label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Napirenden

« Vissza a főoldalra


Korteshíradó

A faluturizmus fellendítését tervezik Bálványosváralján
Létrehozva: 2008. május 14. 06:49


A többségében magyarok által lakott Bálványosváraljára látogatott hétfőn Kolozs megye tanácselnökjelöltje Máté András és Szedilek Lenke megyei tanácsosjelölt. „Június elsején nem csak gyereknap van” – emlékeztetette Máté András a jelenlévőket, hangsúlyozva: ha a választásokon kellőképpen összefognak a község magyar lakói, akkor a jelenlegi alpolgármester, Muresan Ildikó polgármesteri székhez juthat.


Közigazgatási szempontból két román falu, Bátony és Csabaújfalu is Bálványosváraljához tartozik, a község magyar nemzetiségű polgárai így is a lakosság 60 százalékát teszik ki. Hozzászólásában Muresan Ildikó polgármesterjelölt az élénk kulturális életről számolt be. A falubeliekkel együtt azt tervezi, hogy ezt a tevékenységet a szükséges infrastrukturális beruházásokkal párhuzamosan a faluturizmus irányába tereli. Ennek érdekében Balvanus néven kulturális egyesületet jegyeztek be, hagyományőrző táncegyüttest támogatnak, tájházat terveznek és elindították a Faluszépítés programot.


További cikkek
MA


TEGNAP


TEGNAPELŐTT


Tovább a rovat cikkeihez
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap