. március 18.]
Idén Kína a németországi Hannoverben vasárnap kezdődött és pénteken végződő CeBIT számítástechnikai és távközlési világvásár partnerországa, a mottó pedig a d!conomy, azaz a digitális alapokon nyugvó és működő gazdaság.

VIDEÓK - Extrém tiszteletadás március 15-én    [2015. március 16.]
A Jankuly Imre vezette magyarországi Moha és Páfrány szervezet, illetve a Hám Péter irányította Túrázás/Excursii informális Facebook-csoport tagjai vasárnap extrém módon rótták le tiszteletüket az 1848-as magyar forradalom és szabadságharc emléke előtt.

A két csoport más-más irányból közelítette meg az 1848,5 méter magas hegycsúcsot; az anyaországi csapat körülbelül negyven fős kontingenségől a sűrű köd, a heves szélfúvás, valamint a rendkívül alacsony hőmérséklet miatt több tucatnyian visszafordultak, kolozsvári csapat tíz tagja közül viszont valamennyien feljutottak a csúcsra. Bár a korábbi évek tapasztalata alapján a szolgálatot teljesítő meteorológusok pontosan tudták, a turisták milyen céllal érkeztek, s információink szerint a korábbi években voltak kisebb súrlódások, ezúttal az alkalmazottak békésen nyilvánultak meg.

A csúcson a tiszteletadás és a Himnusz eléneklése után mindkét csapat tagjai levonultak a hegyről. (4)

FOTÓRIPORT - Extrém tiszteletadás március 15-én    [2015. március 16.]
A Jankuly Imre vezette magyarországi Moha és Páfrány szervezet, illetve a Hám Péter irányította Túrázás/Excursii informális Facebook-csoport tagjai vasárnap extrém módon rótták le tiszteletüket az 1848-as magyar forradalom és szabadságharc emléke előtt.

A két csoport más-más irányból közelítette meg az 1848,5 méter magas hegycsúcsot; az anyaországi csapat körülbelül negyven fős kontingenségől a sűrű köd, a heves szélfúvás, valamint a rendkívül alacsony hőmérséklet miatt több tucatnyian visszafordultak, kolozsvári csapat tíz tagja közül viszont valamennyien feljutottak a csúcsra.

Bár a korábbi évek tapasztalata alapján a szolgálatot teljesítő meteorológusok pontosan tudták, a turisták milyen céllal érkeztek, s információink szerint a korábbi években voltak kisebb súrlódások, ezúttal az alkalmazottak békésen nyilvánultak meg.

A csúcson a tiszteletadás és a Himnusz eléneklése után mindkét csapat tagjai levonultak a hegyről. (4)

FOTÓRIPORT - Fiatal gyalogost gázoltak el a Jókai utcában    [2015. március 13.]
Néhány perccel ezelőtt az úttesten szabálytalanul átkelő fiatal hölgyet gázolt el egy személygépkocsi vezetője a kolozsvári Jókai utcában.

A szemtanúk szerint a sofőr lassan közlekedett, a rohammentősök azonban későn értek a helyszínre. Egy boltban dolgozó hölgy szerint ezek érkeztéig, s közvetlenül a baleset után legalább három magánmentő haladt el, azonban egyik sem állt meg. Végül az egyik félrehúzott, azonban a járműben nem volt megfelelő hordágy.

A hölgyet, aki végig eszméleténél volt, a sürgősségre szállították. (4)

Eduard Hellvig a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) új vezetője    [2015. március 02.]
Megszavazta ma a parlament Eduard Hellvig európai parlamenti képviselő kinevezését a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) igazgatói tisztségébe.

Csökkent a munkanélküliség januárban az EU-ban    [2015. március 02.]
A tavaly decemberi 9,9 százalékról januárban 9,8 százalékra csökkent a munkanélküliek aránya a 28 tagállamú Európai Unióban (EU) - szerepelt az EU statisztikai hivatalának, az Eurostatnak mai közleményében.

FOTÓRIPORT - Farsangos szülők iskolája a györgyfalvi oviban    [2015. február 27.]
Maszkabálos nyílt napot tartottak kedden a györgyfalvi óvodában a katicabogarak. Míg a gyerekek Szabó Kinga játszóházvezetővel farsangoltak énekelve, verselve, játszva, nevetve, addig a szülők Vitus Bulbuk Emese pszichológus-logopédus előadását hallgatták meg a dackorszakról, fegyelmezésről, a kommunikáció fontosságáról, büntetésről, jutalmazásról stb. A meghívott előadó nagyon örült annak, hogy a hallgatóságban apukák is szép számban voltak.

FOTÓRIPORT - Slam poetry Mátyás király születésének 572. évfordulója alkalmából    [2015. február 24.]
Hétfőn este Mátyás király születésének 572. évfordulója alkalmából slam poetry eseményt szerveztek az uralkodó kolozsvári szülőháza előtt.

Kiosztották az Oscar-díjakat. Melyik a legjobb film, ki a legjobb színész?    [2015. február 23.]
Helyi idő szerint vasárnap este, kelet-európai idő szerint ma hajnalban Hollywoodban kioszották az Oscar-díjakat.

FOTÓRIPORT - Ötezer lejt gyűjtött össze a CERT Florin Benea rohammentős számára    [2015. február 22.]
Kiváló eredménnyel végződött a többnyire nagy teljesítményű terepjáró-tulajdonosokból álló CERT Transilvania (Community Emergency Response Team) által szombaton szervezett nagyszabású humanitárius akció. Cristian Fărcaş, a civil csoportosulás képviselője a Szabadságnak elmondta: a Hója-erdőben szervezett akció során 5 ezer lej gyűlt össze Florin Benea rohammentős (SMURD) műtétjének a támogatására. A fiatal férfinek összesen 150 ezer euróra van szüksége gerincvelő-átültetésre.

Részletek a hétfői Szabadságban. (4)

VIDEÓ - Hőszigetelő habszőnyegeken a kolozsvári többnyelvűségért    [2015. február 19.]
Kolozsvári piknik az obeliszknél címmel tartott ma villámcsődületet a többnyelvűség és a multikulturalizmus konkretizálódásáért, a kétnyelvű helységnévtáblák kihelyezéséért harcoló Musai-Muszáj csoport a Karolina téren.

A térzene felzendülésekor és a Zonă multilingvă/Többnyelvű övezet felirat feltűnésekor a jelenlevők helyet foglaltak a vékony hőszigetelő habszőnyegeken, amelyeket ők hoztak, vagy a szervezők által biztosítottak.

FOTÓRIPORT - Kolozsvári piknik a többnyelvűségért    [2015. február 19.]
Kolozsvári piknik az obeliszknél címmel tartott ma villámcsődületet a többnyelvűség és a multikulturalizmus konkretizálódásáért, a kétnyelvű helységnévtáblák kihelyezéséért harcoló Musai-Muszáj csoport a Karolina téren. A Főtéren zajlott korábbi akciótól eltérően ezúttal alig képviselték magukat a rendfenntartó erők – az elsősorban a szervezőket és a résztvevőket, de a sajtó képviselőit is filmező, vélhetőleg titkosszolgálati kamerások sem voltak jelen. A térzene felzendülésekor és a Zonă multilingvă/Többnyelvű övezet felirat feltűnésekor a jelenlevők helyet foglaltak a vékony hőszigetelő habszőnyegeken, amelyeket ők hoztak vagy a szervezők biztosítottak. (4)

VIDEÓK - Volvo személygépkocsi és SMURD rohammentő ütközött Kolozsvár belvárosában    [2015. február 18.]
Néhány perccel ezelőtt a kolozsvári városháza közelében, a volt ONT-iroda előtt beteget szállító SMURD rohammentővel ütközött egy Volvo típusú személygépkocsi.

A beteget egy helyszínre érkezett mentőautóba helyezték át. (4)

FOTÓRIPORT - SMURD rohammentővel ütközött egy Volvo    [2015. február 18.]
Néhány perccel ezelőtt a kolozsvári városháza közelében, a volt ONT-iroda előtt beteget szállító SMURD rohammentővel ütközött egy Volvo típusú személygépkocsi. (4)  « Első oldal    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   ...»    Utolsó oldal »  


Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:560
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4094.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 715
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap