label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Az összes kommentálható tartalom

VIDEÓINTERJÚ - Mit rejt a mély? Három templom, érdekes régészeti kutatások    [2014. augusztus 24.]
A Kolozsvári Magyar Napok (KMN) keretében három templomnál végzett régészeti ásatások eredményeiről számolt be Csók Zsolt.

Az Erdélyi Nemzeti Történeti Múzeum régészét kolozsvári Szent Mihály, a széki és a magyarvistai templomnál végzett munkálatokról kérdeztük.

VIDEÓ - Élővirág "flash mob" a gyógyíthatatlan betegekért    [2014. augusztus 24.]
A Kolozsvári Magyar Napok (KMN) keretében a Diakónia Keresztyén Alapítvány úgynevezett élővirág flash mobot szervezett a Főtéren gyógyíthatatlan betegekért.

A civil szervezet képviselői szerint az akcióval a gyógyíthatatlan betegek ápolásának fontosságát és szükségességét akarták tudatosítani a kolozsvári közösségben.

VIDEÓINTERJÚ - Mi lesz Kolozsvár Európai Kulturális Főváros vizuális identitása?    [2014. augusztus 22.]
Ugron Hannát, a Kolozsvár Európai Kulturális Fővárosa 2021 Egyesület képviselője arról számol be, a jelöléssel kapcsolatban hol tart a vizuális identitás meghatározása. (4)

FOTÓRIPORT - Diáktüntetés Kolozsváron    [2014. július 31.]
Ma mintegy száz egyetemi hallgató vonult fel Kolozsváron. A diákok a felsőoktatásban tapasztalható állapotok miatt tiltakoztak: elsősorban a miatt elégedetlenek, mert szerintük a tanügyi törvényt módosító nemrég elfogadott sürgősségi kormányrendelet olyan rendelkezéseket tartalmaz, amelyek következtében túlkapások történhetnek. (4)

VIDEÓ - Diáktüntetés Kolozsváron    [2014. július 31.]
Ma mintegy száz egyetemi hallgató vonult fel Kolozsváron.

A diákok a felsőoktatásban tapasztalható állapotok miatt tiltakoztak: elsősorban a miatt elégedetlenek, mert szerintük a tanügyi törvényt módosító nemrég elfogadott sürgősségi kormányrendelet olyan rendelkezéseket tartalmaz, amelyek következtében túlkapások történhetnek. Ugyanakkor úgy vélik, a miniszter és a felsőoktatásért felelős államtitkár nem hajlandó konzultálni velük a felmerülő gondokról.

A diákok ma délután a Csillagvizsgáló utcában levő diákbentlakásokból vonultak le a Majális/Republicii utcán, majd a Jókai/Napoca utca érintésével a Főtéren fejezték be a felvonulást. Az egyetemi hallgatók a Romániai Diákszervezetek Országos Szövetségének a fórumán vesznek részt Erdély fővárosában.

FOTÓRIPORT - Útlezárás és tüntetés Ördöngösfüzesen    [2014. július 30.]
Ma délben a Kolozs megyei Ördöngösfüzesen a helybéli lakosok lezárták az utat, így tüntetve az útszakasz katasztrofális helyzete miatt.

A helyszínre érkezett a megyei tanács vezetősége, többek között Vákár István ideiglenes elnök és Mihai Seplecan megyei tanácsos is. Az elöljáróknak sikerült végül lecsitítani a felborzolt kedélyeket, így az említett útszakaszon helyreállt a közúti forgalom. (4)

FOTÓRIPORT - Magyarvistai falunap tizenegyedszer    [2014. július 28.]
A hagyományok és a XXI. század jegyében szervezték meg a hétvégén a tizenegyedik magyarvistai falunapot. Az első világháború kitörésének centenáriumára való tekintettel a rendezvényen úgyszintén hangsúlyt helyeztek a száz évvel ezelőtti történésekre, hiszen a kalotaszegi település fiai is alaposan kivették részüket a „nagy háborúból”.

FOTÓRIPORT - Magasból mentették az újságírót...    [2014. július 25.]
„Földrengés során tetőszerkezeten rekedt riportert” mentettek ki kötéltechnika alkalmazásával az Erdély Mentőcsoport és a szolnoki Életjel Mentőcsoport szakemberei ma a Hargita megyei Tusnádfürdőn zajló 25. Bálványosi Nyári Szabadegyetemen és Diáktáborban. (4)

VIDEÓ - Eltűnt tinédzsert keresnek Tusványoson    [2014. július 24.]
Az Erdély Mentőcsoport, a magyarországi Életjel Mentőcsoport, a Román Vöröskereszt Gyergyószentmiklósi Fiókszervezetének önkéntesei a ma hajnalban eltűnt tinédzsert keresik a Hargita megyei Tusnádfürdőn, a 25. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor területén és környékén.

A szülők kérésére és beleegyezésével közöljük a fiú fényképét. Aki látta, értesítse a fiú édesapját, Tófalvi Csabát a 0744-152913-as mobilszámon. (4)

FOTÓRIPORT – Eltűnt tinédzsert keresnek Tusványoson    [2014. július 24.]
Az Erdély Mentőcsoport, a magyarországi Életjel Mentőcsoport, a Román Vöröskereszt Gyergyószentmiklósi Fiókszervezetének önkéntesei a ma hajnalban eltűnt tinédzsert keresik a Hargita megyei Tusnádfürdőn, a 25. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor területén és környékén.

A szülők kérésére és beleegyezésével közöljük a fiú fényképét. Aki látta, értesítse a fiú édesapját, Tófalvi Csabát a 0744-152913-as mobilszámon. (4)

VIDEÓINTERJÚ - Tusványos - Sántha Attila: Az életben egyszer adódik ilyen lehetőség    [2014. július 22.]
Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor egyik alapítóját az ominózus garzonlakásról és a természetesen a kezdetekről kérdeztünk. Nem, Attila, sajnos a videó megvágására jelen körülmények között nincs lehetőség... :) Inkább beszélgetés, mint videóinterjú...

VIDEÓINTERJÚ - Guttmann: Jó ötletekkel rukkoltak elő az építész szakos diákok    [2014. július 16.]
Guttmann Szabolcs, a Romániai Építészek Rendje erdélyi tagozatának elnöke az Erdélyi Nyári Egyetemen feldolgozott, kolozsvári vonatkozó munkák egy részét mutatja be. Részletes beszámoló a Szabadság nyomtatott változatában.

VIDEÓINTERJÚ - Van esélye a fiataloknak munkahely találására?    [2014. július 14.]
Szávics Petra, az európai alapok minisztériumának RMDSZ-es államtitkáránál afelől érdeklődtünk, milyen esélyeik vannak a fiataloknak arra, hogy munkahelyet találjanak. A politikus a marosfői EU-táborban nyilatkozott a Szabadság videóportálnak.

VIDEÓINTERJÚ - Winkler: 500 millió euró a romániai fiatalok számára    [2014. július 14.]
Winkler Gyula RMDSZ-es európai parlamenti képviselőt az Ifjúsági Garancia Programról kérdeztük. A politikus a marosfői EU-táborban nyilatkozott a Szabadság videóportálnak.

FOTÓRIPORT - Hangulatképek a "kampánylázban égő" EU-táborból    [2014. július 10.]
A Hargita megyei Marosfőn a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT), az RMDSZ Főtitkársága, a Kós Károly Akadémia Alapítvány és a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem kolozsvári karának szervezésében zajlik a 11. EU-tábor.

Szimulációs játék keretében a résztvevők fiktív ország polgáraiként politikai pártokba csoportosultak, s államfőt választanak.

VIDEÓINTERJÚ - Vincze Lóránt: egy évig is eltarthat a döntés a Minority SafePack-per ügyében    [2014. július 10.]
Az RMDSZ külügyi titkárát, a Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója (FUEN) alelnökét arról kérdeztük, meddig tarthat a kisebbségvédelmi polgári kezdeményezés (Minority SafePack) ügyében indított per.

A politikus a Hargita megyei Marosfőn a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT), az RMDSZ Főtitkársága, a Kós Károly Akadémia Alapítvány és a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem kolozsvári karának szervezésében zajló 11. EU-táborban tartott ma előadást.

VIDEÓINTERJÚ - Milyen forgatókönyvek léteznek az RMDSZ számára?    [2014. július 09.]
Markó Bélát, az RMDSZ volt elnökét arról kérdeztük, milyen forgatókönyvek léteznek az érdekvédelmi szövetség számára a Minority SafePack elnevezésű európai polgári kezdeményezés kapcsán kialakult helyzetben.

VIDEÓINTERJÚ - Himnusza is van Tusványosnak    [2014. július 01.]
Sándor Krisztina, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács ügyvezető elnöke, Tusványos politikai programkoordinátora a nyári szabadegyetem és diáktáborról számol be.

Székely autonómia: közvitára kerül az RMDSZ törvénytervezete    [2014. június 29.]
Az RMDSZ és a Magyar Polgári Párt (MPP) elnökeinek jövő hétre tervezett egyeztetése után közvitára bocsátják a Székelyföld területi autonómiájára vonatkozó RMDSZ-es törvénytervezetet - mondta ma Kelemen Hunor.

MAGYAR-NÉMET HELYSÉGNÉVTÁBLA KOLOZSVÁR BEJÁRATÁNÁL    [2014. június 29.]
Hétvégén az ismeretlen személyek által létrehozott Most-Acum csoport magyar-német nyelvű helységnévtáblát helyezett ki Kolozsvár Torda felőli bejáratához. A Facebook közösségi portálon alig egy nappal ezelőtt adatlapot létrehozó csoport a szabad nyelvhasználatért küzd.  « Első oldal    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   ...»    Utolsó oldal »  


Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:560
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4094.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 753
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap