label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Napirenden

« Vissza a főoldalra


Korteshíradó

Kampányolás a Mezőségen
Létrehozva: 2008. május 13. 04:10


Mezőségi kampánynyitó ünnepségeken vettek részt vasárnap az RMDSZ Kolozs megyei tanácsosjelöltjei. Jelen volt Máté András parlamenti képviselő, Kolozs megyei tanácselnökjelölt, valamint Balázs-Bécsi Attila, Szedilek Lenke, Vákár István, Fekete Emőke, Hegedűs Csilla megyei tanácsosjelöltek.


A rendezvénysorozat első állomása Buza volt, az összejövetelt a szamosújvári Kaláka néptáncegyüttes nyitotta meg egy mezőségi táncrenddel, majd a házigazda, a helyi polgármesterjelölt, Czégér István köszöntötte az egybegyűlteket. A felszólaló eddigi polgármesteri tevékenységéről számolt be, olyan infrastrukturális beruházásokról, amelyek a község elemi szükségleteit érintik. Máté András elmondta: a megye román lakosságának több román megyei tanácselnökjelölt között kell majd választania, és a szavazatok megoszlanak, így reális esély van arra, hogy Kolozs megyének magyar tanácselnöke legyen.

Ördöngösfüzesen is jó eséllyel indul a polgármesterjelölt, hiszen a lakosok 40 százaléka magyar. A jelölt a jelenlegi alpolgármester Debreczeni István. A felszólalók közül Fekete Emőke jogász a hagyományőrzés és közösségfejlesztést fontosságáról beszélt. Balázs-Bécsi Attila a szamosújvári Téka Alapítvány elnöke elmondta, a Mezőség nagyon sok értéket adott a magyar kultúrának, de nagyon kevés törődést, odafigyelést kapott vissza. E méltánytalan helyzet megszüntetése érdekében dolgozik a kultúra, oktatás és vidékfejlesztés területén. Fontosnak tartja a szamosújvári és válaszúti mezőségi szórványprogram kiteljesítését. A Szamosújváron létrehozandó Mezőségi Magyar Iskolaközpont tervben már létezik, megvalósulása érdekében már megtették az első lépéseket.


További cikkek
MA


TEGNAP


TEGNAPELŐTT


Tovább a rovat cikkeihez
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap